Kako pronaći izgubljeni telefon pomoću Google-a

Izgubiti telefon uvek je neprijatna situacija. Međutim, zahvaljujući Google-u i njegovom softveru, postoji način da pronađete svoj izgubljeni telefon. U ovom članku ćemo vam detaljno objasniti sve korake koje treba preduzeti kako biste pronašli svoj telefon pomoću Google-ovog servisa. Ukratko, potrebno je da imate aktiviranu opciju “Find My Device” na vašem telefonu, prijavljeni ste na Google nalog na uređaju i jednostavno pratite korake koje vas vode do pronalaska telefona.

Google pretraga za pronalaženje izgubljenog telefona

Gubljenje telefona može da bude frustrirajuće i stresno iskustvo, ali Google pretraga može da vam pomogne u pronalaženju vašeg izgubljenog uređaja. Uz pomoć usluge “Find My Device” (Pronađi moj uređaj) koja je deo Google Play Prodavnice, možete da pratite vaš telefon na mapi, da ga zvono direktno iz pretraživača ili da mu pošaljete poruku sa uputstvima za povrat.

Ova usluga radi ako je vaš telefon povezan sa internetom i povezan sa vašim Google nalogom. Jednostavno se prijavite putem pretraživača sa istim Google nalogom koji koristite na svom telefonu, i potom upišite “find my device” u Google pretrazi ili posetite stranicu android.com/find. Napomena: na telefonu mora biti omogućena mogućnost da se lociranje uključi u postavkama.

Nakon toga, možete videti gde se trenutno nalazi vaš telefon na mapi i možete ga zazvoniti kako biste lakše pronašli svoj uređaj. Takođe možete da zaključate svoj telefon za slučaj da ga je neko pronašao i da mu ostavite poruku sa informacijama o kontaktu kako bi se mogli vratiti.

Ukoliko niste imali sreće i telefon nije povezan sa internetom ili je baterija već ispražnjena, možete postaviti da vam se javlja notifikacija kada se telefon poveže sa internetom i pokušati da ga locirate u tom trenutku.

Uz pomoć Google pretrage, pronalaženje izgubljenog telefona nikada nije bilo lakše. Ukoliko vam se ovakva situacija desi, jednostavno probajte da se prijavite na svom Google nalogu, i koristite uslugu “Find My Device”.

Kako koristiti Google pomoćnika za nalaženje telefona

Google pomoćnik je danas primarni aplikativni alat za pretragu informacija i vršenje različitih zadataka na vašem mobilnom uređaju. Međutim, veoma korisna funkcija koju ovaj alat pruža je mogućnost pronalaženja izgubljenog ili ukradenog telefona, što u mnogim situacijama može biti veoma bitno.

Da biste ovo realizovali, neophodno je da imate uključenu Gugl nalog, kao i da dozvolite određene dozvole. Nakon toga postupak je jednostavan: izgovorite “hey Google, pronađi moj telefon” ili otvorite aplikaciju Google pomoćnik i kliknite na dugme “Pronađi moj telefon”.

Na vašem ekranu pojaviće se mapa koja prikazuje lokaciju vašeg uređaja, a uz pomoć opcije “zvoni” možete pronaći telefon čak i ako je on ugašen zvučnik. Takođe, ukoliko vam je telefon ukraden, možete zaključati telefon i obrisati sve podatke sa njega.

Ukratko, Google pomoćnik je veoma koristan alat koji vam može pomoći da pronađete vaš telefon u slučaju gubitka ili krađe. Zato, ne zaboravite da omogućite ovu funkciju na vašem mobilnom uređaju i imajte dodatni izvor sigurnosti.

Kako locirati telefon saznajte ovde!

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu