Kako povezati AirPods sa računarom

AirPods su popularne bežične slušalice dizajnirane od strane Apple-a. Uprkos tome što su dizajnirane uglavnom za korišćenje sa Apple uređajima, one mogu da se koriste i sa računarima, bilo da su Windows ili Mac operativnih sistema. Međutim, povezivanje AirPods sa računarom može biti zbunjen proces, posebno za one koji su novi u ovom svetu. U ovom članku, pokazaćemo vam kako da povežete vaše AirPods sa računarom u samo nekoliko jednostavnih koraka.

Takođe ćemo vam pokazati Kako koristiti AirPods na Androidu.

Kako povezati AirPods sa Windows računarom

Ako posedujete Apple AirPods slušalice i koristite Windows računar, postoji način da ih povežete i uživate u bežičnom slušanju muzike i razgovorima. Sve što vam je potrebno je Bluetooth konekcija i operativni sistem Windows 10 ili noviji.

Prvo, pobrinite se da su vaše AirPods povezane sa iPhone-om ili iPad-om i da su u blizini računara. Zatim otvorite “Postavke” na računaru i kliknite na “Uređaji”. Select “Bluetooth and other devices” i kliknite na “Add Bluetooth or other device”. Odaberite “Bluetooth” i pozovite AirPods da se povežu.

Ako vaš računar nema Bluetooth funkciju, možete nabaviti eksterni Bluetooth adapter kako biste se povezali sa AirPods slušalicama.

Ukoliko se AirPods slušalice već nalaze u vašoj listi Bluetooth uređaja, ali ne uspevaju da se povežu, pokušajte ih resetovati: stavite ih u svoj punjač, pritisnite i držite dugme na kutiji dok LED svetlo ne počne da trepće. Nakon resetovanja, povezivanje bi trebalo da bude uspešno.

Kada su AirPods uspešno povezane sa računarom, zvuk će se automatski prebaciti sa zvučnika računara na slušalice, a moći ćete ih koristiti za slušanje muzike, gledanje filmova ili za VoIP razgovore.

Kako povezati AirPods na Mac

AirPods su sjajne bežične slušalice koje se lako mogu povezati s Mac računarom. U slučaju da imate AirPods i želite ih povezati s vašim Mac računarom, pratite ovaj jednostavan vodič.

1. Uključite Bluetooth na vašem Mac računaru tako što ćete pronaći Bluetooth ikonu u podešavanjima ili u statusnoj traci. Kliknite na nju da biste je uključili.

2. Otvorite kutijicu za AirPods i držite je blizu Mac računara.

3. Otvorite lid kutije i pritisnite dugme za povezivanje na AirPods futrolici. LED lampica bi trebala da počne da bljeska.

4. Na Mac računaru, Otvorite “System Preferences” iz Apple menija i kliknite na “Bluetooth”.

5. Na listi dostupnih uređaja, pronađite AirPods i kliknite na “Connect”.

Vaši AirPods su sada povezani sa vašim Mac računarom i možete da uživate u bežičnom zvuku dok radite. Vodite računa da baterije na vašim AirPods budu uvek napunjene kako biste uvek imali kristalno čist zvuk.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu