Kako pronaći rastojanje između dve tačke na Google mapama

Google mape su popularan alat koji nam može pomoći u različitim situacijama, uključujući pronalaženje rastojanja između dve tačke. Bez obzira da li putujemo u inostranstvo ili planiramo rutu za svoje sledeće putovanje, ova funkcija nam omogućava da saznamo koliko kilometara treba da pređemo. U ovom članku objasnićemo kako lako i brzo možete pronaći rastojanje između dve tačke na Google mapama.

Kako koristiti Google mape za računanje udaljenosti između dve tačke

Google mape su vrlo praktičan alat koji nam može pomoći da lako i brzo izračunamo udaljenost između dve tačke. Ukoliko treba da odaberemo najbrži ili najkraći put do neke lokacije ili jednostavno da znamo koliko dugo nam je potrebno da stignemo do tamo, ovo je odličan način da to uradimo.

Evo kako da izračunate udaljenost između dve tačke na Google mapama:

1. Prvo, pronađite tačke između kojih želite da izračunate udaljenost na mapi.

2. Kliknite na polje za pretragu i unesite prvu tačku. Možete uneti grad, adresu ili tačnu lokaciju na mapi.

3. Nakon što upišete prvu tačku, kliknite na ikonicu “Putanje” u gornjem levom uglu.

4. Kliknite na “Dodaj tačku” i ponovite korake 2 i 3 za drugu tačku.

5. Kada ste dodali obe tačke, Google mape će vam pokazati putanju i udaljenost između njih na vrhu ekrana.

Udaljenost će biti prikazana u kilometrima ili miljama, u zavisnosti od vaših podešavanja. Možete čak i promeniti način putovanja, na primer vozom ili peške, radi dobijanja tačnijih informacija o vremenu putovanja.

Google mape su odličan alat ne samo za izračunavanje udaljenosti, već i za pronalaženje interesantnih mesta, restorana, hotela i drugih atrakcija. Sada kada znate kako da koristite ovaj alat za upravljanje putovanjima, možete biti sigurni da ćete uvek stići tamo gde želite, bez obzira na to gde se nalazite u svetu.

Putem ovog linka otkrijte Kako aktivirati USB tethering.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu