Kako se odjaviti sa Google naloga

Ako želite da obrišete svoj Google nalog, znajte da to može biti komplikovan proces. Međutim, ako želite da obrišete Gmail adresu ili se jednostavno odjavite sa svog Google naloga, postupak je prilično jednostavan. U ovom članku ćemo vam objasniti kako da to uradite korak po korak.

Odjava sa Google naloga na Android i iPhone uređaju jednostavnim koracima

Odjava sa Google naloga na Android i iPhone uređaju je jednostavan proces koji možete uraditi u samo nekoliko koraka. Ovim ćete osigurati da se neće prikupljati vaši podaci povezani sa Google servisima, poput Gmaila, Google kontakata, Google Drive-a i drugih.

Na Android uređajima, odjava sa Google naloga radi se ovako: prvo idite na “Postavke” aplikaciju, zatim pronađite opciju “Nalozi”. Nakon toga izaberite “Google” nalog, pa kliknite na “Ukloni” ili “Odjava” opciju. Potvrdite odjavu i gotovo!

Ako koristite iPhone, proces je nešto drugačiji, ali jednako jednostavan. Otvorite “Postavke” aplikaciju, pa kliknite na “Nalozi i lozinke”. Nakon toga, izaberite “Gmail” ili “Google” i kliknite na “Izbriši nalog”. Potvrdite odjavu i gotovo!

Kada se odjavite sa Google naloga, nećete moći pristupiti svojim Google servisima na tom uređaju, ali se možete ponovo prijaviti kad god želite. Vaši podaci će biti sačuvani na Google serverima.

Kako odjaviti Google nalog na računaru bez poteškoća

Ukoliko želite da se odjavite sa svog Google naloga, proces je vrlo jednostavan i ne zahteva nikakve posebne veštine ili znanja. Ovaj proces je jednako efikasan i na laptopu i na desktop računarima.

Prvo, potrebno je da otvorite stranicu Google naloga. Kliknite na svoj profil i odaberite opciju “Odjava” koja se nalazi na dnu padajućeg menija. Ako ste se prijavljivali na Google preko svog Google naloga, bićete automatski odjavljeni sa svih Google usluga, uključujući Gmail, Google Drive i YouTube.

Ukoliko želite da se odjavite sa samo jedne Google usluge, kao što je Gmail, potrebno je da otvorite tu uslugu i kliknete na ikonicu vašeg profila u gornjem desnom uglu. Ovo će otvoriti padajući meni sa opcijom “Odjava”.

Vrlo je važno da se odjavite sa svog Google naloga na bilo kom javnom računaru kako bi vaš nalog bio bezbedan. Uverite se da ste se odjavili nakon što ste završili sa korišćenjem javnog računara.

Kako se odjaviti sa Google naloga na Chrome-u i čuvati svoje podatke sigurnim

Odjava sa Google naloga na Chrome-u može biti korisna kada želite da zaštitite svoje podatke od neovlašćenog pristupa ili kada se nalazite na javnom računaru. Postupak odjave je jednostavan:

Prvo kliknite na tri tačke u gornjem desnom uglu Chrome prozora, zatim na dugme “Postavke”. U odeljku “Osobni podaci” izaberite opciju “Odjava sa svih naloga”. To će vas automatski odjaviti sa svih naloga na Chrome-u.

Kada se odjavite, preporučljivo je obrisati sve informacije koje su sačuvane na računaru. Kliknite na dugme “Izbriši podatke pregledanja” u istom odeljku postavki. Tu možete izabrati vrstu podataka koje želite da obrišete, kao što su istorija pretraživanja, privremene datoteke, kolačići i druge informacije.

Da biste izbegli neautorizovani pristup vašim podacima na javnom računaru, preporučljivo je da se prijavite na “Gost” nalog umesto na svoj lični nalog. U ovom načinu rada, Chrome neće čuvati nijednu informaciju o pregledanju ili pretraživanju na računaru.

Odjava sa Google naloga na Chrome-u i čišćenje podataka pregledanja je jednostavan postupak koji će vam pomoći da zaštitite svoju privatnost i podatke. Budite sigurni da to radite redovno, posebno kada pristupate javnim računarima.

Kako ukloniti Google nalog sa telefona pogledajte na ovom linku.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu