Kako to da Gugl ne radi

“Gugl ne radi” – rečenica koju često čujemo ili pročitamo kada se suočimo s nedostupnošću ove tražilice. Bez obzira koliko se činio nezamislivim, ni Gugl nije imun na tehničke probleme koji dovode do obustave rada usluge. U ovom članku ćemo istražiti neke od najčešćih uzroka problema s Guglom i kako ih rešiti.

Zašto Google ne radi i kako to rešiti

Google je najpopularniji pretraživač na svetu i koristi ga svaki dan milioni ljudi. Međutim, ponekad se može dogoditi da Google ne radi kako treba. Postoje različiti razlozi za to, od problema sa internet konekcijom do problema sa samim Google-om.

Ako se sajt Google ne otvara, prvo što treba uraditi je proveriti internet konekciju. Ako je internet u redu, onda problem može biti u samom pretraživaču. Pokušajte isprazniti keš memoriju i ponovo otvoriti pretraživač.

Drugi razlog zbog kojeg Google ne radi može biti problem sa Google-om samim. Moguće je da Google ima problem sa serverima ili da se radi o privremenom kvaru. U tom slučaju, najbolje je sačekati nekoliko sati i probati ponovo.

Još jedan razlog zbog kojeg Google možda ne radi može biti problem sa pretraživanjem. Ako se ne možete prijaviti na Google nalog ili ako se prijavljujete, a ne prikazuju se vaši podaci, to može biti zbog problema sa lozinkom ili sa korisničkim imenom. U tom slučaju, treba resetovati lozinku ili korisničko ime.

Ukoliko se problem i dalje nastavlja, trebalo bi da se obratite tehničkoj podršci ili forumima gde ljudi mogu pomoći u rešavanju problema. Iako je Google veoma pouzdan, kvarovi se vrlo retko dešavaju, ali ako se pojave, postoje načini za njihovo rešavanje.

Kako otkloniti probleme sa Google Maps i Google Play

Google Maps i Google Play predstavljaju dve popularne aplikacije koje se često koriste na Android uređajima. Međutim, ponekad se mogu javiti problemi u njihovom korišćenju. U ovom tekstu ćemo vam dati nekoliko saveta kako da otklonite probleme sa Google Maps i Google Play.

Kada je u pitanju Google Maps, problemi se najčešće javljaju prilikom lociranja vaše pozicije. Ukoliko vam se pojavi poruka da aplikacija ne može da otkrije vašu lokaciju, proverite da li ste uključili GPS na vašem uređaju. Takođe, proverite da li ste dozvolili Google Maps da pristupi vašoj lokaciji. To možete uraditi u podešavanjima vašeg uređaja, pod opcijom Privatnost i bezbednost.

Drugi problem koji se može pojaviti prilikom korišćenja Google Maps je netačna navigacija. Ukoliko se pojave netačne informacije o ruti koju želite da pratite, proverite da li ste koristili ažuriranu verziju aplikacije. Takođe, proverite da li je vaša internet konekcija stabilna, jer loša konekcija može dovesti do loše navigacije.

Što se tiče Google Play-a, najčešći problemi javljaju se prilikom preuzimanja aplikacija. Ukoliko se pojavi problem prilikom preuzimanja aplikacije, proverite da li imate dovoljno prostora na vašem uređaju. Takođe, proverite da li vam je internet konekcija stabilna i da li ste povezani sa ispravnom Wi-Fi mrežom.

Još jedan problem koji se može javiti prilikom korišćenja Google Play-a je nestanak aplikacija sa vašeg uređaja. Ukoliko se to dogodi, proverite da li ste slučajno deinstalirali aplikaciju ili da li ste je možda sakrili. Aplikacije koje ste sakrili možete pronaći pritiskom na dugme Meni na vašem uređaju, a zatim izborom opcije Skrivene aplikacije.

Ukoliko se i dalje suočavate sa problemima u korišćenju Google Maps i Google Play-a, obratite se podršci korisnicima Androida. Oni će vam pružiti detaljnije informacije i pomoći u rešavanju vaših problema.

Saveti za rešavanje problema sa Google Chrome i Google nalogom

Google Chrome je jedan od najpopularnijih internet pregledača koji se koristi širom sveta. Međutim, korisnici se ponekad susreću sa problemima u vezi sa Chrome-om ili sa Google nalogom.

Jedan od najčešćih problema sa Chrome-om jeste sporo otvaranje stranica. U ovom slučaju, prvo proverite brzinu vaše internet konekcije. Takođe, preporučujemo da obrišete keš i istoriju pregledača. To se radi tako što kliknete na tri tačke u gornjem desnom uglu Chrome-a, zatim izaberete “Istorija” i “Obriši istoriju pregledanja”. Takođe, možete instalirati dodatne ekstenzije koje poboljšavaju brzinu surfovanja.

Drugi problem koji se može pojaviti jeste skakanje početne stranice. Ako se ovo dogodi, obično je problem u konfiguraciji pregledača. Proverite koje su stranice postavljene kao početna stranica i uklonite bilo kakve nepotrebne dodatke.

Kada se radi o Google nalogu, jedan od najvećih problema jeste zaboravljena lozinka. U ovom slučaju, idite na stranicu za prijavljivanje, kliknite na “Zaboravili ste lozinku?” i sledite dalje uputstva. Tu možete postaviti novu lozinku koju ćete kasnije koristiti za prijavljivanje.

Drugi problem sa Google nalogom može se pojaviti kada aplikacije ne prihvataju vaše prijavljivanje. Ovo se dešava kada se Google odluči da je vaš nalog nesiguran. U ovom slučaju, potrebno je slediti uputstva koja vam je Google poslao na vaš e-mail kako biste obnovili svoj nalog i uspešno se prijavili u aplikacije.

U svakom slučaju, ovi problemi su relativno laki za rešavanje, stoga ne očajavajte ukoliko se pojave. Pratite uputstva, proveravajte konfiguraciju i koristite dostupne ekstenzije – a sve će biti u redu.

Ne propustite da saznate Kako kontaktirati Google klikom na ovaj link.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu