Kako završiti email

Završavanje emaila može biti izazov za mnoge ljude, posebno kada pokušavate da budete efikasni i jasni u svojoj komunikaciji. Iako se može činiti da je samo reći „Pozdrav“ dovoljno, zapravo postoji mnogo načina na koje možete završiti email koji će ostaviti pozitivan utisak na primaoca. U ovom članku ćemo analizirati neke od najboljih načina za završetak emaila kako biste mogli da poboljšate svoje sposobnosti komunikacije i ostavite pozitivan utisak.

Kako adekvatno završiti neformalnu e-poštu

Kako adekvatno završiti neformalnu e-poštu

Završetak e-pošte je važan kao i njen početak i sredina. Postoje mnogi načini kako korektno završiti e-poštu, a sve zavisi od konteksta i odnosa sa sagovornikom. Kada je u pitanju neformalna e-pošta, postoji veći izbor u rečenicama koje se koriste za završetak. Nekoliko načina su:

Prijatno veče / dan / vikend – pristojno je poželeti sagovorniku lep dan i ostaviti dobar utisak.

Pozdrav iz (grada/ države) – ukoliko se dopisujete sa nekim ko je udaljen, možete se pozdraviti iz vašeg mesta boravka.

Sve najbolje – kratko i jasno, prijateljski namenjeno, odličan način za završetak neformalnog mejla.

Čujemo se uskoro – ova rečenica sugeriše nastavak komunikacije i pravi vezu sa sagovornikom.

Zaključno, odabraćete završnicu koja odgovara kontekstu i odnosu sa osobom kojoj pišete, ali uvek zapamtite da poželjne reči imaju moć da ostave odličan utisak.

Kako profesionalno završiti službenu e-poštu

Kada je u pitanju poslovna korespondencija putem elektronske pošte, važno je ostaviti dobar pojam o sebi i vašoj organizaciji. Ovo je posebno ključno kada komunicirate sa kolegama, klijentima ili drugim zainteresovanim stranama.

Evo nekoliko saveta kako da profesionalno završite svoju službenu e-poštu:

1. Koristite prigodan pozdrav – Sažetak poruke koji je u skladu sa temom i tonom korespondencije uvek dobrodošao. Za formalne poruke, obično je dobro koristiti pozdrav “poštovani”.

2. Potpišite se profesionalno – Neka vaš digitalni potpis sadrži puno ime i prezime, poziciju u vašoj organizaciji i kontakt informacije. Ovo će pomoći primatelju da lakše uspostavi kontakt sa vama kada je to potrebno.

3. Budite zahvalni – Završite svoju poruku sa zahvalnicom, to je način da iskažete svoju zahvalnost i pošaljete pozitivnu notu.

4. Potpisujte se sa poštovanjem – Prijatno, najbolje, sa poštovanjem – sve ove uljudne formule su dobre za profesionalni email.

Korišćenje ovih saveta pomaže da se vaša službena e-pošta dojmi profesionalno i pouzdano, što će vam pomoći da stvorite pozitivan utisak kod primatelja.

U ovom članku čemo vam objasniti Kako započeti email na engleskom.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu