Kako staviti dve fotografije jednu pored druge

Ako ste ikada želeli da postavite dve fotografije jednu pored druge na društvenim mrežama ili u vašem blogu, možda ste se susreli sa problemom kako to uraditi bez potrebe za korišćenjem složenog softvera za obradu slika. Srećom, postoji jednostavan način da stavite dve fotografije jednu pored druge, bez obzira na to da li koristite računar ili mobilni uređaj. U ovom članku, naučićete kako jednostavno da uradite ovaj zadatak i poboljšate vizuelni sadržaj vašeg bloga ili društvenih mreža.

Kako postaviti dve fotografije u pločice u GIMP-u

GIMP je besplatan softver za obradu slika koji pruža korisnicima različite opcije za uređivanje i poboljšavanje slika. Jedna od funkcija koju nudi je postavljanje dve fotografije u pločice.

Prvo otvorite obe fotografije u GIMP-u. Zatim odaberite alatku “Presavijanje” i kreirajte novi sloj za svaku fotografiju.

Nakon toga, kliknite na jednu od slika i dodajte masku sloja. Učinite to tako što ćete kliknuti na ikonu maske sloja na dnu prozora slojeva.

Otvoriće vam se novi prozorčić sa maskom sloja. Koristite alatku “Gradijent” kako biste primenili prelivanje boje preko slike. Napravite to tako što ćete kliknuti i držati dugme miša ispod slike, a zatim ga prevlačiti gore-desno dok se ne primeni željeni preliv.

Nakon što ste primenili prelive, kliknite na drugu sliku i dodajte joj masku sloja. Takođe primenite prelivanje boje preko ove slike uz pomoć alatke “Gradijent”.

Na kraju, odaberite obe slike zajedno i kliknite na “Složi vidljive slojeve” na dnu prozora slojeva. To će spojiti slojeve i prikazati dve slike u pločicama.

Ovo je samo jedan način da se postavi dve fotografije u pločice u GIMP-u. Postoji mnogo drugih načina i tehnika koje možete koristiti kako biste dobili željeni efekat. Isprobajte različite opcije i eksperimentišite dok ne pronađete ono što vam najbolje odgovara.

Kako staviti dve fotografije jednu pored druge u Photoshop-u

Photoshop je alatka koja omogućava korisnicima da naprave različite promene na slikama. Jedna od čestih primena Photoshop-a je stavljanje dve fotografije jednu pored druge, a u nastavku su opisani koraci kako to uraditi.

Korak 1: Otvorite prvu fotografiju koju želite da koristite u Photoshop-u.

Korak 2: Selektujte drugu fotografiju koju želite da koristite i prevucite je na prvu fotografiju da se spoje u jedan dokument.

Korak 3: Kliknite na alatku za selekciju (marquee tool) u levom delu ekrana i selektujte deo prve fotografije gde želite da stoji druga fotografija.

Korak 4: Kopirajte selektovani deo prve fotografije klikom na Ctrl+C (Windows) ili Command+C (Mac).

Korak 5: Promenite se na drugu fotografiju i selektujte deo koji želite da stoji pored prvog dela slike.

Korak 6: Kliknite na “Edit” i “Paste” da ubacite prethodno kopiran deo prve fotografije na drugu fotografiju.

Korak 7: Pomerajte drugu fotografiju dok se ne poravna sa prvim delom slike.

Korak 8: Ponovite korake 3 do 7 ako želite da pomerate više fotografija.

Korak 9: Kada ste zadovoljni dizajnom, sačuvajte novu sliku klikom na “File” i “Save As”.

Ukoliko želite da dodate okvir ili promenite veličinu slike, sve to možete obaviti u Photoshop-u. Čak iako izgleda složeno, dodavanje više slika u jednu nije teško kad se prate ovi koraci.

Kako postaviti pločice na dve fotografije na Android-u i iPhone-u

Postavljanje pločica na vašu omiljenu fotografiju može dodati dodatni nivo personalizacije vašeg Android ili iPhone uređaja. Ovo je vrlo jednostavan proces koji se može obaviti u nekoliko koraka.

Prvo, potrebno je preuzeti aplikaciju koja omogućava postavljanje pločica na fotografije. Postoje brojne aplikacije za ovu svrhu, kao što su Grid Maker for Instagram, Grids, Grid Post, itd. Možete preuzeti besplatnu verziju ili platiti ako želite više funkcionalnosti i opcija.

Nakon preuzimanja aplikacije, potrebno je odabrati fotografiju koju želite urediti. Aplikacija će vam omogućiti odabir slike iz vaše galerije ili da napravite novu fotografiju. Zatim ćete moći odabrati veličinu i oblik pločica koje želite postaviti na sliku.

Kada ste zadovoljni postavkom pločica, možete izvršiti dodatne izmjene, kao što su promjena boje pločica, dodavanje teksta ili uklanjanje pozadine. Nakon toga, vaša nova slika je spremna za dijeljenje na društvenim mrežama ili korištenje kao pozadinska slika vašeg uređaja.

Uz ove jednostavne korake, možete sa lakoćom dodati malo personalizacije vašem uređaju i istaknuti vašu kreativnost.

Besplatan softver za uređivanje fotografija možete potražiti na ovom linku.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu