Kako instalirati Play prodavnicu na Huawei

Huawei korisnici su zbog ograničenja u korišćenju Google servisa, u potrazi za altenativnim izvorima aplikacija. Play prodavnica je najpopularnija Android prodavnica aplikacija, ali nije uključena u Huawei uređaje. Međutim, postoji jednostavan način da se instalira Play prodavnica na Huawei uređajima, što će korisnicima omogućiti lakše preuzimanje aplikacija koje nisu dostupne u Huawei prodavnici aplikacija. U ovom članku ćemo vam pokazati kako instalirati Play prodavnicu na Huawei uređajima.

Kako besplatno instalirati Play prodavnicu pogledajte na ovom linku.

Kako preuzeti i instalirati Play prodavnicu na Huawei uređaju

Kina je donela odluku da zabrani nekoliko velikih stranih kompanija, uključujući i Google, da koriste svoju uslugu na teritoriji te zemlje. Kao rezultat toga, mnoge kompanije, uključujući i Huawei, polako su se osamostalile i počele obezbeđivati svoje usluge i aplikacije. Jedna od tih usluga je Play prodavnica odnosno Google Play.

Ako ste vlasnik Huaweija, onda ste verovatno došli u situaciju da nemate pristup ovoj prodavnici, međutim, postoji način da instalirate Play prodavnicu na vaš Huawei uređaj.

Postupak je prilično jednostavan. Najpre trebate da preuzmete APK fajlove (APK je skraćenica od Android Package Kit, koji služi za distribuciju i instalaciju aplikacija na Android operativnom sistemu), za Google Play Store, Google Play Services i Google Services Framework. Potrebno ih je preuzeti sa zvaničnog Google sajta ili sa neke druge sigurne izvorne stranice.

Kada preuzmete ove fajlove, morate da ih instalirate na svom uređaju. Po završetku instalacije, restartujte uređaj i Play prodavnica trebalo bi da bude spremna za upotrebu.

Ova opcija je dostupna samo na uređajima koji koriste HarmonyOS ili EMUI 9. Pre preuzimanja, bilo bi preporučljivo da se upoznate sa uputstvima sa zvaničnog Huawei sajta, kako biste bili sigurni da će uspešno funkcionisati na vašem uređaju.

Ukoliko ispratite uputstva i instalirate Play prodavnicu na vaš Huawei uređaj, imaćete pristup mnoštvu aplikacija koje nisu dostupne u Huawei AppGallery prodavnici.

Kako bezbedno ukloniti Play prodavnicu sa Huawei uređaja

Brisanje Play prodavnice sa Huawei uređaja može biti neophodno u nekim situacijama, ali je važno da to uradite na pravi način kako biste izbegli probleme sa funkcionalnošću uređaja. Postoji nekoliko jednostavnih koraka koje možete preduzeti da biste uspešno uklonili Play prodavnicu sa Huawei uređaja.

Pre nego što krenete u proces uklanjanja Play prodavnice, preporučljivo je da izvršite sigurnosno kopiranje svih podataka sa svog uređaja kako bi ste bili sigurni da nećete izgubiti važne informacije. Takođe, budite sigurni da ste podesili dozvole za instalaciju aplikacija iz drugih izvora, kako biste mogli da instalirate druge aplikacije nakon uklanjanja Play prodavnice.

Kada ste spremni za uklanjanje Play prodavnice, idite na podešavanje aplikacija na vašem Huawei uređaju i pronađite Play prodavnicu. Kliknite na opciju „Deinstalacija“, a zatim sledite uputstva koja će vam biti data na ekranu. Potrebno je da se potvrdi da želite da uklonite Play prodavnicu i da sačuvate podatke koji su sačuvani u vezi sa aplikacijom.

Sada kada ste uspešno uklonili Play prodavnicu sa Huawei uređaja, možete sigurno instalirati druge aplikacije koje su vam potrebne. Važno je da imate na umu da će uklanjanje Play prodavnice uticati na neke druge aplikacije na uređaju, pa budite pažljivi dok radite sa ovim procesom. Ako imate bilo kakvih pitanja ili problema prilikom uklanjanja Play prodavnice sa Huawei uređaja, obratite se proizvođaču ili profesionalcu za podršku.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu