Kako premestiti Android aplikacije na SD karticu

Ako imate Android uređaj s ograničenim prostorom za pohranu, premestiti aplikacije na SD karticu može biti spas. Proces premestanja aplikacija na SD karticu je jednostavan, ali neophodno je da pratite korake u pravilnom redosledu da biste postigli željeni rezultat. Ovaj članak će vam dati sve korake kako premestiti Android aplikacije na SD karticu i osloboditi prostor na uređaju.

A ukoliko vas interesuje Kako ažurirati Android aplikacije, ne propustite da pročitate ovaj članak.

Kako premestiti aplikacije na SD karticu bez rizika od gubitka podataka

Premestiti aplikacije sa interne memorije telefona na SD karticu je koristan potez za oslobađanje prostora i poboljšanje performansi telefona. Ali pre nego što krenete u ovaj proces, treba imati na umu da postoji rizik od gubitka podataka, zato je važno da preduzmete odgovarajuće mere predostrožnosti.

Prvo, napravite sigurnosnu kopiju podataka koje su vezani za aplikacije koje planirate da premestite. Većina aplikacija ima opciju za kreiranje backup-a podataka i postavljenu podešavanju da se podaci skladište na SD karticu. Ovo će vam omogućiti da sačuvate svoje podatke i vratite ih kasnije, ako bude potrebno.

Drugo, provjeriti da li su aplikacije koje planirate da premestite podržane za premeštanje na karticu. Međutim, postoje neke aplikacije koje ne dozvoljava premestiti, jer su povezane sa sistemskim programima.

Kad ste ovo uradili, sledite korake za premestenje aplikacija. To možete uraditi putem opcije postavke -> aplikacije -> memorija. Tamo ćete videti opciju koja vam dozvoljava premeštanje aplikacija.

Kada završite proces premestanja, resetujte telefon kako bi se sve promene sačuvale. Na kraju, proverite da li su aplikacije normalno uključene i da li je sav vaš sadržaj prisutan. Ako nema greške, slobodno uživajte u dodatnom prostoru na vašoj SD kartici.

Povećajte memoriju svog Androida: Formatirajte microSD kao proširenu memoriju

Ako ste korisnik Android uređaja, vjerovatno ste se već suočili sa problemom nedostatka memorije. To je posebno izraženo kod korisnika starijih uređaja sa manjom unutrašnjom memorijom ili kod onih koji konstantno preuzimaju aplikacije, fotografije i video zapise.

Srećom, Android vam omogućava proširenje memorije upotrebom microSD kartice. Bez obzira na verziju Androida koju koristite, možete formatirati microSD kao proširenu memoriju koja će imati istu funkciju kao i interna unutrašnja memorija.

Ovo je koristan savjet za sve koji žele spasiti svoj uređaj od zagušenosti memorije i usporavanja. Kada microSD karticu formatirate kao proširenu memoriju, na nju se mogu prebaciti aplikacije, fotografije, video zapisi i ostali podaci bez obzira na to koliko su veliki.

Imajte na umu da brzina čitanja i pisanja na microSD kartici igra važnu ulogu u performansama uređaja. Dakle, birajte model kartice koji podržava brzi prijenos podataka i ne prebacujte prevelike datoteke na karticu.

U svakom slučaju, formatiranje microSD kartice kao proširene memorije će vam pomoći da povećate raspoloživu memoriju na vašem Android uređaju bez da kupujete skuplji model. To je jednostavan i praktičan trik koji može biti djelotvoran problem je li vam vaš uređaj skoro zagušen.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu