Kako napraviti snimke ekrana Samsung

Ako ste vlasnik Samsung uređaja i želite da napravite snimak ekrana, postupak je vrlo jednostavan i lako se može obaviti na nekoliko načina. Ovaj članak će vam detaljno objasniti kako da napravite snimke ekrana na vašem Samsung telefonu ili tabletu, bez obzira na to koji model koristite. Od standardnih metoda koje dolaze sa uređajem do naprednih opcija koje mogu biti korisne za različite potrebe, saznajte sve o tome kako napraviti snimak ekrana na Samsung uređaju.

Podešavanje snimanja ekrana na Samsung uređaju

Za sve one koji žele da snimaju ekran na svom Samsung uređaju, postoje različiti načini podešavanja za postizanje željenog rezultata. Prvo, potrebno je odlučiti koji metod snimanja želite da koristite, da li želite da koristite ugrađenu funkciju snimanja ekrana koja se nalazi u opcijama uređaja, ili želite da koristite aplikaciju za snimanje ekrana.

Ukoliko želite da koristite ugrađenu funkciju, potrebno je da pronađete njen opis u meniju podešavanja i da je aktivirate. Nakon aktiviranja, moći ćete da pristupite funkciji snimanja ekrana preko notifikacionog centra. Kada želite da snimite ekran, jednostavno otvorite notifikacioni centar i pritisnite dugme “Snimi ekran”. Počinje snimanje, i možete da ga završite kada završite sa snimanjem ekrana.

Ako želite da koristite aplikaciju za snimanje ekrana, jednostavno preuzmite aplikaciju sa Google Play prodavnice. Postoje različite aplikacije za snimanje ekrana poput DU Recorder ili AZ Screen Recorder, a ove aplikacije će vam omogućiti da postavite i podešavate snimanje na način koji vama odgovara.

U svakom slučaju, snimanje ekrana na Samsung uređaju nije teško, a ovo podešavanje može da bude od velike koristi u mnogim situacijama, kao što su pravljenje video tutorijala ili snimanje igara.

Upotreba Samsung aplikacije za snimanje ekrana

Samsung aplikacija za snimanje ekrana je veoma korisna opcija koja je integrisana u većinu Samsung Galaxy telefona. Ova aplikacija može da snima ekran vašeg telefona i vrlo je jednostavna za korišćenje.

Da biste započeli snimanje ekrana, morate aktivirati aplikaciju i odabrati opciju za snimanje ekrana. Nakon toga, možete da prilagodite podešavanja snimanja prema vašim željama. Na primer, možete da odaberete kvalitet snimka ili da uključite mogućnost snimanja zvuka.

Jedan od najkorisnijih aspekata ove aplikacije je njena sposobnost da snima ekran dok koristite druge aplikacije. Na ovaj način možete da snimite primere korišćenja aplikacija ili igranja igara. Takođe, ova aplikacija je vrlo korisna za pravljenje tutorijala ili demonstracija za različite namene.

Sve u svemu, Samsung aplikacija za snimanje ekrana je neverovatna funkcija koja dodaje još jedan praktičan alat vašem Samsung telefonu. Probajte je i iskoristite njenu funkcionalnost u najvećoj mogućoj meri.

Napredni načini snimanja ekrana na Samsung telefonima

Samsung je poznat po svojim nadahnutim i intuitivnim uređajima koji su odavno omiljeni među korisnicima širom svijeta. Uz svoje mnogobrojne funkcije i opcije, Samsung telefoni su savršeni za snimanje ekrana. Ovaj proces postaje sve lakši i dostupniji uz pomoć naprednih načina snimanja ekrana.

Jedan od odličnih načina je snimanje klasičnim metodama koje se mogu naći u postavkama. U postavkama kamere, korisnik može pronaći opciju za snimanje ekrana i jednostavno pritisnuti dugme za snimanje. Međutim, postoji još naprednijih načina, odnosno aplikacija koje su dostupne na Google Play Store-u.

Jedna od takvih aplikacija je AZ Screen Recorder. Ova aplikacija omogućava korisnicima snimanje ekrana sa zvučnim efektima, čak i za vrijeme poziva. Također, korisnici mogu prilagoditi veličinu snimka, brzinu snimanja i kvalitet slike.

Još jedna korisna aplikacija je DU Recorder. Ova aplikacija nudi mnoge opcije koje korisnicima omogućavaju poboljšanje kvalitete snimka, kao što su mogućnost dodavanja emoji-ja i teksta na video, kao i aplikaciju koja vam omogućava da snimite igru u punom zaslonu.

Ukratko, snimanje ekrana na Samsung telefonima sada je jednostavnije nego ikad prije. Bez obzira da li koristite klasične metode ili aplikacije, Samsungovi telefoni su savršeni za kreiranje video zapisa koji će vas oduševiti svojim kvalitetom i jednostavnošću snimanja.

Ovde možete pogledati Kako napraviti snimke ekrana za Mac.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu