Kako pronaći fotografiju na Guglu

U današnje vreme, kada se vizuelni sadržaji smatraju jednako važnim kao i tekstualni, pronalaženje odgovarajuće fotografije može biti ključno za uspešnost projekta ili prezentacije. Gugl pretraživač i njegova bogata baza podataka pružaju mnogo mogućnosti za pronalaženje fotografija koje odgovaraju našim potrebama. U ovom članku objasnićemo kako pronaći fotografiju na Guglu na najefikasniji i najbrži način.

Kako pronaći sliku na Google-u: jednostavan vodič pretrage sa računara i mobilnog uređaja

Pronalaženje slike na internetu je jednostavan proces koji vam omogućava da pronađete vizualni sadržaj koji odgovara vašim potrebama. Najpopularniji način pronalaženja slika je pretraživanje preko Google pretraživača. U ovom tekstu, uputstvo ćemo vam pokazati kako da nađete sliku preko računara ili mobilnog uređaja.
1. Otvorite Google pretraživač
2. U pretraživaču pored polja “Google pretraga” kliknite na “Slike”
3. Upotreba ključnih reči – upišite ključnu reč u polje za pretragu i kliknite na “pretraži slike”
4. Korišćenje slika – ako ste pronašli sliku koju želite da sačuvate, kliknite na nju da biste je uvećali, a zatim kliknite na karticu “slične slike” na dnu ekrana.
5. Filtriranje slika – Pojaviće se opcije filtera na vrhu ekrana, koje će vam omogućiti da izaberete veličinu, oblik i boju slike. Takođe možete odabrati da li želite da pretražujete samo fotografije, crteže, animacije itd.
6. Pronalaženje slike na mobilnom uređaju – otiđite na Google pretraživač i kliknite na “Slike”. Upišite ključnu reč i kliknite na opciju pretraživanja slika. Filtrirajte opcije slika i spremite ih na svom mobilnom uređaju.
Kada pretražujete slike na Google-u, uvek pripazite na autorska prava i da li imate dozvolu da koristite određenu sliku. Korišćenje izvora bez dozvole može imati ozbiljne pravne posledice.

Kako koristiti aplikaciju za obrnutu pretragu slika (Reverse Image Search) na iOS uređajima

Aplikacija za obrnutu pretragu slika (Reverse Image Search) postala je jedan od najkorisnijih alata za pronalaženje detalja o fotografiji koju želimo da saznamo više. Ova aplikacija olakšava pretragu za slikama koje želite da pronađete u bilo kojoj rezoluciji.

Ovde ćemo vam objasniti kako možete koristiti ovu aplikaciju na vašem iPhone-u.

Kako koristiti aplikaciju Reverse Image Search na iOS uređajima:

1. Preuzmite aplikaciju Reverse Image Search besplatno sa App Store-a.

2. Pozicionirajte se na željenu fotografiju, na vašem telefonu, koju želite da pretražite i saznate više informacija.

3. Otvorite aplikaciju Reverse Image Search i dodirnite dugme “Odaberi fotografiju” (Choose a Photo). Pristupite galeriji fotografija na vašem uređaju i odaberite fotografiju koju želite da pretražite.

4. Nakon što odaberete svoju fotografiju, potrebno je da sačekate da se fotka učita u aplikaciju.

5. Potom, kliknite na dugme “Pretraživanje po slici” (Search by Image). Aplikacija će automatski pretraživati omiljene pretraživače poput Google, Bing, Yandex i drugih kako bi pronašla veze koje odgovaraju vašoj fotografiji.

6. Nakon završetka pretrage, aplikacija će prikazati rezultate pretrage koristeći vašu sliku. Rezultati pretrage bi trebalo da sadrže slične fotografije i ilustracije, kao i upotrebu vaše slike na različitim lokacijama na internetu.

Reverse Image Search aplikacija na iOS-u ima mnogo korisnih opcija za korisnike, omogućavajući im da pronađu više informacija i bolje razumeju fotografije koje ih zanimaju. Sada možete saznati više o bilo kojoj slici na vašem uređaju, bez obzira gde je ona nastala.

Pretražite galeriju fotografija na Google-u: korisni trikovi i saveti

Pretraživanje galerije fotografija na Google-u može biti vrlo korisno za pronalaženje kvalitetnih i inspirativnih fotografija za različite projekte. Međutim, ova funkcija često nije dovoljno iskorišćena zbog nedovoljnog poznavanja trikova i saveta koji mogu uveliko olakšati pretragu.

Prvo pravilo je: koristite ključne reči koje su specifične za vašu pretragu. Na primer, umesto da pretražujete opšte pojmove kao što su “planine” ili “gradovi”, tražite specifične nazive lokacija, znamenitosti ili vrste fotografija, poput “Eiffelov toranj u noći” ili “plava voda Kopaonika”.

Drugi trik je da koristite napredne opcije pretraživanja. Pomoću dugmeta “alati” koje se nalazi ispod trake pretrage, možete filtrirati slike po veličini, boji, orijentaciji ili datumu snimanja. Ovo vam omogućava da ograničite pretragu na fotografije koje su optimalne za vaše potrebe.

Takođe, imajte na umu da Google prepoznaje i pretražuje sadržaj na fotografijama. Dakle, umesto samo pretraživanja naziva fotografije, možete koristiti ključne reči koje se pojavljuju u samoj slici, poput naziva mesta, brenda, ili predmeta na slici.

Napokon, iskoristite i funkciju pretrage sličnih slika – klikom na ikonu fotoaparata u traci pretrage možete otpremiti fotografiju koja će se uporediti sa ostalim fotografijama na internetu i izlistati one koje su slične ili iste.

Sada kada znate ove trikove i savete, pretraživanje galerije fotografija na Google-u će biti mnogo lakše, brže i preciznije!

U ovom članku ćemo vam pomoći da saznate Kako pronaći osobu na internetu.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu