Kako da povežete telefon sa Smart TV-om

U današnjem digitalnom dobu, svi uređaji su povezani na mrežu i postoji velika potreba za međusobnom povezanošću. Povezivanje telefona sa Smart TV-om je jedan od načina da se uživa u sadržajima na većem ekranu i da se koristi snaga obe platforme. Ovaj članak će vam pokazati kako da povežete telefon sa Smart TV-om na jednostavan način, bez potrebe za komplikovanim tehničkim znanjem.

Bežični prenos slike i zvuka sa telefona na Smart TV-om: streaming

Streaming, ili strimovanje, je proces prenosa multimedia sadržaja sa jednog uređaja na drugi putem Interneta ili lokalne mreže. Bežični prenos slike i zvuka sa telefona na Smart TV-om, putem streaminga, omogućava korisnicima da uživaju u velikom ekranu i glasnoj muzici bez potrebe za kablovima.

Streaming je popularan među korisnicima koji žele da uživaju u sadržajima u pokretu i bez ograničenja, a korisni je i za gledanje filmova i serija na Smart TV-u. Za to su potrebni samo pametni telefon i Smart TV sa Wi-Fi konekcijom. Takođe, većina modernih TV uređaja omogućava povezivanje sa Android i iOS uređajima pomoću aplikacija poput Google Cast i AirPlay.

Korišćenje streaminga za prenos slike i zvuka sa telefona na Smart TV-om je lako i brzo. Korisnici samo treba da pronađu željeni sadržaj na svojim mobilnim uređajima, odaberu opciju Cast (kod Google Cast aplikacije) ili AirPlay (kod iOS uređaja), i sve će biti prebačeno na Smart TV.

Streaming je donio mnogo novih mogućnosti za korisnike koji žele da uživaju u svojim omiljenim sadržajima na velikom ekranu, bez obzira na to gde se nalaze. To je idealna opcija za one koji ne žele da koriste kablove i koji žele da gledaju filmove i serije na udoban način.

Kako povezati telefon i Smart TV kablom: saveti i trikovi

Povezivanje telefona i Smart TV-a kablom može biti korisno ako želite da gledate sadržaj sa svog telefona na velikom ekranu. Postoje dva načina za povezivanje telefona sa TV-om kablom: direktno povezivanje preko HDMI-a ili povezivanje putem adaptera.

Direktno povezivanje preko HDMI-a je najjednostavniji način za povezivanje ova dva uređaja. Potrebno je da vaš Smart TV ima HDMI ulaz za povezivanje uređaja. Ukoliko imate noviji telefon, onda će vam trebati USB-C to HDMI kabl ili adapter. U slučaju da imate stariji telefon sa manjim USB portom, potrebno je da nabavite adapter sa Micro USB na HDMI.

Pre povezivanja, uverite se da je i telefon i TV isključen. Nakon toga, povežite HDMI kabl u svoj Smart TV, a drugi kraj kabl povežite u telefon. Nakon toga, možete da upalite uređaje i da odaberete HDMI kao izvor. Smart TV će otkriti vaš telefon i moći ćete da gledate sadržaj sa telefona na ekranu TV-a.

Kad povezujete telefone i Smart TV-ove kablom, važno je da imate u vidu i dužinu kabla. Ukoliko vam je potreban duži kabl, najbolje bi bilo da izbegavate prodaju kineskih kablova, jer nisu pouzdani i ne daju dobre performanse. Preporučljivo je da kupite kablove od proverenih proizvođača, sa garancijom kvaliteta i performansi, kako biste se sigurno povezali sa svojim TV-om.

Povežite telefon i Smart TV uz pomoć Bluetooth konekcije

Povezivanje telefona i Smart TV-a nikada nije bilo lakše. Zahvaljujući Bluetooth konekciji, sada možete vaš telefon koristiti kao daljinski upravljač za vaš TV. Osim toga, možete strimovati sadržaj sa svog telefona na vaš TV ekran, tako da se možete udobno smestiti i uživati u omiljenim filmovima, serijama i muzici.

Da bi povezivanje bilo uspešno, morate omogućiti Bluetooth konekciju na vašem Smart TV-u i telefonu. Potom jednostavno uparite ta dva uređaja i krenite u slanje sadržaja sa vašeg telefona na TV ekran.

Ova opcija može biti korisna i kada gledate YouTube ili neku drugu online platformu na vašem telefonu, a želite da to prebacite na veći ekran. Osim toga, neke moderne Smart TV aplikacije nude mogućnost kontrole sa vašeg pametnog telefona, što znači da imate dodatnu udobnost i fleksibilnost u rukovanju vašim TV-om.

Sada kada znate kako se to radi, vreme je da se prepustite svojim omiljenim sadržajima na velikom ekranu uz pomoć vašeg telefona i Bluetooth konekcije.

Ako vas zanima Kako gledati TV na mobilnom, ne propustite da pročitate ovaj članak.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu