Kako oporaviti Android kontakte

Gubitak kontakata sa Android telefona može biti veoma stresan i frustrirajući. To može da se dogodi iz raznih razloga, kao što su slučajni brisanje, formatiranje uređaja, ili greške u softveru. Međutim, postoji nekoliko načina za oporavak izgubljenih podataka. U ovom članku ćemo razmotriti neke metode koje vam mogu pomoći da povratite vaše kontakte i sprečite budući gubitak.

Kako povratiti kontakte sa Androida kada se polomi ekran

Najgora stvar koja se može desiti sa telefonom je polomljen ekran. To može dovesti do toga da ne možete da pristupite podacima koje ste sačuvali na svom telefonu, uključujući i kontakte. Međutim, postoji nekoliko načina na koje možete da povratite kontakte sa Androida čak i kada je ekran polomljen.

Prvi korak jeste pokušaj da povežete svoj polomljen telefon sa računarom kako bi preuzeli kontakte. Ako ste ranije podesili Android da sinhronizuje kontakte sa vašim Google nalogom, lako ćete ih moći preuzeti putem interneta. Kada se povežete sa računarom, pristupite svom Google nalogu i idite na “Kontakti”. Odatle možete preuzeti sve svoje kontakte u CSV formatu.

Drugi način je da instalirate aplikaciju koja može da preuzme kontakte sa telefona. Dostupne su brojne aplikacije koje koriste USB kablove ili Bluetooth kako bi povezali vaš telefon sa drugim uređajem i preuzeli kontakte sa vašeg telefona.

Treća opcija koja može pomoći jeste povezivanje polomljenog telefona sa drugim mobilnim uređajem preko NFC-a ili bežične mreže i korišćenje aplikacija koje omogućavaju deljenje kontakata.

U svakom slučaju, ovo su samo neki od načina kako možete da povratite kontakte sa Androida kada je ekran polomljen. Bitno je naglasiti da, ako imate važne podatke na svom telefonu, uvek pravite rezervne kopije kako biste sprečili gubitak podataka.

Kako povratiti Android kontakte na iPhone

Ako ste nedavno prešli sa Android telefona na iPhone i ne možete da pronađete svoje kontakte, ne brinite! Postoji način da ih povratite.

Prvo što treba da uradite je da sačuvate kontakte sa svog Android uređaja u obliku VCF datoteke (vCard). Ovo možete uraditi na nekoliko načina, kao što je korišćenje aplikacije My Contacts Backup ili Export Contacts. Nakon što sačuvate datoteku, prebacite je u iCloud Drive na svom iPhone-u.

Sledeći korak je da otvorite aplikaciju Kontakte na iPhone-u i pristupite iCloud nalogu. U desnom uglu ekrana kliknite na “Opcije” i iz padajućeg menija odaberite “Uvoz VCard-a”. Potražite VCF datoteku sačuvanu u iCloud Drive-i i izaberite je.

Vaši Android kontakti će sada biti uvezeni na vaš iPhone i biće dostupni u aplikaciji Kontakte. Ako koristite više računa za kontakte, proverite da li su svi nalozi isključeni osim iCloud-a kako biste izbegli duplikate.

Nakon ovog jednostavnog procesa ćete imati sve svoje kontakte na iPhone-u, što će vam olakšati prebacivanje sa Android-a na Apple-ovu platformu.

Kako povratiti kontakte sa iCloud-a na Android

Ako ste prešli sa iPhone-a na Android, verovatno ste izgubili pristup vašim kontaktima sa prethodnog uređaja. Međutim, uz pomoć iCloud-a i nekoliko jednostavnih koraka, možete povratiti svoje kontakte i preneti ih na novi Android uređaj.

Prvi korak je da uključite opciju iCloud Sync na vašem iPhone-u pre nego što pređete na Android. Zatim, na Android uređaju treba da otvorite Google nalog i otvorite aplikaciju “Kontakte”. U ovoj aplikaciji, kliknite na tri tačke u gornjem desnom uglu i odaberite opciju “Uvoz iz .vcf fajla”.

Sada se prijavite na svoj iCloud nalog i izaberite “Kontakti”. Kliknite na “Select All” i zatim “Export vCard”. Vaši kontakti će se sada preuzeti kao .vcf fajl.

Kopirajte ovaj fajl na vaš Android uređaj i sledite gore pomenute korake za uvoz. Nakon toga, vaši kontakti sa iCloud-a su sada na vašem Android uređaju!

S obzirom na to da ovo nije automatski proces, neće više biti sinhronizovano u realnom vremenu. Zato, preporučujemo da redovno proveravate da li su vaši kontakti ažurirani i da ručno unesete bilo koju novu informaciju.

U ovom članku možete saznati Kako ukloniti kontakte sa Telegrama.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu