Kako se prijaviti na drugi Gmail nalog

Ako posedujete više od jednog Gmail naloga, prijavljivanje na drugi nalog može biti neophodno. Bez obzira da li želite da proverite poslovnu poštu ili da pristupite ličnom nalogu, postupak prijavljivanja na drugi Gmail nalog je jednostavan i zahteva samo nekoliko koraka. U ovom članku, objasnićemo vam kako da se prijavite na drugi Gmail nalog koristeći web pregledač.

Kako kreirati drugi Gmail nalog

Kreiranje drugog Gmail naloga može biti korisno za različite svrhe, od poslovnih do ličnih. Ovde su koraci za kreiranje novog Gmail naloga:

1. Otvorite Gmail na svom računaru ili pametnom telefonu.
2. Kliknite na profilnu sliku u gornjem desnom uglu i izaberite opciju “Dodaj drugi nalog”.
3. Izaberite opciju “Kreiraj nalog”.
4. Unesite potrebne informacije kao što su ime i prezime, korisničko ime i lozinku.
5. Kliknite na “Sledeće” i unesite ostale podatke o profilu, kao što su rođendan i pol.
6. Nakon što unesete sve podatke, kliknite na “Sledeće” i pregledajte uslove korišćenja.
7. Potvrdite da prihvatate uslove korišćenja i kliknite na “Kreiraj nalog”.

Nakon ovih koraka, moći ćete da koristite drugi Gmail nalog i da pristupite svim Google uslugama kao što su Google Drive, Google Docs i Google Calendar. Imajte na umu da morate da se odjavite sa jednog naloga da biste pristupili drugom.

Kako pristupiti drugom Gmail nalogu putem različitih uređaja i pregledača

Pristup drugom Gmail nalogu putem različitih uređaja i pregledača je veoma jednostavan. Počnite tako što se prijavite na svoj postojeći Gmail nalog na osobnom računaru ili na uređaju. Zatim otvorite Gmail nalog koji želite pristupiti. Ako se pitate kako pristupiti drugom Gmail nalogu, postoje više načina.

Jedan od načina je da koristite funkciju “Dodaj račun” na Googleovoj stranici za prijavu (https://myaccount.google.com/u/1/signinoptions/add-email-or-phone-signin). Upišite svoje Google korisničko ime i lozinku u polja koja se traže, a zatim upišite Gmail adresu na koju želite pristupiti. Sada ćete morati unijeti svoju lozinku za Gmail nalog koji želite pristupiti.

Prilikom logiranja na različite uređaje, poput pametnih telefona ili tableta, pristupujete svom Gmail nalogu kroz Googleovu aplikaciju ili preko preglednika koji podržava Gmail. Kada koristite različite uređaje, važno je provjeriti da li je Gmail račun sinkroniziran na svim uređajima kako biste mogli vidjeti najnovije poruke.

Takođe, savjetujemo vam da omogućite dvostepenu verifikaciju, što dodatno štiti vaše Gmail naloge od hakera.

Ukratko, da biste pristupili drugom Gmail nalogu putem različitih uređaja i pregledača, koristite Googleovu stranicu za prijavu, izaberite pravi Gmail račun koji želite pristupiti i provjerite da li je nalog sinkroniziran s uređajem ili preglednikom. Nedostatak ovog metoda je što morate unijeti svoju lozinku za Gmail nalog za koji tražite pristup.

Kako se prijaviti na drugi Gmail nalog bez lozinke

Kako se prijaviti na drugi Gmail nalog bez lozinke

Postoji mnogo razloga zašto bi neko želeo da pristupi drugom Gmail nalogu bez lozinke. Možda ste zaboravili lozinku, a nalog je vezan za važne poruke ili dokumente. Možda je neko drugi pristupao vašem nalogu i promenio lozinku, a vi želite da povratite kontrolu nad njim. Bez obzira na razlog, postoje načini da pristupite svom nalogu bez lozinke.

Jedna od opcija je da koristite opciju oporavka naloga putem alternativne email adrese koju ste uneli prilikom kreiranja naloga. Ukoliko ste to uradili, poslaće vam se link za oporavak na tu adresu. Ovaj link će vas odvesti do stranice za resetovanje lozinke ili vas direktno ulogovati na nalog bez potrebe za unosom lozinke.

Druga opcija je upotreba opcije verifikacije telefonskog broja. Ovu opciju možete koristiti ako ste uneli svoj broj telefona prilikom kreiranja naloga. Google će vam poslati šestocifreni kod za verifikaciju, koji možete uneti na stranici za resetovanje lozinke ili prijavljivanje na nalog bez lozinke.

Ukoliko ni jedna od ovih opcija nije dostupna, kontaktirajte Gmail podršku kako biste dobili pomoć pri oporavku vašeg naloga.

Kako osloboditi prostor u Gmail-u počitajte u ovom članku.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu