Kako otvoriti xlsx

XLSX format se koristi za čuvanje Excel tabela i često se susrećemo sa potrebom da otvorimo ovaj tip fajla. Za one koji nisu upoznati sa Microsoft Excel-om, otvaranje fajla u ovom formatu može izgledati kao teška i komplikovana zadaća. Međutim, postoji nekoliko jednostavnih i besplatnih načina za otvaranje xlsx fajlova, što ćemo detaljnije objasniti u ovom članku.

Kako otvoriti xlsx datoteke na različitim platformama

Xlsx datoteke su standardni format Microsoft Excel tabela. Da biste ih otvorili, ne morate imati instaliran Excel na računaru. Postoji nekoliko alternativnih aplikacija koje vam omogućavaju da otvorite xlsx datoteke na različitim platformama.

Prvo, postoje besplatne online aplikacije poput Google tabele i Zoho tabele koje vam omogućavaju da importujete, uređujete i delite xlsx datoteke u bilo kojem web pregledaču.

Međutim, ako želite da radite bez upotrebe interneta, možete koristiti aplikacije kao što su LibreOffice Calc, Apache OpenOffice Calc i WPS Office, koje su besplatne i rade na Windows, Mac i Linux operativnim sistemima.

Za korisnike mobilnih uređaja postoje aplikacije poput Microsoft Excel-a, Google Sheets-a i Documents to Go, koje vam omogućavaju da otvorite i uređujete xlsx datoteke na vašem tabletu ili telefonu, bilo da koristite Android ili iOS operativni sistem.

Ukratko, otvaranje xlsx datoteke može biti vrlo jednostavno i ne zahteva instalaciju skupog softvera na vašem računaru ili mobilnom uređaju. Postoje mnoge alternative koje vam daju slične funkcionalnosti kao Microsoft Excel, ali besplatno i dostupno na različitim platformama.

Kako koristiti Google tabele za otvaranje xlsx datoteka

Google tabele su sjajna alternativa za otvaranje Excel datoteka bez potrebe za instaliranjem programa na računaru. Format xlsx je jedan od najpopularnijih formata za arhiviranje Excel datoteka. Bez obzira na to da li čuvate svoje podatke u Clodu ili na lokalnom disku, ovaj format datoteke je lako otvoriti koristeći Google tabele.

Kako biste otvorili vašu xlsx datoteku, otvorite Google tabele, odaberite ”File” i potom ”Importy”. Odaberite svoju xlsx datoteku i kliknite na ”Import” i sačekajte par trenutaka. Kada se datoteka importuje, potrebno je da je preimenujete. Sada možete pregledati svoj fajl, editovati ga i deliti sa drugima.

Google tabele vam omogućuju da pristupite svojim datotekama bilo gde u svetu, jednostavno i brzo. Bez obzira na to da li radite sa tabelama ili nekim drugim Excel funkcijama, možete biti sigurni da ćete imati sve funkcije koje su vam potrebne. A najbolje od svega, Google tabele su besplatne!

Kako otvoriti xlsx datoteke onlineuz pomoć alata poput Excel Online

U današnje vreme, kada je rad od kuće sve češći, postoji potreba za radom sa različitim vrstama datoteka na različitim uređajima. Upravo zato, alati kao što je Excel Online postaju sve popularniji.

Kako biste otvorili xlsx datoteke putem Excel Online, prvo morate da se prijavite na svoj Microsoft nalog. Nakon toga, kliknite na dugme “Otvori” i izaberite “Excel Online”. Potom, kliknite na dugme “Otvori datoteku” i podesite opcije prema svojim potrebama.

Excel Online vam omogućava da izvršite sve uobičajene akcije koje vršite u Excel-u, kao što su unos podataka, izračunavanje formula, kreiranje grafikona itd. Takođe, moguće je izmeniti i format datoteke prema sopstvenim potrebama.

Ukratko, otvaranje xlsx datoteka putem Excel Online-a je izuzetno jednostavno i lako. Ovaj alat je idealan za one koji rade od kuće, jer omogućava pristup bilo kojoj datoteci putem bilo kog uređaja koji ima pristup internetu.

Kliknite na ovaj link i saznajte kako da Pretvorite PDF u Excel.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu