Kako promeniti svoje ime na Instagramu

Instagram je jedna od najpopularnijih društvenih mreža na svetu, a korisničko ime predstavlja jedan od najvažnijih elemenata vašeg profila. Ako se odlučite za promenu imena, ovaj članak će vam pružiti sve neophodne informacije o tome kako to uraditi na jednostavan način. Bez obzira da li želite da promenite ime zbog posla ili jednostavno želite da osvežite svoj profil, pratite naše korake i osvežite svoj Instagram nalog.

Ne propustite da otkrijete Kako odabrati korisničko ime na Instagramu.

Kako promeniti ime na Instagramu na Androidu: korak po korak

Promena korisničkog imena na Instagramu vrlo je jednostavna i može se obaviti u nekoliko jednostavnih koraka.

Evo kako da promenite ime na Instagramu na uređaju sa Android operativnim sistemom:

1. Pokrenite Instagram aplikaciju na vašem Android uređaju i prijavite se na svoj nalog.

2. Kliknite na svoj profil, koji se nalazi u donjem desnom uglu vašeg ekrana.

3. Kliknite na “Izmeni profil”.

4. Pronađite polje “Korisničko ime” i kliknite na njega.

5. Unesite svoje novo korisničko ime.

6. Kliknite na “Spremi”, koje se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana.

Ukoliko je korisničko ime koje ste odabrali već zauzeto, Instagram će vas obavestiti o tome. U tom slučaju, moraćete da odaberete neko drugo korisničko ime.

Takođe imajte na umu da Instagram dozvoljava samo jednu promenu korisničkog imena u roku od 14 dana. Dakle, ako ste nedavno promenili korisničko ime, moraćete da sačekate 14 dana pre nego što ga ponovo promenite.

Promena korisničkog imena može imati uticaj na vaše postove i na njihove tagove. Ukoliko ne želite da se ovo dogodi, razmotrite opciju održavanja konzistentnosti i prepoznatljivosti vašeg korisničkog imena.

Kako promeniti ime na Instagramu na iPhone-u bez napora

Promena imena na Instagramu na iPhone-u može biti prilično jednostavna ukoliko znate pravilne korake. Prvo otvorite aplikaciju Instagram, a zatim kliknite na vaš profil na donjem desnom uglu ekrana. Kada se otvori nova stranica, kliknite na tri tačkice u gornjem desnom uglu ekrana. Tada bi se trebao pojaviti padajući meni, u kome treba izabrati opciju “uređivanje profila”. Nakon što kliknete na tu opciju, biće vam omogućeno da promenite svoje korisničko ime, ime, prezime, biografiju i slično. Da biste promenili tekst u polju “ime”, jednostavno kliknite na polje i unesite željeno ime. Potom kliknite na dugme sačuvaj i vaše ime biće promenjeno. Važno je napomenuti da se ime ne može promeniti previše često, jer Instagram ima određene restrikcije na tu funkciju. Takođe, ime bi trebalo da bude razumljivo i jednostavno, kako bi vaš profil bio prepoznatljiv za sve korisnike. Sada kada ste uspešno promenili ime, moći ćete se fokusirati na objavljivanje priče i stvaranje interesantnog sadržaja, kako bi vaš Instagram bio što privlačniji.

Kako promeniti ime na Instagramu koristeći računar

Promena imena na Instagramu je vrlo jednostavan proces, a ovde ćemo objasniti kako to možete postići koristeći računar.

Korak 1: Otvorite Instagram u pretraživaču na računaru i prijavite se na svoj nalog.

Korak 2: Kliknite na svoj profil, što se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana.

Korak 3: Kliknite na dugme “Uredi profil”, što se nalazi na vrhu vašeg profila.

Korak 4: Sada možete promeniti svoje ime. Kliknite na polje “Ime” i izvršite izmene koje želite.

Korak 5: Kliknite na dugme “Sačuvaj” da biste sačuvali svoje promene.

To je sve. Vaše ime na Instagramu će se odmah ažurirati. Međutim, morate biti svesni da promena imena na Instagramu može uticati na vaše brendiranje, a takođe može zbuniti vaše pratioce. Stoga je važno da pažljivo razmislite o tome pre nego što se odlučite za promenu svog imena.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu