Kako pretvoriti fotografiju u crtež

U ovom članku naučićete kako da pretvorite svoje omiljene fotografije u izgledu crteža. Postoje mnogi načini na koje možete transformisati fotografiju u crtež, ali u ovom članku ćemo se fokusirati na tri metode koje su dostupne svakome – korišćenje aplikacija na telefonu, korišćenje programa na računaru ili ručno crtanje na papiru. Bez obzira na vaše umetničke veštine, ove metode će vam pomoći da svoje fotografije pretvorite u umetničke crteže u samo nekoliko koraka.

Kako besplatno štampati fotografije možete pogledati ovde.

Kako napraviti crtež od fotografije u Photoshopu

Ako ste ljubitelj umetnosti ili jednostavno želite da naučite kako da pretvorite svoje fotografije u crteže, Photoshop je savršeni alat za vas. U nastavku su koraci koji će vam pomoći da napravite crtež od svoje fotografije.

1. Prvo otvorite svoju fotografiju u Photoshopu i duplirajte sloj. Da biste to učinili, jednostavno kliknite na sloj, a zatim pritisnite Ctrl + J (Win) ili Command + J (Mac).

2. Idite na Filter > Sketch > Photocopy. U okviru opcija, podesite Detail na nisku vrednost (1-2) i Darkness na visoku (8-10). Kliknite OK.

3. Duplirajte sloj Photocopy filtera. Zatim idite na Filter > Sketch > Stamp. Podesite srednje vrednosti za Light/Dark Balance, Smoothness i Stroke Length. Kliknite OK.

4. Promenite režim sloja na Multiply. To ćete uraditi tako što ćete kliknuti na strelicu pored opcije Normal na vrhu paletu slojeva, a zatim odabrati Multiply.

5. Dodajte novi sloj ispod sloja crteža. Koristite Brush tool (B) da biste napravili detalje, npr. senke i svetla, da biste dodatno poboljšali efekat crteža.

6. Dodajte oči na crtež tako što ćete napraviti novi sloj iznad svega. Nacrtajte dve bele tačke za oči i zatim ih spojite crnom bojom.

7. Napravite novi sloj iznad svega i napišite pomoću fonta Brush Script MT veličine slova 80-100 naziv datoteke koju crtež predstavlja.

Sada ste spremni da eksperimentišete sa fotografijama i pretvarate ih u prelepe crteže. Uživajte u stvaranju!

Kako besplatno pretvoriti fotografiju u crtež onlajn

Postoji mnogo različitih načina za pretvaranje fotografije u crtež, a jedan od najjednostavnijih načina je upotreba onlajn servisa. Ovi servisi omogućavaju da lako i besplatno pretvorite vaše slike u predivne crteže.

Postupak je jednostavan. Prvo, učitajte svoju fotografiju na onlajn servis za pretvaranje u crtež. Zatim odaberite vrstu crteža koju želite da napravite i prilagodite nijanse boja, kontrast, sjaj i senke kako biste postigli savršen izgled crteža.

Neki od najpopularnijih onlajn servisa za pretvaranje fotografije u crtež su FotoSketcher, BeFunky, LoonaPix i PhotoToSketch. Svaki od ovih servisa ima svoje jedinstvene prednosti i korisne funkcije, tako da možete eksperimentisati i pronaći onaj koji vama najbolje odgovara.

Ovakav proces pretvaranja fotografije u crtež može biti odličan način da vašim slikama dodate umetnički izgled, stoga ne propustite priliku da besplatno pretvorite svoje omiljene slike u predivne crteže.

Kako pretvoriti fotografiju u crtež: 3 jednostavna koraka

Pretvaranje fotografije u crtež može biti zabavno i kreativno iskustvo. Uz nekoliko jednostavnih koraka, vaša omiljena fotografija može postati umetničko delo!

Prvi korak u pretvaranju fotografije u crtež je odabir odgovarajućeg programa. Postoji mnogo programa na tržištu koji vam mogu pomoći u ovom procesu, a neki od najpopularnijih su Adobe Photoshop, SketchBook Pro i Corel Painter.

Nakon što ste odredili program, drugi korak je odabir fotografije. Odaberite fotografiju sa jasnim detaljima i koja ima dobru kontrastnu razliku. Takođe, važno je da se u fotografiji nalazi samo jedna osoba ili objekat, kako bi se izbegle nepotrebe komplikacije.

Kada ste odabrali fotografiju, treći korak je pretvaranje fotografije u crtež. U većini programa postoji opcija pretvaranja fotografije u crtež, koja se može naći u meniju Filter ili Effects. Odaberite ove opcije i podesite ih prema svojim željama.

Jednom kada ste uneli sve podešavanja i dobili željeni crtež, sačuvajte ga i uživajte u umetničkom delu koje ste stvorili. Ovaj proces može biti veoma inspirativan i zabavan, a krajnji rezultat može biti savršeno personalizovan i originalan komad za vaš dom ili kao poklon za nekoga koga volite.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu