Kako funkcioniše MailChimp

MailChimp je popularan alat za slanje newsletter-a i upravljanje kontaktima. Svojim jednostavnim interfejsom i velikim brojem opcija, MailChimp se često koristi kao prvi izbor za digitalni marketing. U ovom članku ćemo objasniti kako funkcioniše MailChimp, koje su njegove glavne funkcije i kako ga možete koristiti za svoju kompaniju ili organizaciju.

Kako se prijaviti za MailChimp

MailChimp je besplatni alat za email marketing koji pruža korisnicima mogućnost da kreiraju, personalizuju i šalju email kampanje velikom broju primalaca.

Da biste se prijavili za MailChimp, prvo morate otići na njihovu zvaničnu veb stranicu. Na početnoj stranici pronaći ćete dugme “Sign Up for Free” koje vas vodi na stranicu za registraciju.

Za registraciju će vam biti potrebno uneti osnovne podatke kao što su ime i prezime, adresu e-pošte i lozinku. Nakon unosa podataka, potrebno je potvrditi registraciju putem e-pošte koju ste uneli prilikom registracije.

Nakon što potvrdite registraciju, možete početi kreirati svoju prvu kampanju. MailChimp nudi veliki broj alata koji vam pomažu da personalizujete svoje kampanje i pratite njihov uspeh kroz analizu podataka.

Ukratko, prijavljivanje za MailChimp je jednostavno i besplatno, a omogućava vam da lako kreirate i šaljete email kampanje velikom broju primalaca.

MailChimp cene

MailChimp je popularna platforma za slanje emailova i newslettera, koja se koristi kako za marketinške svrhe, tako i za komunikaciju sa klijentima i poslovnim partnerima. Korišćenje MailChimp-a je vrlo jednostavno, a njegova cenovna politika prilagodljiva je potrebama različitih korisnika.

Postoje tri različita paketa koje MailChimp nudi: Starter, Grow i Pro. Starter je besplatni paket koji uključuje osnovne funkcije poput slanja do 12 000 emailova mesečno i kreiranje newslettera i kampanja. Grow paket košta oko 12 dolara mesečno i omogućava slanje do 50 000 emailova, kao i neke dodatne funkcije poput pristupa korisničkim podacima i integraciju sa drugim platformama za e-commerce. Pro paket je namenjen velikim preduzećima i marketinškim agencijama, a cena varira u zavisnosti od potreba korisnika.

Uz ove glavne pakete, MailChimp nudi i druge dodatne opcije i funkcije, poput određenih integracija sa drugim alatima i programima, koje se naplaćuju posebno. Takođe, cena može da varira u zavisnosti od broja pretplatnika na vašu email listu.

Uz fleksibilnost i prilagodljivost cenovne politike, MailChimp nudi i širok spektar funkcija i alata koji mogu da pomognu u optimizaciji email marketinga i poboljšanju rezultata. Bez obzira na potrebe i ciljeve, MailChimp nudi opcije za različite korisnike i budžete.

Kako kreirati i poslati MailChimp bilten

MailChimp je popularna platforma za slanje newslettera i biltena, koja omogućava marketinškim stručnjacima da ciljaju svoju publiku i prilagode sadržaj prema njoj. Njena GUI-grafičko koristničko sučelje omogućava jednostavno kreiranje dizajna, dodavanje multimedijalnog sadržaja, poput slika i video klipova, kao i personalizaciju i automatizaciju sadržaja.

Da biste kreirali i poslali MailChimp bilten, prvo morate otvoriti svoj nalog na platformi, uploadovati listu primalaca i izabrati predložak za dizajn biltene.

Nakon toga, možete krenuti u izradu samog sadržaja biltene, upotrebljavajući alate kao što su tekstualne komponente, slike, naslovi, podnaslovi, CTA dugmad, forme za prijavu i slično. Takođe, važno je obratiti pažnju na HTML kodiranje, kako biste osigurali da bude responsivan i da se prikazuje ispravno na svim uređajima.

Kada je bilten kreiran, prije slanja ga dobro testirajte, kako bi se osigurali da se ispravno prikazuje i da nema grešaka. Potom, možete kliknuti na dugme za slanje biltena i pratiti relevantne statistike, kao što su stopa otvaranja i klikova.

Kao dodatak, MailChimp vam omogućava da automatizujete neke elemente biltene, ukoliko želite da ponavljaju istu poruku u određenom vremenskom periodu. Štaviše, ona nudi mnoštvo mogućnosti za integraciju sa drugim platformama, kao što su Google Analytics i e-commerce softveri, kako bi se osiguralo još veće praćenje i unapređenje kampanja. U krajnjoj liniji, kreiranje i slanje biltena na MailChimpu je brzo, lakša mogućnost koja može pomoći da vaša kampanja bude uspešna.

Kako eToro funkcioniše možete saznati na ovom linku.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu