Kako da vidite svoj broj telefona

Postoje situacije kada zaboravimo svoj broj telefona, izgubimo sim karticu ili jednostavno ne znamo koji broj imamo na novoj kartici. U ovom članku, dati ćemo vam nekoliko jednostavnih načina kako da saznate svoj broj telefona, bez obzira na operatera ili mobilnog provajdera. Bez obzira da li koristite Android ili iOS uređaj, ili imate staru običnu mobilnu telefoniju, naći ćete jednostavna rešenja za ovaj problem.

Kako da vidite svoj broj telefona na mobilnom telefonu: Android

Ako ste ikada izgubili svoju SIM karticu ili telefon, verovatno ste poželeli da ste sačuvali broj telefona na sigurnom mestu. Međutim, postoji način da proverite svoj broj telefona, čak i ako ste izgubili vašu SIM karticu ili telefon.

Ako koristite Android telefon, postoji nekoliko načina da vidite svoj broj telefona. Prvi način je da otvorite aplikaciju “Settings” i odete pod opciju “About Phone” (O telefonu). Tamo ćete pronaći “Status” (stanje) i “SIM status”, gde ćete videti sve informacije vezane za vašu SIM karticu. Broj telefona će biti naveden pored “My phone number” (Moj broj telefona).

Ako ne želite da koristite ovaj način, postoji drugi način da pronađete svoj broj telefona. Možete ući u aplikaciju telefona, kliknuti na “Call” (pozvati) i proveriti da li se vaš broj telefona prikazuje na ekranu. Ako je to slučaj, tada ste pronašli svoj broj telefona.

Uz ova dva načina, postoje i aplikacije koje vam mogu pomoći u pronalaženju vašeg broja telefona kao što su SIM Card Info, My Number ili Phone Info.

Sada kada znate kako da vidite svoj broj telefona na Android telefonu, možete se lako setiti svog broja telefona i biti spremni u slučaju gubitka SIM kartice ili telefona.

Kako da vidite svoj broj telefona na mobilnom telefonu: iPhone

Da biste videli svoj broj telefona na iPhone-u, postoji nekoliko jednostavnih koraka. Prvo, uđite u postavke svog telefona i dodirnite opciju “Telefon”. U meniju “Telefon”, dodirnite “Moj broj telefona” i vaš broj će se pojaviti na ekranu.

Ako vaš broj nije prikazan, možda ga niste uspostavili ili niste povezani s mrežom. Da biste to rešili, idite na “Telefon” i dodirnite “Moj broj telefona”. Zatim, dodirnite “Uredi broj” i unesite svoj broj telefona, a zatim dodirnite “Spremi” da biste ga sačuvali.

Još jedan način da pronađete svoj broj telefona je da odete na “Kontakte” i potražite vaš kontakt. Kada pronađete svoj kontakt, dodirnite ga i proverite da li je vaš broj telefona unesen u rubrici “Telefon”.

Na ovaj način možete lako pronaći svoj broj telefona na iPhone-u i biti sigurni da će vam biti prikazan na ekranu kada ga koristite.

Kako napraviti privatni broj pročitajte ovde!

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu