Kako uključiti iPhone koji se ne uključuje

Ako vam se ikada dogodilo da vaš iPhone neće da se uključi, verovatno znate kako je frustrirajuće i stresno to iskustvo. Ali, ovo nije razlog za paniku – postoji nekoliko jednostavnih koraka koji mogu pomoći da se vaš telefon ponovo oživi. U ovom članku saznaćete kako da rešite ovaj problem na vašem iPhone-u i ponovo ga uključite.

Kako popraviti iPhone koji se ne uključuje

iPhone je jedan od najpopularnijih pametnih telefona na tržištu, ali kao i svaki drugi uređaj može da ima poteškoće. Ako se vaš iPhone ne uključuje, postoji nekoliko koraka koje možete preduzeti kako biste rešili ovaj problem.

Prvo, pokušajte da napunite bateriju telefona. Ponekad iPhone može da se isprazni zbog preterane upotrebe i jednostavno mu je potrebno više struje. Ukoliko se na ekranu pojavi ikona punjenja, ostavite telefon da se puni dok se baterija ne napuni dovoljno.

Drugi korak je da pokušate da prisilno resetujete telefon. Da biste to uradili, istovremeno pritisnite dugme za uključivanje i dugme za pojačavanje zvuka. Držite ih pritisnute oko 20 sekundi dok se Apple logo ne pojavi na ekranu. Nakon toga, pustite dugmad i sačekajte da se telefon pokrene.

Ako ni ova dva koraka ne daju rezultate, verovatno je problem sa hardverom telefona. U tom slučaju, obratite se Apple servisu kako biste popravili uređaj ili zamenili neispravnu komponentu.

U svakom slučaju, važno je da redovno održavate iPhone kako biste izbegli ovakve probleme. Koristite originalne punjače i produžne kablove, ne preopterećujte telefon aplikacijama i čuvajte uređaj od udara i padova. Ako se problem ponovi, obratite se stručnjaku za Apple uređaje kako biste dobili savet ili rešili problem.

Rešavanje problema sa zamrznutim i crnim ekranom na iPhone

Korišćenje iPhone-a je postalo neizostavni deo našeg svakodnevnog života i kada se pojavljuju problemi sa uređajem, to može biti veoma frustrirajuće. Dva od najčešćih problema sa kojima se korisnici iPhone-a suočavaju su zamrznuti ekran i crni ekran.

Kada je u pitanju zamrzavanje ekrana, jedno od najjednostavnijih rešenja je da restartujete uređaj. Ovo možete učiniti tako što pritisnete dugme za uključivanje/isključivanje i dugme za početni ekran istovremeno i držite ih sve dok se ne pojavi Apple-ov logo. Takođe, važno je da ažurirate softver na najnoviju verziju kako biste smanjili mogućnost zamrzavanja ekrana.

Kada je reč o crnom ekranu, možda ćete morati da zamenite bateriju ili ekran kako biste rešili problem. Međutim, pre nego što preduzmete ovaj korak, pokušajte da restartujete uređaj ili ga priključite na punjač kako biste videli da li će se problem rešiti.

Ukoliko ništa od ovoga ne pomogne, najbolje bi bilo da se obratite stručnjaku za popravku iPhone-a ili da posetite Apple prodavnicu kako biste rešili problem. Važno je da rešite problem što je pre moguće kako biste mogli da nastavite sa korišćenjem svog iPhone-a bez ometanja.

Kako rešiti problem sa zaglavljenim pokretanjem iPhone-a

Ukoliko se na vašem iPhone-u javlja problem sa zaglavljenim pokretanjem, postoji nekoliko koraka koje možete preduzeti da biste rešili ovaj problem.

Prva stvar koju treba da pokušate je da resetujete uređaj. To možete učiniti tako što ćete pritisnuti i držati dugme za uključivanje (power) zajedno sa dugmetom za isključivanje (home) dok se ne pojavi Apple logo na ekranu. Ovo će obično rešiti problem sa zaglavljenim pokretanjem.

Ako resetovanje ne uspe, sledeći korak je da pokušate da obnovite telefon. Povežite svoj iPhone sa računarom i pokrenite iTunes. Onda pritisnite i držite dugme za uključivanje (power), dok se ne pojavi opcija „slide to power off“. Nakon što ste isključili uređaj, pritisnite dugme za uključivanje (power) i dugme za povezivanje sa računarom (home). Nakon nekoliko sekundi, aplikacija iTunes bi trebalo da počne sa obnovom vašeg iPhone-a.

Ukoliko ni resetovanje ni obnova uređaja ne reše problem, moraćete da potražite pomoć stručnjaka. Kontaktirajte Apple servis kako biste rešili ovaj problem sa zaglavljenim pokretanjem.

Takođe ćemo vam pokazati Kako uključiti računar koji se ne uključuje klikom na ovaj link.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu