Kako funkcioniše iPhone novčanik (Apple Wallet)

Apple Wallet, ili kako je prethodno poznat kao Passbook, je funkcija iPhones koje korisnicima omogućuje da drže kreditne kartice, putne karte, ulaznice, članske kartice i druge digitalne dokumente u jednom mestu. Ova funkcija takođe nudi kontaktless plaćanja putem Apple Pay-ja, što omogućuje korisnicima da na brz i jednostavan način obavljaju kupovinu. U ovom članku ćemo istražiti kako funkcioniše iPhone novčanik i koje su prednosti korišćenja ove funkcije za svakodnevne aktivnosti.

Kako dodati karticu u Apple novčanik

Dodavanje kartice u Apple novčanik je veoma jednostavan proces koji vam omogućava da imate brži i jednostavniji pristup svojim finansijskim sredstvima. Prva stvar koju treba da uradite jeste da otvorite aplikaciju Apple novčanik koja se već nalazi na vašem iPhone-u. Nakon toga treba da kliknete na dugme “Dodaj karticu” koje se nalazi u gornjem desnom uglu.

Postoje dva načina za dodavanje kartice u Apple novčanik. Prvi način je da skenirate karticu, a drugi je da ručno unesete podatke o njoj. Ako se odlučite za skeniranje, stavite karticu na ravnu površinu i usmerite kameru iPhone-a ka njoj. Ako se odlučite za ručni unos podataka, jednostavno popunite polja gde se traži ime vlasnika kartice, broj kartice, datum isteka i sigurnosni kod.

Kada unešete sve potrebne podatke, treba da pritisnete dugme “Dalje”. Neki izdavači kartica će zatražiti potvrdu dodavanja kartice putem SMS-a ili e-maila. To može da traje nekoliko sekundi ili nekoliko minuta. Kada dobijete potvrdu, vaša kartica će biti dodata u Apple novčanik i spremna je za upotrebu.

Nakon što ste dodali karticu u Apple novčanik, ova aplikacija vam omogućava da vršite plaćanja jednim dodirom. Sve što treba da uradite jeste da približite iPhone NFC senzoru i pritisnete dugme za potvrdu plaćanja. Uživajte u svojim kupovinama uz Apple novčanik!

Koristite Apple novčanik za praktična plaćanja

Apple novčanik je aplikacija koja vam omogućava da jednostavno i brzo plaćate svoje kupovine na različitim mestima bez upotrebe fizičkih kartica. Štedite vreme i povećavate bezbednost svojih transakcija.

Kako biste koristili Apple novčanik, potrebno je da imate kompatibilni uređaj i dodate svoju platnu karticu. Možete dodati različite vrste kartica, uključujući kreditne i debitne kartice. Nakon što to uradite, možete da koristite svoj novčanik na mnogim mestima:

•Plaćanje na prodajnim mestima: koristite svoj novčanik kako biste platili svoje kupovine brzo i lako na prodajnim mestima koja podržavaju ovaj način plaćanja.

•Online kupovina: možete da koristite svoj novčanik kako biste brzo i bezbedno obavljali plaćanja na internetu.

•Plaćanje drugima: jednostavno pošaljite novac svojim prijateljima i porodici uz pomoć aplikacije.

Osim praktičnosti, Apple novčanik nudi i veću sigurnost prilikom obavljanja plaćanja. Vaše informacije o karticama su zaštićene putem tehnologije enkripcije. Dodatno, zbog toga što ne morate da vadite karticu iz novčanika, smanjujete rizik od gubitka ili krađe iste.

Apple novčanik je idealno rešenje za sve koji žele brže i bezbednije plaćanje, bez mnogo komplikacija i sa maksimalnom efikasnošću.

Šta sve može da se čuva u Apple novčaniku osim platnih kartica

Apple novčanik je danas postao jedan od najpraktičnijih načina za plaćanje. Mnogi ljudi ga koriste kao zamenu za tradicionalne platne kartice, ali malo ko zna da u njemu može da se čuva mnogo više od samih kartica.

Pored bankovnih kartica, u Apple novčaniku se mogu sačuvati i drugi važni dokumenti poput lične karte, vozačke dozvole, zdravstvene knjižice, kreditnih kartica i članskih karata klubova ili teretana.

Pojedine aplikacije u novčaniku omogućavaju čuvanje vrednih informacija poput lozinki, boarding pass-ova, avios karata, pa čak i parking vaučera.

Apple novčanik personalizuje način na koji korisnici plaćaju, tako što im omogućava da čuvaju različite verzije jedne kartice. Na primer, ako postoji potreba da se koristi poslovna i privatna kartica istovremeno, korisnik može sačuvati obje kartice u novčaniku.

Sve ovo čini Apple novčanik izuzetno praktičnim i korisnim alatom koji štedi vreme i pojednostavljuje život, eliminirajući potrebu nošenja više kartičnih novčanika.

Kako funkcioniše Google Pay možete otkriti putem ovog linka.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu