Kako vratiti trajno izbrisane fotografije

Naši mobilni telefoni su postali usko povezani sa svim sferama našeg života, a najviše sa fotografskim uspomenama koje čuvamo. Međutim, s vremena na vreme, našim digitalnim uređajima se dogodi nezgoda da izgube podatke, a jedna od najčešćih situacija je kada slučajno izbrišemo neku fotografiju ili čak celu kolekciju. U ovom članku ćemo vam dati nekoliko korisnih saveta i trikova kako da povratite trajno izbrisane fotografije na vašem mobilnom uređaju.

Aplikacija za oporavak trajno izbrisanih fotografija na Androidu i iPhone-u

Izgubiti dragocene fotografije sa svog Android ili iPhone uređaja može biti prava noćna mora. Srećom, postoji lak način da povratite izgubljene fotografije, čak i ako su trajno izbrisane – a to je korišćenjem aplikacije za oporavak podataka.

Trenutno postoji veliki broj aplikacija koje obećavaju oporavak izbrisanih ili izgubljenih podataka sa vašeg telefona ili računara. Međutim, neke od ovih aplikacija su bolje od drugih, a jedna od najboljih je definitivno EaseUS MobiSaver.

Ova aplikacija je korisna ne samo zbog svoje efikasnosti, već i zbog jednostavnog načina korišćenja. Da biste obnovili izbrisane fotografije, samo morate da preuzmete MobiSaver aplikaciju, skenirate vaš uređaj i pronađete izbrisane fotografije. Ako se fotografije nalaze na vašem uređaju, MobiSaver omogućava njihov povratak.

Bilo da je reč o nezgodnom brisanju ili gubitku fajla usled problema sa softverom vašeg telefona, EaseUS MobiSaver može biti jednostavno i brzo rešenje za oporavak fotografija koje su vam važne.

Najbolji programi za oporavak trajno izbrisanih fotografija na PC-u

U današnje vreme, kada se slike čuvaju na računarima i u oblaku, gubitak fotografija može biti veoma bolan. Međutim, postoji nekoliko programa kojima se može pokušati povratiti trajno izbrisane slike sa računara.

Jedan od najboljih programa je Recuva, koji je besplatan i vrlo moćan. Može da povrati slike sa gotovo svih vrsta memorija, uključujući i USB diskove. Istovremeno, Recuva je veoma jednostavan za korišćenje, što ga čini idealnim za početnike.

Drugi popularan program je EaseUS Data Recovery Wizard. Ovaj program omogućava povraćaj slika čak i nakon formatiranja hard diska. Osim slika, ovaj program može povratiti gotovo sve druge vrste fajlova.

Konačno, postoje i plaćeni programi kao što su Disk Drill i Stellar Photo Recovery, koji su još jedna opcija za povrat slika nakon trajnog brisanja.

Važno je napomenuti da su šanse za uspešan oporavak smanjene ako je hard disk pretrplio oštećenja, ali u većini slučajeva, gore pomenuti programi će izvršiti zadatak sa zadovoljavajućim rezultatima.

Najbolji programi za oporavak trajno izbrisanih fotografija na Mac-u

Izgubljeni ili slučajno obrisani fajlovi na Mac-u često predstavljaju veliki izazov za korisnike ovog operativnog sistema. Kada je reč o izgubljenim fotografijama, one su posebno dragocene jer se najčešće radi o uspomenama i sećanjima koja nemaju cenu.

Međutim, postoji nekoliko programa koji će vam pomoći u obnovi trajno izbrisanih fotografija na Mac-u. Ovi programi rade tako što traže izgubljene fajlove na disku i vraćaju ih na vaš računar. Većina ovih programa takođe ima opciju skeniranja vašeg računara kako bi pronašli izgubljene fajlove, bez obzira na to da li su trajno izbrisani ili ne.

Neke od najboljih opcija za oporavak trajno izbrisanih fotografija na Mac-u uključuju EaseUS Data Recovery Wizard, Stellar Data Recovery Professional i Disk Drill. Svi ovi programi su pouzdani i efikasni u obnovi izgubljenih fajlova, uključujući fotografije, video zapise, dokumente i druge vrste fajlova.

Uz ove alate, oporavak trajno izbrisanih fotografija na Mac-u postaje jednostavan i bezbolan proces koji možete obaviti samostalno i bez pomoći stručnjaka. Sada možete biti sigurni da su vaše dragocene uspomene i sećanja bezbedni i dostupni u svakom trenutku.

Na ovom linku možete pogledati Kako vratiti obrisane fotografije na Androidu.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu