Aplikacija za prepoznavanje pesama

Moderne aplikacije za prepoznavanje pesama su postale nezamenljiv alat za sve muzičke sladokusce. Uz samo nekoliko kliktova na mobilnom telefonu, korisnici dolaze do informacija o izvođaču i pesmi koju slušaju. Ova tehnologija radi na principu analize audio signala koji se emituje iz zvučnika. Zahvaljujući brojnim karakteristikama pesme, kao što su melodijski fragmenti, tempo, ritam i harmonija, ove aplikacije mogu da prepoznaju skoro svaku pesmu na svetu. U ovom članku predstavićemo neke od najpopularnijih aplikacija za prepoznavanje pesama.

Kako pronaći pesmu pevušeći možete pročitati ovde.

Besplatna aplikacija za prepoznavanje pesama na Android-u

Ako ste ikada bili u situaciji da čujete neku pesmu koju ne poznajete, ali vam se sviđa melodija ili tekst, verovatno se pitate kako da saznate ko je izvođač i kako se pesma zove. Besplatna aplikacija za prepoznavanje pesama na Android-u može biti odlično rešenje za ovaj problem.

Postoji nekoliko popularnih aplikacija za prepoznavanje pesama, kao što su Shazam i SoundHound, koje su dostupne za preuzimanje sa Google Play Prodavnice. Ove aplikacije rade tako što snime par sekundi pesme koju slušate, a zatim koriste svoju bazu podataka da bi identifikovale pesmu i izvođača.

Korištenje ove aplikacije je veoma jednostavno. Samo otvorite aplikaciju, tapnite na dugme za prepoznavanje pesme, i pokažite telefon u pravcu zvučnika gde se pesma emituje. Aplikacija će koristiti mikrofon vašeg telefona da snimi pesmu i potom će prikazati informacije o pesmi, kao što su naslov, izvođač, album i godina izdanja.

Aplikacije za prepoznavanje pesama često dolaze sa drugim korisnim funkcijama, poput preusmeravanja na YouTube gde se može gledati muzički video pesme, ili dodavanje pesme u playlist-u na Spotify-u. Osim toga, neke aplikacije vam omogućavaju da delite informacije o pesmi sa svojim prijateljima putem društvenih mreža.

Dakle, ako vam se sviđa neka pesma koju slušate na radiju ili na nekom drugom mediju, ne morate više da guglate delove teksta pesme da biste saznali ko je izvođač i kako se pesma zove. Besplatne aplikacije za prepoznavanje pesama na Android-u su tu da vam olakšaju ovaj zadatak.

Aplikacija za prepoznavanje pesama za iOS i iPadOS

Ako ste ikada čuli pesmu koja vas je oduševila i želeli biste da saznate njen naslov i izvođača, ne morate više da tražite! Zahvaljujući aplikaciji za prepoznavanje pesama, možete brzo i lako da dobijete informacije o bilo kojoj pesmi koju čujete.

Aplikacija radi na principu prepoznavanja zvuka. Kada pustite pesmu, aplikacija će je analizirati i pokušati da odredi njen naslov i izvođača. Čitav proces traje samo nekoliko sekundi, pa nećete morati da se dugo zadržavate na aplikaciji.

Međutim, ovo nije jedina funkcija aplikacije. Pored prepoznavanja pesama, možete pretraživati i popularne liste pesama, kao i slušati muziku direktno na aplikaciji. Takođe, možete praviti sopstvene plejliste, pa čak i deliti svoje pesme sa drugim korisnicima.

Ova aplikacija radi na svim uređajima sa iOS i iPadOS operativnim sistemom, tako da možete da preuzmete i koristite na vašem iPhone-u, iPad-u ili iPod touch uređaju. Ako tražite brzu i jednostavnu rešenje za prepoznavanje pesama, ova aplikacija je savršen izbor za vas.

Najbolje aplikacije za prepoznavanje pesama na računaru

Ako ste ikada čuli pesmu koja vam se sviđa, ali niste znali ko je peva ili kako se pesma zove, ne brinite, postoji rešenje za vas. Postoji nekoliko aplikacija za prepoznavanje pesama koje možete koristiti na računaru, a koje će vam pomoći da otkrijete ime pesme, kao i umetnika koji je izvodi.

Jedna od najpopularnijih aplikacija za prepoznavanje pesama je Shazam. Shazam je aplikacija koja se izvorno koristi na pametnim telefonima, ali postoji i verzija za računare. Jednostavno pustite pesmu na svom računaru i Shazam će vam pomoći da otkrijete ime pesme, umetnika, kao i albuma na kojem se pojavljuje.

SoundHound je još jedna popularna aplikacija za prepoznavanje pesama. Ova aplikacija takođe omogućava pretragu pesama na računaru i nudi razne funkcije, poput mogućnosti da budete obavešteni o novim pesmama od omiljenih umetnika, kao i da slušate celu pesmu na aplikaciji.

Naprednije od aplikacija koje smo već pomenuli je anDesigns’ Song Recognition. Ova aplikacija koristi veštačku inteligenciju za prepoznavanje pesama i nudi izuzetno precizne rezultate. Pored toga, Song Recognition ima i opciju za beleženje pesme koju ste identifikovali, kao i mogućnost da je delite na društvenim mrežama.

Za kraj, tu je i Midomi. Ova aplikacija omogućava vam da pevate ili brumate pesmu koju ne možete da prepoznate, a zatim će vam aplikacija pomoći da pronađete ime pesme i umetnika. Midomi svoje rezultate može prikazati u samo nekoliko sekundi, što je idealno kada ste u žurbi.

Uz pomoć ovih aplikacija, možete biti sigurni da će vas nepoznate pesme više neće mučiti. Samo pustite pesmu i aplikacija će prepoznati sve detalje koje vam trebaju, brzo i efikasno.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu