Kako otvoriti MBOX datoteke

MBOX format datoteke se koristi za čuvanje e-pošte na Unix sistemima, ali se sve češće koristi i na drugim operativnim sistemima. Ova datoteka može sadržati hiljade e-mailova, što je čini teškom za pregledanje uobičajenim sredstvima. Međutim, postoji nekoliko načina da se otvore MBOX datoteke i u njoj pronađe tačno ono što vam treba. U ovom članku ćemo detaljno objasniti kako otvoriti MBOX datoteke i šta su najbolje aplikacije koje vam mogu pomoći da pregledate i analizirate vašu e-poštu.

Programi za otvaranje MBOX datoteka

MBOX datoteke su vrsta datoteka koje se koriste za skladištenje e-pošte. One se obično koriste sa programima za e-poštu kao što su Mozilla Thunderbird, Apple Mail i Microsoft Outlook. Međutim, ako želite pregledati MBOX datoteke izvan vašeg standardnog programa za e-poštu, potrebno je koristiti specijalizirani softver.

Postoji mnogo programa koji mogu otvoriti MBOX datoteke, uključujući i nekoliko besplatnih opcija. Među njima su neki od najpopularnijih programa kao što su The Bat!, Mailbird, Postbox i Mailbird.

The Bat! je besplatan program za otvaranje MBOX datoteka sa svim funkcijama koje su vam potrebne za pregled e-pošte. Ovaj program ima prilagodljiv interfejs, podršku za multiple naloga i punu integraciju sa Windows-om.

Mailbird je još jedan besplatan program za otvaranje MBOX datoteka, koji se odlikuje svojim jednostavnim i intuitivnim korisničkim interfejsom. Ovaj program podržava Gmail, Yahoo! Mail, iCloud i druge e-poštanske klijente.

Postbox je još jedan besplatan program, ali sa dodatnim funkcijama. Ovaj program podržava sve glavne e-poštanske klijente, uključujući i različite alate za upravljanje e-poštom i organizaciju.

Ukoliko ipak tražite nešto sa još više opcija, možete pogledati plaćene opcije kao što su MS Outlook sa Office 365, iMazing i druge aplikacije koje su prikladne za upotrebu sa ovakvim datotekama. Bilo koji od ovih programa će vam pomoći da otvorite i pregledate MBOX datoteke, bez obzira na softverski atribut.

Kako otvoriti MBOX datoteke: Microsoft Outlook (Windows)

Ako ste prešli sa drugog programa za e-poštu na Microsoft Outlook, možda sa sobom nosite MBOX datoteke. MBOX format je jedan od najpopularnijih formata koje drugi e-poštani programi koriste – stoga, ako planirate da pređete na Outlook, moraćete da konvertujete svoje MBOX datoteke u format koji ovaj program podržava (npr. PST format).

Evo šta treba da uradite:

1. Pre svega, moraćete da preuzmete i instalirate neki od softvera za konvertovanje datoteka u PST format (npr. Aid4Mail, Kernel for MBOX to PST, itd.). Proizvođači ovih softvera obično pružaju detaljna uputstva za upotrebu.

2. Nakon što instalirate softver, otvorite ga i izaberite funkciju koja vam omogućava da konvertujete MBOX datoteke u PST format.

3. Zatim učitajte MBOX datoteke u softver za konvertovanje. Ovaj proces može potrajati, posebno ako imate mnogo datoteka. Budite strpljivi i sačekajte da softver završi sa konvertovanjem.

4. Kada konvertovanje bude završeno, možete preuzeti svoje nove PST datoteke i uvesti ih u Microsoft Outlook putem menija za uvoz datoteka.

Sada kada ste konvertovali svoje MBOX datoteke u PST format, možete da koristite Outlook kao svoj novi program za e-poštu i učešće u razgovorima sa kolegama i prijateljima.

Kako otvoriti MBOX datoteke: Windows MBox Viewer (Windows)

MBOX je standardni format za skladištenje e-pošte koji se koristi u mnogim aplikacijama za e-poštu. Međutim, ako niste sigurni kako da otvorite MBOX datoteke na vašem računaru, Windows MBox Viewer je definitivno alatka koja će vam pomoći da rešite ovaj problem.

Windows MBox Viewer je besplatni program koji vam omogućava da pregledate, otvorite i konvertujete MBOX datoteke na odgovarajući način i to sve bez potrebe za instalacijom. Ovaj program je veoma jednostavan za korišćenje i omogućava vam da direktno otvorite MBOX datoteke bez potrebe da ih uvozite u bilo koju drugu aplikaciju za e-poštu.

Pored toga, Windows MBox Viewer vam omogućuje i da izvezete sadržaj vaših MBOX datoteka u ostale formate kao što su HTML, PDF, EML i druge. Takođe, ovaj program podržava rad sa velikim MBOX datotekama koje sadrže više hiljada poruka.

Ukratko, ako tražite jednostavnu i efikasnu alatku za otvaranje i pregledanje MBOX datoteka na vašem Windows računaru, Windows MBox Viewer je odličan izbor.

Ovde pogledajte Kako otvoriti SVF datoteke.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu