Recuva: kako radi

Recuva je besplatan program za oporavak podataka koji vam može pomoći da pronađete izgubljene ili izbrisane fajlove na vašem kompjuteru. Kada slučajno obrišete fajl, Recuva može da ga pronađe i vrati, čak i kada se čini da je izgubljen zauvek. Ovaj program koristi naprednu tehnologiju skeniranja diska kako bi pronašao zagubljene fajlove i omogućava vam da vidite koja su datoteke koje možete oporaviti pre nego što započnete proces vraćanja podataka. U ovom članku objasnićemo kako radi ovaj program i kako ga koristiti.

Kako povratitit izbrisane datoteke/fajlove istražite na ovom linku.

Recuva: Zahtevi i podržani uređaji

Recuva je besplatni program koji je dizajniran da obnovi izgubljene ili obrisane fajlove sa Windows računara. Glavna prednost ovog programa je njegov jednostavan korisnički interfejs i sposobnost da povrati bilo koji tip fajla, uključujući slike, muziku, dokumente i video fajlove.

Za korišćenje Recuve, potrebno je da računar bude pokrenut sa Windows operativnim sistemom. Ovaj program podržava sledeće uređaje: hard diskove, eksterne diskove, memorijske kartice, USB flash drajve i druge skladišne uređaje koje je moguće povezati sa računarom.

Kada se Recuva pokrene, korisniku se prvo prikazuje Activity Wizard, koji mu pomaže u odabiru vrste fajla koji želi da obnovi. Nakon toga, program će prikazati listu svih uređaja koji su povezani sa računarom, kao i one koji su nedavno bili korišćeni.

Korisnik može odabrati uređaj sa koga želi da obnovi podatke i program će prikupiti sve informacije o izgubljenim ili obrisanim fajlovima. Recuva će zatim prikazati listu fajlova koje je moguće obnoviti, omogućavajući korisnicima da ih pregledaju i označe za obnovu.

U opštem smislu, Recuva je jednostavan za korišćenje i efikasan program za povratak izgubljenih ili obrisanih fajlova sa Windows računara.

Kako preuzeti i instalirati Recuva

Recuva je besplatni program za vraćanje obrisanih fajlova sa Windows operativnog sistema. Ako ste slučajno obrisali važan fajl ili vam se desilo da su vam izbrisani podaci, Recuva je pravo rešenje za vas.

Da biste preuzeli i instalirali Recuva, potrebno je da pratite nekoliko jednostavnih koraka. Prvo, pronađite web sajt Piriform, koji je osmislio Recuva. Potom, kliknite na dugme za preuzimanje Recuve i sačekajte da se program preuzme.

Kada se preuzimanje završi, kliknite na ikonicu programa i pratite uputstva koja se pojave na ekranu. Nakon instalacije, program će biti spreman za upotrebu.

Recuva je jednostavan za korišćenje i veoma efikasan u vraćanju izgubljenih fajlova. Međutim, imajte na umu da nije uvek moguće dobiti nazad sve fajlove koji su obrisani. Stoga, budite pažljivi prilikom brisanja i čuvajte važne fajlove na sigurnom mestu.

Moj Recuva: uputstvo za korišćenje

Recuva je besplatan softver za oporavak podataka koji vam može pomoći da povratite izgubljene fajlove sa hard diska, memorije, USB diska ili SD kartice. U ovom uputstvu ću vam pokazati kako da koristite Recuva da biste povratili izgubljene podatke.

Prvo i najvažnije, preuzmite i instalirajte Recuva softver sa zvanične stranice. Nakon toga, pokrenite program i sledite ove jednostavne korake.

1. Izaberite vrstu fajla koji želite da povratite – “Pictures”, “Music”, “Documents” ili “Video”.
2. Odaberite lokaciju sa koje želite da povratite fajlove. Možete odabrati jedan ili više diskova ili particija.
3. Kliknite na dugme “Scan” da biste započeli pretragu. Ovaj proces može potrajati nekoliko minuta ili sati, u zavisnosti od veličine i brzine vašeg diska.
4. Nakon skeniranja, Recuva će vam prikazati listu svih pronađenih fajlova. Označite fajlove koje želite da povratite i kliknite na dugme “Recover”.
5. Izaberite lokaciju na kojoj želite da sačuvate povratljive fajlove i kliknite na dugme “OK”.

Recuva takođe ima mogućnost pretrage izgubljenih fajlova pomoću ključne reči. Jednostavno izaberite opciju “All Files” i unesite ključne reči koje tražite.

Ovaj alat se lako koristi i nudi mnoge beneficije. Ipak, treba napomenuti da ne možete uvek povratiti fajlove koji su prebrisan ali je to veoma retko. Ako želite da smanjite šansu da izgubite fajlove u budućnosti, pravilno i redovno bekapujte vaš hard disk ili druge uređaje.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu