Kako preuzeti Outlook

Outlook je popularni program za elektronsku poštu i upravljanje kalendarom koji je u sastavu Microsoft Office paketa. Ako ga još uvek nemate na svom računaru, u ovom članku ćemo vam objasniti kako možete preuzeti Outlook. Postoji nekoliko načina za preuzimanje programa, a mi ćemo vam predstaviti najjednostavnije i najčešće korišćene. Bilo da ga preuzimate prvi put ili želite nadograditi postojeću verziju, pronaći ćete sve potrebne informacije u ovom tekstu.

Kako preuzeti Outlook za Windows 10 i Mac-u

Outlook je već godinama jedan od najpopularnijih email klijenata, i danas je integrisan u Office 365 paket. U ovom tekstu ćemo detaljno objasniti kako preuzeti Outlook za Windows 10 i Mac operativne sisteme.

Za preuzimanje Outlook klijenta, prvo morate imati Office 365 nalog. Ako već nemate nalog, možete izvršiti kupovinu putem Microsoft Store-a ili direktno sa Microsoftove stranice.

Za korisnike Windows 10 operativnog sistema, Outlook ćete moći da preuzmete sa Windows Store-a. Nakon preuzimanja i instalacije, potrebno je podesiti vaš Outlook nalog. To možete učiniti klikom na dugme “File” u gornjem levom uglu programa, a zatim izaberite “Add Account”. Nakon dodavanja vašeg email naloga, sve će biti spremno za korišćenje Outlook-a.

Korisnici Mac operativnog sistema mogu preuzeti Outlook putem Microsoft Store-a ili preko Office 365 stranice. Nakon instalacije programa, sledite iste korake kao i Windows korisnici da biste podesili svoj nalog. Jedna od korisnih opcija koje Mac korisnici imaju jeste integracija s Mac Suite programima, uključujući i zvono na vašem Mac-u koji vas upozorava na novu Outlook poruku.

Ukoliko koristite oba operativna sistema, možete sinhronizovati Outlook kalendare i kontakte putem Exchange naloga ili OneDrive Cloud usluge. Vaša email adresa će biti dostupna i na svim uređajima povezanim sa vašim Outlook nalogom.

Kako bi se poboljšalo korisničko iskustvo, Outlook sada nudi i mobilnu aplikaciju koja je dostupna za Android i iOS uređaje. Bez obzira na vaš uređaj, Outlook će vam pomoći da ostanete organizovani i efikasni.

Kako preuzeti Outlook na Androidu

Ako koristite Android uređaj i želite da preuzmete Outlook aplikaciju, postupak je veoma jednostavan. Prvo, potrebno je da otvorite Google Play Store i pretražite “Outlook” aplikaciju. Kada pronađete aplikaciju, kliknite na dugme “Instaliraj” i sačekajte dok se preuzimanje ne završi.

Nakon preuzimanja i instalacije, otvorite aplikaciju i pritisnite “Dodaš nalog”. Unesite svoje korisničko ime i lozinku za Outlook nalog i pritisnite “Nastavi”. Nakon toga, Outlook će automatski sinhronizovati vašu e-poštu, kontakte i kalendar. Ukoliko želite, možete podesiti i druge opcije, poput sinhronizacije samo određenih foldera ili postavljanja automatskog potpisa za e-poštu.

Ako već imate prethodno instaliranu Outlook aplikaciju, a želite da dodate novi nalog, pratite iste korake kao i za prvu instalaciju. Jednostavno otvorite aplikaciju, pritisnite na “Postavke”, a zatim na “Dodaj nalog”. Unesite svoje korisničko ime i lozinku za novi Outlook nalog i pritisnite “Nastavi”. Nakon toga, se sinhronizacija vašeg novog naloga će se automatski izvršiti, a vaša e-pošta će biti dostupna u aplikaciji.

Kako preuzeti Outlook na iPhone

Outlook za iPhone predstavlja popularnu aplikaciju koja omogućava korisnicima uvoz njihovih Outlook kalendara, e-poruka i kontakata na iPhone. Korišćenjem ove aplikacije, korisnici mogu da pristupe svojim Outlook nalozima sa bilo kog mesta i sa bilo kog Apple uređaja.

Da biste preuzeli Outlook za iPhone, prvo morate da preuzmete aplikaciju sa Apple App Storea. Nakon preuzimanja aplikacije, izaberite opciju “Prijavi se” i unesite svoj Outlook nalog. Nakon toga, potrebno je da pristupite svojim e-porukama, kontaktima i kalendaru putem aplikacije i obavljajte svoje svakodnevne aktivnosti.

S obzirom na to da se aplikacija redovno ažurira i da se dodaju nove funkcije, preporučujemo vam da redovno ažurirate aplikaciju kako biste imali najnovije funkcije i poboljšanja. Takođe, savetujemo vam da koristite pouzdanu Wi-Fi mrežu prilikom korišćenja Outlooka kako biste bili sigurni da su vaši podaci zaštićeni.

Kako podesiti Outlook sa Gmail-om pročitajte u ovom članku.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu