Kako napraviti novi Gmail nalog

Da li već imate Gmail nalog, ali želite da napravimo još jedan, tako da možemo da ga koristimo samo za posao ili druge aktivnosti? Ako je naš odgovor potvrdan, znajte da kreiranje novog Gmail naloga nije samo moguće, već je i veoma jednostavno i izvodljivo za kratko vreme. Ne brinite, možemo vam pomoći ako želite. U sledećim redovima ćete, u stvari, pronaći objašnjenje kako da kreirate novi Gmail nalog i preko mobilnih uređaja i sa računara: samo morate da izaberete metod koji najviše volite i primenite uputstva koja ćete pronaći u nastavku u praksi. Kada se operacija završi, možete koristiti oba naloga i lako prelaziti sa jednog na drugi, u samo nekoliko dodira ili klikova. Sada, međutim, ostavimo brbljanje po strani i nastavimo redom: sve informacije koje su vam potrebne pronaći ćete odmah ispod.

Vise informacija o tome kako Gmail funkcioniše mozete pročitati ovde

Kako napraviti Gmail nalog na mobilnom telefonu

Započnimo ovaj pregled tako što ćemo videti kako da napravimo Gmail nalog na našem mobilnom telefonu. Stoga ćete u sledećim redovima pronaći objašnjenje kako da postupate i na Android-u i na iPhone-u.

Kako napraviti Gmail nalog na Androidu

Ako želite da kreiramo Gmail nalog na Android-u, otvorite aplikaciju Podešavanja (simbol zupčanika koji ćete pronaći na početnom ekranu ili u meniju aplikacije) i izaberite stavku Nalog (ili slično). Zatim ćemo pritisnuti na natpis Dodaj nalog, izabrati opciju koja se odnosi na Google i na ekranu koji se otvori izabrati stavke Kreiraj nalog i Za nas, da bismo popunili Google formular za registraciju. Zatim ćemo uneti svoje ime i prezime, pritisnuti dugme Dalje i popuniti novi obrazac koji se otvara sa naznakom našeg datuma rođenja i pola.

Na kraju kompilacije, pritisnimo dugme Dalje, izaberimo @gmail.com korisničko ime koje želimo da koristimo za naš novi nalog od onih predloženih ili pritisnimo tekst Kreirajte svoju Gmail adresu da bismo koristili personalizovanu. Zatim nastavimo, otkucajmo lozinku kojom ćemo zaštititi nalog (molimo izaberite sigurnu lozinku) i ponovo pritisnemo dugme Dalje. Gugl bi u ovom trenutku trebalo da nas pita da li želimo da dodamo i naš broj telefona na nalog: izaberemo da li da prihvatimo ili ne, zatim pročitamo uslove koji se odnose na privatnost i pritisnemo stavku Ostale opcije da izaberemo da li ćemo koristiti broj za oporavak računa.

Kada odaberemo opcije koje nas zanimaju, pritisnite “Da, prihvatam”, a zatim uzastopno “Dalje”, prateći uputstva koja se pojavljuju na ekranu da biste prilagodili neka podešavanja u vezi sa novootvorenim nalogom. Na kraju, pritisnite “Prihvatam” da biste prihvatili uslove korišćenja usluge i politiku privatnosti, i to je to. Kada završimo operaciju, imaćemo novi Gmail nalog, koji će se automatski dodati na listu naloga povezanih sa našim uređajem. Da bismo pristupili relevantnom poštanskom sandučetu na Gmail-u, na primer, samo otvorimo aplikaciju dotične usluge i izaberemo nalog koji ćemo koristiti (u bilo kom trenutku možemo da prelazimo sa starog na novi) pritiskom na sliku profila (ili inicijali) u gornjoj traci.

Kako napraviti Gmail nalog na iPhone-u

Da biste započeli proces kreiranja Gmail naloga na iPhone-u ili iPad-u, potrebno je da otvorite aplikaciju Podešavanja pritiskom na ikonu sa sivim zupčanicima na početnom ekranu ili u biblioteci aplikacija. Nakon toga, izaberite opciju Pošta, pa Nalog i dodirnite dugme Dodaj nalog, a potom izaberite Google. Kada se pojavi okvir za prijavljivanje, dodirnite dugme Nastavi i odaberite opciju Kreiraj nalog. Dalje popunite obrazac sa svim potrebnim informacijama.

Nakon toga, unesite svoje ime i prezime u odgovarajuća tekstualna polja i pritisnite dugme Dalje. Zatim unesite datum rođenja i pol, pritisnite dugme Dalje, i izaberite korisničko ime @gmail.com koje želite da koristite za vaš Gmail nalog. Ako ne želite da izaberete jedno od predloženih, dodirnite na tekst “Kreirajte svoju Gmail adresu”, napišite personalizovanu adresu i, ako je dostupna, pritisnite dugme Dalje.

Zatim napišite lozinku kojom ćete zaštititi nalog u odgovarajuće polje za tekst, ponovo pritisnite Dalje, i eventualno navedite broj telefona za povezivanje sa nalogom (možete ga koristiti kao alatku za oporavak tako što ćete otići na “Ostale opcije” i aktivirati podešavanja oporavka prema vašem interesovanju).

Na kraju, pritisnite dugme Da, prihvatamo, pritisnite dugme Dalje i pratite uputstva koja se pojavljuju na ekranu da biste prilagodili neka podešavanja koja se odnose na novoregistrovani nalog, kao što je izbor informacija za sinhronizaciju (kontakti, beleške, itd.). Kada instalirate Google aplikacije, poput Gmail-a, na svoj uređaj, podešeni nalozi će biti automatski otkriveni i moći ćemo da prelazimo sa jednog na drugi u bilo kojem trenutku.

Kako napraviti Gmail nalog na računaru

Prva stvar koju treba da uradimo da bismo kreirali drugi Gmail nalog jeste da pokrenemo naš omiljeni web pretraživač i povežemo se na glavnu stranicu Gmail-a. Ukoliko je potrebno, pritisnimo dugme za prijavu na vrhu da bismo se prijavili sa našim prvim nalogom.

Sada, kliknimo na našu sliku profila koja se nalazi u gornjem desnom uglu i počnimo da kreiramo novi nalog pritiskom na dugme Dodaj još jedan nalog. Na stranici koja će se otvoriti u ovom trenutku, kliknimo na stavku Kreiraj nalog i označimo za koga kreiramo novi profil (npr. Za nas), iz odgovarajućeg menija.

Zatim popunimo formular koji nam se prikazuje sa našim imenom i prezimenom, korisničkim imenom koje želimo da koristimo i lozinkom koju želimo da povežemo sa novim nalogom (da se ponovi u polju Potvrdi). Molimo vas da postavite sigurnu lozinku.

Nakon toga, kliknimo na dugme Dalje i popunimo novi obrazac koji nam je predložen. Broj telefona i adresa e-pošte za oporavak su opcioni (pošto se koriste za obnavljanje podataka za pristup Gmail-u u slučaju gubitka), dok su datum rođenja (koji treba da se navede u poljima dan, mesec i godina) i pol obavezni. Kada se i ovaj obrazac popuni, pritisnimo dugme Dalje i pratimo uputstva koja se pojavljuju na ekranu da bismo prilagodili nalog, svaki put klikćući na dugmad Dalje i Prihvati.

Kasnije, ako želimo da pristupimo svojoj Gmail e-pošti sa računara, sve što treba da uradimo je da otvorimo naš omiljeni pregledač i unesemo mail.google.com u traku za adresu. Na ovaj način želimo da naglasimo da ćemo moći da pristupimo svojoj e-pošti sa bilo kog računara i da ćemo pronaći sve naše poruke, kontakte i priloge savršeno sinhronizovane na bilo kom računaru. Da bismo se prebacili sa jednog naloga na drugi, kliknimo na našu sliku profila u gornjem desnom uglu i izaberimo nalog koji ćemo koristiti u meniju koji se otvori.

Kako napraviti Gmail nalog za školu

Završavamo članak govoreći o tome kako da napravimo Gmail nalog za školu, što može biti neophodno ako želimo da ga koristimo za platforme kao što su Meet i Classroom, koje javne i privatne škole često koriste za učenje na daljinu.

U mnogim slučajevima, škole obezbeđuju naloge koji se konfigurišu na njihovim uređajima: procedura koju treba da sledimo je u suštini dodavanje sekundarnog naloga, o čemu smo vam već rekli u nekoliko redova iznad (tako da se nećemo ponavljati), sa razlikom u tome što unosimo imejl adresu koju je dala škola i izbor lozinke (ako je nije dala ustanova).A u slučaju da se pitate da li je moguće kreirati Gmail nalog za maloletnike, znajte da je odgovor da, ali starost varira u zavisnosti od geografskog područja. Kod nas, na primer, treba da imamo najmanje 15 ili 16 godina i zavisnosti od geografskog područja – više informacija ovde.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu