Kako se prijaviti na Fejsbuk

Da li želite da napravite profil na Facebook-u, ali ne znate kako da se prijavite na ovu popularnu društvenu mrežu? Da li ste izgubili pristup svom Facebook nalogu i potrebna vam je pomoć da rešite ovaj problem? U tom slučaju, zajedno možemo da naučimo kako da pristupimo Facebook-u.

Sledeći korake u vodiču koji ćemo vam pružiti korak po korak, sigurni smo da ćete moći da rešite ove i druge situacije. Bilo da želite da pristupite preko aplikacije, računara, napravite novi profil ili povratite izgubljenu lozinku, mi ćemo vam objasniti svaki korak na najjednostavniji i najdirektniji način.

Nemojte brinuti, zajedno ćemo proći kroz sve korake. 

Kako se prijaviti na Fejsbuk sa korisničkim imenom

Kako biste pristupili svom Facebook profilu, potrebno je da ga prvo kreirate! Zato, zajedno ćemo videti kako da se registrujete, kao i kako da se prijavite sa različitih uređaja.

Kako pristupiti Fejsbuku iz aplikacije

Ukoliko želite da se registrujete na Facebook putem mobilnog uređaja, prvi korak je da preuzmete aplikaciju za Android (dostupnu i u alternativnim prodavnicama) ili iOS/iPadOS koristeći standardnu proceduru i da je otvorite. Nakon toga, kliknite na dugme “Kreiraj novi Facebook nalog”, pa na “Dalje” i unesite vaše ime i prezime. Potom unesite datum rođenja, opet kliknite na “Dalje”, odaberite svoj pol, kliknite opet na “Dalje” i unesite broj mobilnog telefona za povezivanje. Alternativno, možete izabrati opciju “Prijavi se putem e-pošte” kako biste koristili svoju e-mail adresu kao akreditiv. Konačno, kreirajte sigurnu lozinku, kliknite još jednom na “Dalje” i potom na “Prijavi se”. Vaš nalog će biti kreiran i moći ćete da koristite Facebook sa bilo kog uređaja.

Kada završite proces registracije, moći ćete da pristupite svom profilu sa bilo kog uređaja. U aplikaciji, prva strana koju ćete videti tražiće od vas da unesete adresu e-pošte ili telefonski broj koji je povezan sa vašim nalogom, a odmah ispod toga i lozinku. Kada unesete ove informacije, kliknite na dugme “Prijava” i, ako niste dodali druge metode verifikacije, bićete direktno preusmereni na vašu kontrolnu tablu.

Ukoliko ste aktivirali dvofaktorsku autentifikaciju, moraćete da dovršite dodatni korak koji se razlikuje u zavisnosti od toga koji metod verifikacije ste izabrali. Postoje tri opcije: aplikacija za autentifikaciju, tekstualna poruka (SMS) i bezbednosni ključ.

Kako pristupiti Fejsbuku sa računara

Sada ćemo videti kako izvršiti iste operacije sa računara. Da biste kreirali lični nalog na Facebook-u, treba da se povežete na glavnu stranicu društvene mreže, kliknete na dugme “Prijavi se” i popunite formular sa svojim ličnim podacima, kao što su ime i prezime, broj mobilnog telefona, adresa e-pošte i lozinka koju želite da koristite za pristup svom nalogu. Nakon što unesete sve podatke, kliknite na dugme “Registruj se” da biste potvrdili svoju spremnost da se pridružite Facebook-u.

Zatim sledite procedure koje će se pojaviti na ekranu da biste potvrdili svoj identitet, što može uključivati unos potvrdnog koda primljenog putem e-pošte ili SMS-a. Možete izabrati da dozvolite sve kolačiće ili da ih prilagodite, a zatim direktno pristupiti kontrolnoj tabli svog profila.

Da biste dodali profilnu ili naslovnu sliku, kliknite na ikonu čovečuljka u gornjem desnom uglu, a zatim na onu pored svog imena i izaberite “Dodaj fotografiju” za profilnu sliku ili “Dodaj naslovnu sliku” za naslovnu sliku. Zatim izaberite sliku iz memorije računara i ponovite operaciju ako želite.

Kada kreirate svoj nalog, možete mu pristupiti bilo kada tako što ćete se ponovo prijaviti na glavnu stranicu Facebook-a pomoću bilo kog pretraživača ili instaliranjem Facebook aplikacije za Windows. Unesite svoju e-poštu ili broj telefona i lozinku u odgovarajuća polja, a zatim kliknite na dugme “Prijavi se”. Ako ste podesili metode autentifikacije sa dva faktora, moraćete da unesete kod koji se traži.

Kada se postupak završi, bićete preusmereni na zid vašeg profila sa kojeg možete objavljivati ili čitati postove svojih prijatelja.

Kako se prijaviti na Facebook pomoću drugog naloga

Postoje osobe koje, iz jednog ili drugog razloga, odluče da otvore više Facebook naloga, što može biti neugodno prilikom prijavljivanja. U stvari, uvijek morate unijeti svoju e-poštu, lozinku i kod za potvrdu identiteta svaki put kada želite skočiti sa jednog profila na drugi, što nije najbolji način za optimizaciju vremena.

Srećom, Facebook je također razmišljao o ovoj mogućnosti, stvarajući prečicu koja je jednostavna i trenutna za korištenje. Da biste pristupili višestrukim profilima u aplikaciji Facebook, otvorite aplikaciju, prijavite se, vodeći računa da sačuvate lozinke koristeći sistem za skladištenje akreditiva vašeg telefona.

Kada se prijavite, odjavite se pritiskom na sliku profila, a zatim odaberite Odjava. Zatim, pritisnite dugme Prijava sa drugim računom koji se nalazi ispod prvog profila na koji ste se prijavili. Kada unesete akreditive, pritisnite dugme za prijavu, ponovo sačuvajte podatke, a zatim napustite ovaj profil.

Na Facebook stranici za prijavu sada bi trebalo da imate dva ili više profila predstavljenih imenom i prezimenom naloga: možete se prijaviti s bilo kojim od njih jednostavnim dodirivanjem, izbjegavajući ponovni unos akreditiva svaki put.

Ako radite na računaru, postupak je gotovo identičan kao na pametnom telefonu. Povežite se sa stranicom za prijavu na društvenoj mreži, unesite tražene podatke, kliknite na dugme Prijava, a zatim izadjite iz određenog profila klikom na svoju profilnu sliku u gornjem desnom uglu i odabirom stavke Izađi.

Ponovite isti postupak sa drugim nalogom i nakon završetka, trebalo bi da vidite dva ili više okvira za brzi pristup sa različitim profilima. Ako želite dodatno automatizirati stvari, aktivirajte kvačicu pored polja Zapamti lozinku kako ne biste svaki put morali unositi svoje podatke.

Zatim možete lako prelaziti sa jednog profila na drugi klikom na svoju profilnu sliku u gornjem desnom uglu i odabirom opcija Vidi sve profile > Promeni nalog. Za više detalja, pročitajte moj vodič o tome kako promeniti Facebook naloge.

Kako se prijaviti na Fejsbuk sa zaboravljenom lozinkom

Ako ste zaboravili svoju Facebook lozinku i ne znate gde ste je sačuvali, nemojte da brinete – postoji jednostavan način za prijavu sa zaboravljenom lozinkom. Međutim, moraćete da izaberete novu lozinku kako biste zamenili staru i vratili pristup svom profilu.

Ako se prijavljujete sa svog pametnog telefona ili tableta, otvorite Facebook aplikaciju i dodirnite opciju “Zaboravljena lozinka” koja će se pojaviti na ekranu gde obično unosite svoje akreditive. Ako ste koristili broj telefona povezan sa vašim profilom, unesite ga u polje “Telefon”, a zatim pritisnite dugme “Pronađi svoj nalog”. Ako ste umesto toga koristili adresu e-pošte, dodirnite opciju “Traži na osnovu vaše adrese e-pošte”, unesite adresu e-pošte i pritisnite dugme “Pronađi svoj nalog”.

Zatim pritisnite dugme “Dobij kod” i zatim “Nastavi”, obeležavajući polje za potvrdu pored “Pošalji kod e-poštom [vaša adresa]”. Facebook će vam poslati jedinstveni kod u vašu prijemnu poštu, pa otvorite primljenu e-poštu, kopirajte i nalepite kod u odeljak “Unesite kod” i pritisnite dugme “Nastavi”.

Nakon toga, unesite novu lozinku za svoj profil u polje “Unesite novu lozinku”. Kada završite, pritisnite dugme “Nastavi” i bićete preusmereni na svoj Facebook profil kao da se ništa nije dogodilo.

Ako se, s druge strane, prijavljujete sa računara, otvorite Facebook stranicu za prijavu i kliknite na opciju “Zaboravljena lozinka”. Unesite telefonski broj ili adresu e-pošte u odgovarajuće polje, pritisnite dugme za pretragu i izaberite da li želite da vam se kod pošalje putem e-pošte ili SMS-a kako biste vratili pristup.

Kada to uradite, izaberite novu lozinku i bićete direktno preusmereni na kontrolnu tablu. 

Kako pristupiti Fejsbuku bez registracije

Jeste li znali da je moguće pretraživati Facebook čak i ako niste registrovani? Naravno, funkcionalnost i ono što možete videti će biti ograničeno, ali je i dalje dobro rešenje za one koji ne žele da kreiraju nalog. Kao i svaka druga operacija do sada viđena, nije ni teška ni dugotrajna. Nažalost, ovo nije izvodljivo direktno iz aplikacije, već ćete morati da koristite veb verziju Facebooka kako sa računara, tako i sa mobilnih uređaja. Da biste pretraživali, povežite se sa stranicom za prijavljivanje na Facebook, a zatim pomerite stranicu nadole i kliknite na stavku između Mesta, Grupa ili Gledajte. U slučaju Grupa, moći ćete pregledati sve grupe na Facebooku i čitati njihove diskusije (pod uslovom da su javne). Mesta vam, sa druge strane, mogu koristiti za dobijanje predloga i otkrivanje novih mesta u vašoj okolini, pregledajući nešto nalik na TripAdvisor. Gledajte, pak, omogućava vam da gledate video sadržaj među najpopularnijim na platformi. Ako želite saznati više o tome kako koristiti Facebook bez detaljne registracije, ostavljam vam svoj posebni vodič.

Kako pristupiti Facebook Dating-u

Jeste li znali da postoji poseban deo na Facebooku namenjen upoznavanju vašeg potencijalnog partnera? Da biste koristili ovaj deo, potrebno je da se prijavite na svoj nalog na ovoj društvenoj mreži i registrujete se na platformi nazvanoj Facebook Dating. Samo pozovite deo Upoznavanje na meniju Facebook-a i započnite proces registracije. Za više detalja, pročitajte moj vodič o tome kako funkcioniše Facebook Upoznavanje.

Kako se prijaviti na Facebook bez emaila i lozinke otkrićemo vam u još jednom od naših članaka koji možete pronaći putem ovog linka.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu