Kako promeniti pozadinu Google-a

Saznajte kako da personalizujete svoje pretraživanje na Google-u, tako što ćete promeniti pozadinu na početnoj stranici pretraživača. Taj mali dodatak može da transformiše vaše iskustvo korišćenja Google-a i učini vašu radnu površinu lepšom i prijatnijom. U ovom članku ćemo vam pokazati kako možete da promenite pozadinu i dodate lični pečat svom pretraživanju.

Kako promeniti Google pozadinu na računaru

Promena Google pozadine na računaru je jednostavna i brza. Potrebno je da slika koju želite da postavite bude u JPEG ili PNG formatu i da nije veća od 5MB. Pratite sledeće korake:

1. Otvorite Google pretragu.

2. U gornjem desnom uglu pronađite dugme “Slike”.

3. U pretragu upišite željenu temu ili ključnu reč povezanu sa pozadinom koju želite da postavite.

4. Nakon pronalaska odgovarajuće slike, kliknite desnim tasterom miša i odaberite opciju “Postavi sliku kao pozadinu”.

5. Otvoriće se prozor sa postavkama. Odaberite opciju “Setujte kao pozadinu” i slika će biti postavljena.

Ukoliko vam se Google ne prikazuje na celom ekranu, potrebno je da ga prilagodite. Kliknite desnim tasterom miša na prazan deo ekrana i odaberite opciju “Postavke izgleda”. U prozoru koji se otvori odaberite “Izaberite pozadinu”. Odaberite željenu sliku i postavke pozadine će se promeniti.

Kako biste uklonili postavljenu pozadinu i vratili Google na inicijalnu verziju, pritisnite opciju “Ukloni pozadinu” ispod opcije za postavljanje pozadine.

Sada možete uživati u svom omiljenom motivu na Google pretrazi!

Kako promeniti Google pozadinu na telefonu

Mnogi korisnici Android telefona vole da personalizuju svoje uređaje i jedan od načina da to urade je da promene pozadinu. Google poznat po svojoj jednostavnosti i čistoći svog pretraživača i aplikacija, takođe nudi izbor pozadina za svoju aplikaciju. Ako želite da promenite pozadinu na Google pretraživaču na vašem android telefonu, postupak je jednostavan.

Prvo, morate imati instaliranu aplikaciju Google pretraživač. Zatim, otvorite aplikaciju i kliknite na tri tačke u gornjem desnom uglu ekrana. Ovo će vam otvoriti meni sa raznim opcijama. Kliknite na “Postavke”, pa zatim na “Opšte”. Skrolujte dole sve dok ne vidite opciju “Pozadina”. Ovde možete izabrati jednu od ponuđenih slika ili čak ubaciti sopstvenu sliku.

Ako želite da postavite sopstvenu sliku, kliknite na opciju “Sopstvene slike”. Ovde možete pretraživati vašu galeriju ili bilo koji drugi folder koji sadrži slike na vašem telefonu. Kada pronađete sliku koju želite da postavite kao pozadinu, jednostavno kliknite na nju i ona će automatski biti podešena kao vaša nova pozadina.

To je to! Sada možete uživati u personalizovanoj pozadini na vašem Google pretraživaču. Ovaj postupak možete ponoviti kada god želite da promenite pozadinu.

Kako promeniti pozadinu Google Chrome-a

Promena pozadine Google Chrome-a može dodati posebnu notu ličnosti i individualnosti vašem pretraživaču. Sledite ove jednostavne korake da biste promenili pozadinu Chrome-a:

1. Otvorite Google Chrome pretraživač.

2. Kliknite na tri tačke u gornjem desnom uglu pretraživača.

3. Kliknite na “Postavke” u padajućem meniju.

4. U “Postavkama” pretraživača, idite na “Prikaz” u meniju sa leve strane.

5. Pronađite “Pozadina” i kliknite na “Promeni pozadinu”.

6. Sada možete odabrati jednu od slika sa ponuđenog spiska ili kliknuti na “Odaberite fotografiju” i izabrati sopstvenu sliku sa vašeg uređaja.

7. Nakon što odaberete sliku koju želite, kliknite na “Otvori” i sačekajte dok se slika učitava.

8. Kada se slika učita, postoji nekoliko opcija pozicioniranja slike koje možete odabrati.

9. Nakon što odaberete svoju željenu opciju, kliknite “Završi” da biste sačuvali svoje postavke.

To je to! Sada imate svoju novu pozadinu u Google Chrome-u. Možete isprobavati različite slike da biste pronašli onu koja vam najviše odgovara.

Ukoliko vas zanima Kako dobiti tamnu temu na Google, obavezno posetite ovaj link.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu