Kako očistiti Google istoriju na računaru

Google istorija na računaru briše se automatski nakon nekoliko meseci, međutim nekada nam je potrebno da očistimo istoriju ranije, ili da izbrišemo samo određene stavke. Ovaj članak će objasniti kako da očistite Google istoriju na računaru i zaštitite svoju privatnost na internetu.

Kako izbrisati istoriju pretraživanja sa Google Chrome-a

Google Chrome je jedan od najpopularnijih internet pregledača na svetu, ali možda ste zabrinuti zbog činjenice da vaša istorija pretraživanja ostaje na vašem računaru. Postoje nekoliko razloga zašto biste možda želeli da izbrišete svoju istoriju pretraživanja, uključujući privatnost, sigurnost ili jednostavno želju da se oslobodite nepotrebnog klijentelizma. U ovom tekstu ćemo vam objasniti kako da izbrišete istoriju pretraživanja sa Google Chrome-a.

Korak 1: Otvorite Chrome pregledač i kliknite na tri tačkice u gornjem desnom uglu ekrana.

Korak 2: Kliknite na “Istorija” i izaberite “Izbriši istoriju pretraživanja”.

Korak 3: Izaberite vremenski period koji želite da izbrišete (Poslednji sat, Poslednji dan, Poslednja nedelja, Poslednji mesec, ili Ceo period) i kliknite na “Izbriši podatke”.

Korak 4: Potvrdite da želite da izbrišete istoriju i sačekajte da se proces završi. To je to! Vaša istorija pretraživanja je sada izbrisana.

Za one koji koriste Chrome na svim uređajima, postoje i mogućnosti sinhronizacije izbriši istoriju pretraživanja u svim uređajima, na sledeći način.

Korak 1: Otvorite Chrome pregledač i kliknite na tri tačkice u gornjem desnom uglu.

Korak 2: Kliknite na “Postavke”, a zatim kliknite na “Sinhronizacija i upravljanje Google nalogom”.

Korak 3: Na sledećoj strani, kliknite na “Upravljanje podacima koji se sinhronizuju”. Takođe možete izabrati da se sinhronizuju ostale stavke koje vas zanimaju.

Korak 4: Pronađite opciju “Izbriši istoriju pretraživanja” i uključite je. Vaša istorija pretraživanja sada će se izbrisati na svim uređajima gde se koristite sa Google nalogom.

Kao što vidite, brišenje istorije pretraživanja u Chromeu je veoma jednostavno i trebalo bi da vam pruži osećaj sigurnosti i privatnosti prilikom korišćenja interneta.

Čišćenje Google istorije na PC-ju – Jednostavni, korisni saveti

Koliko vremena provodite pretražujući internet na svom računaru? Da li ste ikada razmišljali o tome da sve što ste pretraživali i otvarali ostavlja tragove koji vam mogu otkriti privatne informacije? Google istorija čuva istoriju pretraživanja, a to može biti nezgodno ako ne znate kako da je obrišete.

Srećom, postoji nekoliko jednostavnih koraka za čišćenje Google istorije na vašem PC-ju. Prvo što treba da uradite je da otvorite Google pretraživač na svom računaru i kliknete na dugme sa tri tačke u gornjem desnom uglu. Iz menija koji se otvori, izaberite opciju “Istorija” i otvorite istoriju pretraživanja.

Na ovoj stranici možete videti sve vaše prethodne pretrage. Možete odabrati da u potpunosti obrišete svoju istoriju pretraživanja klikom na dugme “Brisanje celokupne istorije pretraživanja” ili da obrišete samo određene stavke klikom na dugme “Ukloni” pored stavke koju želite da obrišete.

Ako želite da sprečite Google pretraživač da čuva vašu istoriju pretraživanja u budućnosti, možete kliknuti na dugme “Postavke” u gornjem desnom uglu i otići do “Podataka i personalizacije”. Tamo možete isključiti opciju “Aktivnost pretraživanja i pretraživačkih pregleda” kako biste sprečili Google pretraživač da čuva vašu istoriju.

Veoma je važno da se redovno čisti istorija pretraživanja na vašem računaru kako biste bili sigurni da se ne otkrije ništa što želite da ostane privatno. Sledite ove savete i čuvajte svoju privatnost na internetu!

Kako obrisati Google istoriju na Edge-u i Firefox-u

Ako ne želite da vaša pretraga bude upamćena na vašem računaru prilikom korišćenja Edge-a i Firefox-a, postoji jednostavna opcija koja obriše vašu Google istoriju.

Kako obirsati istoriju pretrage na Edge-u:
1. Otvorite Edge i kliknite na tri tačke u gornjem desnom uglu.
2. Kliknite na “Istorija”.
3. Kliknite na “Obriši istoriju”.
4. Odaberite željeni opseg za brisanje (npr. poslednji Sat/Sedmica/Mesec/Svi podaci).
5. Označite stavke za brisanje (npr. Istorija pretrage, Keš memorija) i kliknite na “Obriši”.

Kako obirsati istoriju pretrage na Firefox-u:
1. Otvorite Firefox i kliknite na tri linije u gornjem desnom uglu.
2. Kliknite na “Istorija”.
3. Kliknite na “Obriši istoriju pregledanja”.
4. Odaberite željeni opseg za brisanje (npr. poslednji Sat/Sedmica/Mesec/Ceo period).
5. Označite stavke za brisanje (npr. Istorija pretrage, Keš memorija) i kliknite na “Obriši sada”.

Obrisanje vaše Google istorije neće obrisati vaše nalaze iz Google pretrage, ali će ukloniti tragove sa vašeg računara. Takođe, imajte na umu da ćete morati ponovo uneti lozinke za sve sajtove koji su bili sačuvani.

Putem ovog linka objasnićemo vam Kako izbrisati istoriju pretraživanja.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu