Kako ući na instagram bez sigurnosnog koda

Ukoliko ste zaboravili ili izgubili sigurnosni kod za svoj Instagram nalog, možda ste naišli na probleme prilikom ulaska na svoj profil. Srećom, postoje načini da se ovo izbegne i pristupi svom nalogu bez problema. U ovom članku vam otkrivamo kako da jednostavno pristupite svom Instagram nalogu, bez sigurnosnog koda.

Kako ukloniti sigurnosni kod na Instagramu

Ukoliko ste zaboravili sigurnosni kod za Instagram, postoji nekoliko jednostavnih koraka koje možete primeniti da biste ga uklonili ili resetovali.

Prvi korak je da pokušate da se prijavite u Instagram korišćenjem email adrese, broja telefona ili korisničkog imena. Ukoliko ne uspete, kliknite na opciju “Zaboravljena lozinka” i pratite korake da biste resetovali svoju lozinku.

Kada budete prijavljeni na svoj nalog, otvorite “Profil” pa zatim “Postavke”. Na dnu stranice, pronađite opciju “Dvofaktorska verifikacija” i kliknite na nju.

Sada kliknite na opciju “Ukloni” ili “Isključi” u zavisnosti od toga šta vam se nudi. Potom unesite svoj šestocifreni sigurnosni kod kako biste potvrdili da želite da uklonite dvofaktorsku verifikaciju.

Ukoliko ste prethodno uključili opciju za očitavanje sigurnosnih kodova putem aplikacije za autentikaciju, moraćete da otvorite svoju aplikaciju i upotrebite kod koji vam je pružen kako biste potvrdili da želite da uklonite dvofaktorsku verifikaciju.

Kada ovaj proces bude završen, dvofaktorska verifikacija će biti uklonjena sa vašeg Instagram naloga i vi ćete ponovo biti u mogućnosti da se prijavite samo korišćenjem svog korisničkog imena i lozinke.

Kako isključiti dvofaktorsku autentifikaciju na Instagramu

Dvofaktorska autentifikacija je proces koji dodatno štiti vaš nalog na Instagramu tako što zahteva drugi način verifikacije pored vaše lozinke. Na primer, to može biti jednokratni kod koji vam dolazi putem SMS-a, e-pošte ili aplikacije za autentifikaciju.

Međutim, u nekim slučajevima možda ćete želeti da isključite ovu funkciju. Na primer, ako često mijenjate uređaje sa kojih pristupate svom nalogu, proces ponovnog prijavljivanja sa dva faktora može postati frustrirajući. Takođe, ukoliko smatrate da vam dvofaktorska autentifikacija nije potrebna i želite da se vratite na stari način prijavljivanja, to je lako izvodljivo.

Da biste isključili dvofaktorsku autentifikaciju na Instagramu, trebalo bi slediti nekoliko jednostavnih koraka. Zapamtite da će se nakon toga vaš nalog ponovo vratiti na jednostavno prijavljivanje samo lozinkom.

1. Otvorite Instagram i pronađite opciju “Profil”.

2. Kliknite na tri horizontalne tačke u gornjem desnom uglu ekrana.

3. Odaberite opciju “Postavke”.

4. Pronađite opciju “Sigurnost”.

5. Kliknete na “Dvofaktorska autentifikacija”.

6. Pomerite prekidač sa zelene na sivu poziciju.

7. Potvrđujete izbor klikom na “Isključi”.

I to je to! Od sada ćete se prijavljivati na Instagram samo lozinkom. Ako u budućnosti odlučite da ponovo uključite dvofaktorsku autentifikaciju, slijedite gore navedene korake i uključite ovu opciju.

Ovde možete saznati Kako promeniti svoje ime na Instagramu.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu