Kako funkcioniše FaceTime

FaceTime je besplatna video i glasna usluga, koju korisnici iPad-a, iPhone-a i Mac računara mogu koristiti za komunikaciju jedni s drugima. Ova popularna aplikacija pruža korisnicima mogućnost da se vide i čuju sa svojim prijateljima i porodicom, bilo da se nalaze u istoj prostoriji ili na suprotnim krajevima sveta. U ovom članku upoznaćemo vas sa osnovama korišćenja FaceTime-a, kao i sa dodatnim funkcijama koje mogu unaprijediti vašu komunikaciju sa ljudima koji su vam važni.

Kako koristiti FaceTime na iPhone-u

FaceTime je aplikacija koja omogućava besplatne video pozive na iPhone-u. Ova aplikacija je lako dostupna i jednostavna za korišćenje, a omogućava vam da razgovarate sa svojim prijateljima i porodicom bez obzira na to gde se nalazite.

Prvo što treba da uradite je da otvorite aplikaciju FaceTime na svom iPhone-u. Zatim izaberite kontakt sa kojim želite da razgovarate. Ukoliko nemate osobu sa kojom želite da razgovarate u vašoj adresarnoj knjizi, možete uneti njegov ili njen broj telefona direktno u polje za pretragu.

Kada izaberete kontakt sa kojim želite da razgovarate, kliknite na dugme “Video poziv” i sačekajte da vaš poziv bude prihvaćen. Kada se uspostavi konekcija, možete započeti razgovor. Da biste se prebacili na poziv sa kamerom na poziv samo sa glasom, kliknite na dugme “Audio poziv”.

Jedna od prednosti FaceTime-a je to što podržava grupne video pozive. To znači da možete razgovarati sa više ljudi odjednom i deliti trenutke sa celom grupom. Korisnicima je potreban iPhone 6s ili noviji model, iPad Pro ili noviji model, iPad Air 2 ili noviji model ili iPad mini 4 ili noviji model da bi učestvovali u grupnim pozivima.

Ukoliko koristite FaceTime preko Wi-Fi mreže, tada poziv neće koštati ništa. Ako koristite mobilne podatke, vaš mobilni operater može naplatiti određenu količinu podataka. Stoga je važno proveriti svoj plan pre nego što koristite FaceTime preko mobilnih podataka.

Kako koristiti FaceTime na iPad-u i Mac-u

FaceTime je aplikacija za video pozive koja je dostupna na iPad-u i Mac-u, a omogućava vam da se povežete sa drugim korisnicima Apple uređaja putem internet konekcije i koristite kameru i mikrofon na vašem uređaju kako biste komunicirali sa drugim osobama.

Da biste koristili FaceTime na vašem iPad-u ili Mac-u, potrebno je da aktivirate aplikaciju i napravite nalog sa vašim Apple ID-om, kao i da imate Wi-Fi/mobilnu konekciju. Kada ste povezani, jednostavno unesite broj telefona ili email adresu osobe sa kojom želite da se povežete preko FaceTime-a i pritisnite dugme za poziv.

Jedna od prednosti FaceTime-a je ta što možete koristite ovu aplikaciju besplatno kada pozivate drugog korisnika Apple uređaja sa istom aplikacijom, što je idealno za ljude koji žele da uštede novac na troškovima poziva. Takođe, za one koji su zabrinuti za bezbednost svojih razgovora, FaceTime koristi napredni enkripcijski sistem kako bi osigurao da su vaši razgovori sigurni i privatni.

Uz FaceTime, možete da koristite video konferenciju sa drugim korisnicima iPad-a i Mac-a, dok istovremeno delite datoteke i informacije putem slike. Aplikacija takođe omogućava da se prilagodi video kvalitet za vašu internet konekciju, kako bi se osiguralo da vaš razgovor ne bude prekinut zbog loše veze.

Ukratko, korišćenje FaceTime-a na vašem iPad-u ili Mac-u je jednostavan način za povezivanje sa ljudima i komuniciranje u realnom vremenu. Nedostatak ove aplikacije je da može da se koristi samo između korisnika Apple uređaja, ali ako već posedujete Apple proizvod, FaceTime je definitivno aplikacija koju treba isprobati.

Troškovi korišćenja FaceTime-a

Korišćenje FaceTime-a može biti veoma praktično za ljude koji žele da održe kontakte sa svojim prijateljima i porodicom širom sveta. Međutim, postoje i određeni troškovi koji su povezani sa korišćenjem ove aplikacije.

Kao prvo, kako biste koristili FaceTime potrebna vam je stabilna internet konekcija i dovoljno interneta. Ako koristite mobilni internet, troškovi se mogu povećati ako pređete dozvoljenu količinu podataka koju vam je dodelio vaš mobilni operater.

Takođe, ako koristite FaceTime preko mobilnog interneta, vaš operater može vam naplatiti roaming troškove ako se nalazite u inostranstvu. Neki operateri nude posebne tarife za korišćenje mobilnog interneta u inostranstvu, pa preporučujemo da proverite svoj ugovor i cene pre korišćenja FaceTime-a u inostranstvu.

Kada koristite FaceTime preko Wi-Fi mreže, troškovi su minimalni ili ih uopšte nema. U ovom slučaju plaćate samo za svakodnevno korišćenje interneta koje je već uključeno u vašu mesečnu naknadu.

U zaključku, troškovi korišćenja FaceTime-a se razlikuju u zavisnosti od toga kako koristite aplikaciju i kod kog operatera ste. Međutim, pored toga što su troškovi minimalni, prednosti koje vam donosi ova aplikacija su mnogobrojne i uvek je bolje da imate mogućnost da ostanete u kontaktu sa svojim bližnjima, bez obzira na to gde se nalazite u svetu.

Kako Meetic funkcioniše pročitajte u ovom članku.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu