Kako funkcioniše Facebook Messenger

Facebook Messenger je aplikacija za razmenu poruka koja je dostupna za korišćenje na različitim platformama, uključujući mobilne uređaje i računare. Sa Messengerom, korisnici mogu da razmenjuju poruke sa drugim korisnicima Facebooka, kao i sa ljudima koji nisu na ovoj društvenoj mreži. Uz razmenu poruka, Messenger takođe ima mogućnosti za pozive, video pozive i slanje fotografija i videa, i nude se različiti dodaci i aplikacije koje korisnicima omogućavaju da se zabave dok koriste aplikaciju. Ovaj članak će objasniti kako funkcioniše Facebook Messenger, sa detaljnim objašnjenjima ključnih funkcija i opcija koje su dostupne za korišćenje.

Kako funkcioniše Facebook Messenger

Facebook Messenger je jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje na svetu. Ova aplikacija omogućava korisnicima da komuniciraju sa prijateljima i porodicom na Facebooku bez potrebe da se prijave na društvenu mrežu.

Messenger ima niz korisnih funkcija kao što su slanje poruka, fotografija i video snimaka, kreiranje grupa za dopisivanje, postavljanje statua, video pozivanje i glasanje u raznim anketama.

Korisnici takođe mogu da prilagođavaju aplikaciju putem dodataka poput GIF-ova, emotikona i uređenja teksta. Najnovije verzije Facebook Mesengera takođe omogućavaju korisnicima da dele lokaciju, prave video snimke i glasovne pozive.

Aplikacija takođe ima funkciju “Zahtevi za poruke od stranaca” koja štiti korisnike od neželjenih poruka od nepoznatih ljudi.

Ukratko, Facebook Messenger je aplikacija koja vam omogućava da komunicirate sa svojim prijateljima na Facebooku na lak i jednostavan način. Funkcije ove aplikacije su uvek u razvoju, pa korisnici mogu očekivati ​​brojne nove opcije u budućnosti.

Kako funkcionišu Facebook Messenger tajni razgovori

Facebook Messenger tajni razgovori pružaju dodatnu sigurnost korisnicima aplikacije koji žele da razmenjuju osetljive informacije.

Ova opcija predstavlja sigurnosnu opciju koja obezbeđuje enkripciju end-to-end, što znači da se samo osoba koja prima poruku može u potpunosti pristupiti njenom sadržaju. U ovim razgovorima korisnici takođe mogu postaviti rok trajanja poruke, nakon čega će se automatski uništiti.

Da biste koristili tajne razgovore u Messengeru, morate imati otvorenu konverzaciju sa željenom osobom. Kliknite na naziv konverzacije, a zatim odaberite opciju Tajni razgovor.

Tokom ovog razgovora, korisnici ne mogu da šalju fotografije, videa ili dokumenata. Pored toga, nije moguće ni pristupiti konverzaciji sa drugog uređaja, što dodatno povećava sigurnost razgovora.

Za razliku od običnih poruka koje su dostupne u oba korisnikova uređaja, tajni razgovori su vidljivi samo na uređaju na kojem je pokrenuta konverzacija.

Ukratko, tajni razgovori u Messengeru su savršena opcija za one koji žele da razmenjuju osetljive informacije sa punim poverenjem i sigurnošću.

Messenger Rooms – sve što treba da znate

Messenger Rooms je nova funkcija koja je nedavno predstavljena od strane Facebook-a i koja vam omogućava da organizujete video pozive sa većim brojem ljudi. Ova nova opcija je idealna za onda kada želite da se povežete sa porodicom i prijateljima u grupi ili se pridružite virtuelnoj zabavi sa kolegama.

Postoji mnogo razloga za korišćenje Messenger Rooms-a, uključujući mogućnost da do 50 ljudi učestvuje u jednom pozivu, prilagođavanje stila poziva sa različitim temama, a takođe i dodavanje novih članova ili pozivanje dodatnih gostiju. Osim toga, ova funkcija je potpuno besplatna, što ju čini dostupnom svima.

Da biste počeli koristiti Messenger Rooms, jednostavno posetite Messenger aplikaciju i kliknite na opciju “Create Room”. Zatim možete odabrati da li je poziv javan ili privatni, čime ćete odrediti ko može videti i učestvovati u pozivu.

Messenger Rooms je takođe dostupan na bilo kojem uređaju, uključujući telefone, tablete i računare, što znači da svako može da se pridruži video pozivu bez obzira na vrstu uređaja koji koriste.

Ukratko, Messenger Rooms je odlična opcija koja vam omogućava da se povežete sa ljudima na potpuno novi način. Iako je relativno nova funkcija, već je postala popularna među korisnicima, a verujemo da će se popularnost samo povećavati u budućnosti.

Kako pisati kurziv na Fejsbuku pročitajte ovde.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu