Napravite sajt za e-trgovinu

U digitalnom dobu, e-trgovina postaje sve popularnija, stoga je stvaranje sopstvenog sajta za e-trgovinu postalo neophodnost za mnoge preduzetnike. Sajt za e-trgovinu omogućava vlasnicima da promovišu i prodaju svoje proizvode i usluge online, šireći svoju publiku, povećavajući prodaju i uvećavajući svoj profit. Međutim, stvaranje uspešnog sajta za e-trgovinu može biti izazovno, stoga, u ovom članku ćemo vam dati nekoliko saveta kako da započnete i optimizujete vašu e-trgovinu.

Napravite svoju e-trgovinu besplatno: Shopify, Vidra, Jimdo

Ako razmišljate o pokretanju vlastite e-trgovine, postoje platforme koje vam mogu pomoći u tome bez troškova izrade web stranice. Shopify, Vidra i Jimdo su tri popularne opcije koje vam omogućavaju besplatno pokretanje svoje e-trgovine.

Shopify nudi besplatan probni period od 14 dana, a nakon toga postoji mjesečna naknada ovisno o paketu koje odaberete. Uz Shopifay, možete lako kreirati svoj online dućan bez potrebe za znanjem programiranja. Ova platforma je jednostavna za korišćenje i može se nadograditi u skladu sa vašim potrebama.

Vidra je domaća online platforma za prodaju koja omogućava kreiranje prodajne stranice uz besplatnu upotrebu. Upravljanje stranicom je jednostavno i intuitivno, stoga vam neće biti potrebno puno vremena za upoznavanje sa radom platforme. Vidra naplaćuje 7% provizije po realizovanoj prodaji.

Sa platformom Jimdo, možete brzo i jednostavno kreirati svoj online dućan bez bavljenja kodom. Ova opcija dolazi sa besplatnim paketom koji vam omogućava kreiranje web stranice, e-poštu i zaštitu protiv krađe sadržaja. Postoji i premijski paket koji vam nudi više mogućnosti u smislu pristupa analitikama, SEO optimizaciji i drugim funkcijama koje će vam pomoći u rastu vašeg biznisa.

Sve tri platforme su jednostavne za korišćenje i nude različite mogućnosti za prilagođavanje dizajna i funkcionalnosti vaše e-trgovine. Odaberite onu koja najbolje odgovara vašim potrebama i krupnom biznisu.

Koristite CMS za izradu e-trgovine: Kako izabrati najbolje rešenje: WordPress, Magento, Drupal, Joomla

Pri izradi e-trgovine, jedna od prvih odluka koju morate doneti jeste koju platformu i CMS koristiti. Postoje mnoge opcije dostupne, ali WordPress, Magento, Drupal i Joomla su najpopularniji izbori.

WordPress se često koristi za izradu blogova, ali njegov dodatak WooCommerce omogućava vam proširenje vaše WordPress stranice u e-trgovinu. Sa više od 90 miliona preuzimanja, WooCommerce je najpopularniji platforma za e-trgovinu na WordPress-u.

Magento je platforma koja se uglavnom koristi kao samostalna e-trgovina, a ne kao dodatak drugoj platformi. Magento vam omogućava visoko prilagođavanje i upravljanje velikim količinama proizvoda, što ga čini idealnim izborom za srednje i velike e-trgovine.

Drupal je platforma koja se često koristi za izradu kompleksnih web stranica i ima mnogo ekstenzija za e-trgovinu. Međutim, zbog svoje složenosti, može biti teže za naučiti i raditi sa njim.

Joomla je još jedna popularna opcija koja vam omogućava izradu e-trgovine uz pomoć dodatka Virtuemart. Joomla se obično koristi za manje e-trgovine i sa manjim količinama proizvoda.

Kod izbora CMS-a za vašu e-trgovinu, morate uzeti u obzir svoje potrebe, vremensko ograničenje i budžet. Izaberite platformu koja odgovara vašoj poslovnoj strategiji i kojom ćete se udobno osećati prilikom izrade svoje e-trgovine.

Najbolje platforme za e-trgovinu nalaze se na ovom linku.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu