Kako funkcioniše Instagram Reels

Instagram Reels je najnovija funkcija koja je dodata na popularnu platformu koja omogućava korisnicima da kreiraju kratke video zapise i da ih podele sa svojim pratiocima. Instagram Reels je namenjen kreativnim osobama koje žele da izraze svoje talente i da se izdvoje iz mase na društvenim mrežama. Ovaj članak će objasniti kako funkcioniše Instagram Reels, kao i kako da ga koristite na najefikasniji način.

Šta je Instagram Reels

Instagram Reels je nova funkcija koju je platforma Instagram uvela 2020. godine. To je alat koji omogućava korisnicima da kreiraju kratke, zabavne video klipove koji traju do 15 sekundi – slično kao i popularna aplikacija TikTok. Pored toga, Reels nudi čitav niz opcija i alata koji olakšavaju kreiranje i uređivanje videozapisa.

Ova nova funkcija je namenjena korisnicima koji vole da kreativno izraze svoju ličnost i pokažu svoje veštine kroz snimke i na taj način se povežu sa svojim sledbenicima. Reels nudi mogućnost dodavanja muzike, efekata, brzine snimanja i različitih filtera kako bi se postigao što bolji efekat.

Reels su dostupni na početnoj stranici Instagrama, gde se mogu pregledati video klipovi koji su popularni u različitim zemljama. Pored toga, moguće je pristupiti i deliti svoje Reels snimke sa svojim sledbenicima ili ih učiniti javno dostupnim, tako da ih svi Instagram korisnici mogu videti.

Iako se Instagram Reels može koristiti za čisto zabavne svrhe, on takođe nudi mogućnost za promociju proizvoda i usluga. Mnogi brendovi koriste ovu funkciju za promovisanje svojih proizvoda i usluga kako bi došli do novih potencijalnih kupaca.

Kako postaviti video zapise na Instagram Reels

Instagram Reels su novi dodatak popularnoj društvenoj mreži i pružaju korisnicima mogućnost da snime kratke video zapise i deljenje sa svojim pratiteljima. Ako ste novi na Instagramu, možda ćete se pitati kako postaviti vaš prvi Reels video. Slijedite ove korake:

1. Otvorite Instagram aplikaciju i kliknite na ikonu Reels na vrhu ekrana.

2. Snimite video koji želite da delite. Možete dodati muziku, efekte i filtere pre nego što kliknete na dugme “završi”.

3. Upišite opis video zapisa uz #reels i druge hashtagove koje želite koristiti kako bi ljudi mogli pronaći vaš video.

4. Kliknite na “deli” kako biste postavili video na vaš Instagram profil. Od ovde, vaši pratitelji mogu videti vaš Reels video i čak ga deliti sa svojim pratiteljima.

Sada kada znate kako postaviti Reels video na Instagramu, možete početi da stvarate zabavne i interesantne video zapise za vaše pratitelje i pratiti novitete u toj oblasti.

Kako napraviti Reel Remixe

Reel Remix je novi alat koji je nedavno dodat na Instagram. Ova funkcija omogućava korisnicima da izraze svoju kreativnost tako što će preurediti postojeći Reel video snimak. Ako želite da napravite vlastiti Reel Remix, evo nekoliko koraka koje treba da pratite.

Prvo, odaberite Reel video koji želite da remixujete. To možete uraditi tako što ćete otići na profil korisnika koji je napravio taj video i potražiti opciju “Remix this Reel”.

Kada započnete svoj Reel Remix, video će biti prikazan na pola vašeg ekrana, dok će druga polovina biti prazna. Sada možete da dodate svoj originalni sadržaj u drugu polovinu ekrana, uključujući dodatne grafike, muziku ili čak video snimke.

Nakon što ste dodali sav željeni sadržaj, možete da podesite brzinu ili da promenite boju i efekte. Kada završite, jednostavno snimite svoj novi video i podelite ga sa vašim pratiocima.

Reel Remix je odličan način da izrazite svoju kreativnost i stvorite originalni sadržaj koji će privući pažnju vaše publike. Isprobajte ovu novu funkcionalnost i prikazite svoje veštine uređivanja videa na Instagramu.

Kako funkcioniše Facebook Reels možete videti na ovom linku.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu