Kako da uđem na moj Facebook profil

Facebook je jedna od najpopularnijih društvenih mreža na svetu, i mnogi korisnici provode satima svakog dana pretražujući, deljenju i komentarišući postove. Međutim, neki korisnici mogu vrlo često zaboraviti svoje korisničke podatke i tako ostati bez pristupa svom profilu. U ovom članku ćemo vam dati uputstva za jednostavan i siguran pristup vašem Facebook profilu, bez obzira na to da li ste zaboravili lozinku ili korisničko ime.

Kako pristupiti Facebook profilu sa pametnog telefona i tableta

Ukoliko želite da pristupite Facebook-u sa svog pametnog telefona ili tableta, postoji nekoliko načina za to. Prvi korak je preuzimanje aplikacije Facebook sa Google Play Store-a ili App Store-a, u zavisnosti od toga koji uređaj koristite.

Nakon što preuzmete aplikaciju, potrebno je da se prijavite na svoj nalog, koristeći svoje korisničko ime i lozinku. Ako nemate već nalog, možete ga kreirati direktno preko aplikacije, ili putem veb stranice.

Kada se prijavite, videćete poznati Facebook-ov interfejs, sa novostima, obaveštenjima i opcijama za pretragu i objavljivanje postova. Možete da pregledate profilne slike, objave prijatelja, komentare i poruke, kao i da koristite opciju za slanje poruka.

Ako ne želite da preuzmete aplikaciju, moguće je da pristupite Facebook-u preko veb pregledača na svom uređaju. Upišite www.facebook.com u pregledač i prijavite se na svoj nalog na isti način kao što biste uradili sa desktop računara.

U oba slučaja, vaše aktivnosti na mobilnoj verziji Facebook-a se sinhronizuju sa deskop verzijom, tako da možete da koristite bilo koji uređaj za pristup vašim podacima.

Kako pristupiti Facebook profilu putem računara koristeći različite pregledače

Pristupanje Facebook profilu putem računara može biti veoma jednostavno, nezavisno od toga koji pregledač (browser) koristite. Bilo da koristite Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge ili neki drugi, sledeći kratki vodič će vam pomoći da pristupite svom Facebook profilu na svom računaru.

Prvo, otvorite pregledač koji koristite i u adresnu traku unesite “www.facebook.com”. Nakon što se stranica učita, unesite svoje korisničko ime i lozinku da biste se prijavili na svoj profil.

Ako ne želite da unosite svoje korisničko ime i lozinku svaki put kada pristupite svojem profilu na ovom računaru, možete odabrati opciju “Ostani prijavljen” prilikom prijavljivanja na Facebook.

Nakon što ste se prijavili na svoj profil, možete koristiti Facebook besplatno. Ako imate problema s prijavljivanjem na svoj profil, pokušajte da promenite lozinku ili resetujte svoj nalog ako ste zaboravili lozinku.

Ukoliko ste u situaciji da Facebook ne radi prilikom pristupanja putem vašeg omiljenog pretraživača, preporuka je da proverite dostupnost Facebook platforme ili pokušate da koristite drugi internet pretraživač. Nadamo se da će ovaj vodič pomoći da sa lakoćom pristupite svom Facebook profilu putem računara.

Na ovom linku saznajte Kako povratiti ukradeni Facebook nalog.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu