Kako aktivirati Windows Defender

Windows Defender je ugrađeni program za zaštitu računara od virusa, malvera i drugih pretnji. U ovom članku naučićete kako da aktivirate Windows Defender na vašem računaru sa operativnim sistemom Windows 10. Aktiviranje Windows Defendera će vam pomoći da zaštitite svoj računar i osećate se bezbednije tokom korišćenja interneta. Sledite jednostavne korake koje smo pripremili i poboljšajte bezbednost vašeg računara.

Aktiviranje Windows Defendera na Windows-u

Windows Defender je ugrađena besplatna antivirusna softverska aplikacija koja se može naći na svim verzijama operativnog sistema Windows. Važno je da znate kako aktivirati ovaj program kako biste bili sigurniji prilikom korišćenja računara na mreži.

Postupak aktiviranja Windows Defendera na Windows-u je jednostavan. Prvo, idite na Start meni i pronađite “Windows Security”. Nakon što kliknete na tu opciju, pojaviće se prozor gde ćete videti da li je vaš Windows Defender aktivan ili ne.

Ukoliko nije aktivan, kliknite na dugme “Otkrijte Windows Defender” kako biste prešli na sledeći korak. Nakon nekoliko sekundi, program će se aktivirati i spreman je da štiti vaš računar.

Windows Defender obavlja svoj posao u tišini i može biti neprimetan dok štiti vaš računarski sistem. Ovaj program ima širok spektar opcija, od osnovnog skeniranja i blokiranja zlonamernih programa, do funkcije uspostavljanja ograničenja korišćenja veb lokacija i aktivnosti. Zato je važno aktivirati Windows Defender kako biste obezbedili sigurnost svog računara i svog rada na mreži.

Rešavanje problema sa Windows Defender-om

Windows Defender je ugrađeni antivirusni program u Windows operativnom sistemu koji služi kao prva linija odbrane od virusa, špijunskog softvera i drugih malicioznih programa. Međutim, ponekad se korisnici mogu susresti sa problemima prilikom korišćenja ovog programa, kao što su greške prilikom ažuriranja definicija virusa ili neuspešno skeniranje računara.

Ako se susretnete sa bilo kojim problemom u vezi sa Windows Defender-om, postoji nekoliko stvari koje možete da pokušate kako biste rešili problem. Prvo, proverite da li je Windows Defender uključen. To možete da uradite tako što ćete otići u podešavanja sistema i potražiti opciju “Windows Security”. Tamo možete proveriti da li je Windows Defender aktivan.

Ako je Windows Defender aktivan, proverite da li su definicije virusa ažurirane. Ako ne, pokušajte da ih ažurirate ručno. Ovo možete da uradite tako što ćete otići u “Windows Security” podešavanja, zatim “Virus & threat protection” i “Check for updates”.

Druga stvar koju možete da pokušate je da pokrenete Windows Defender kao Administrator. To možete da uradite tako što ćete desnim klikom miša kliknuti na ikonu Windows Defendera i izabrati “Run as Administrator”.

Ako i dalje imate problema sa Windows Defender-om, možda bi trebalo da pokušate da koristite drugo antivirusno rešenje. Postoji mnogo kvalitetnih besplatnih i plaćenih antivirusnih programa na tržištu koji mogu uspešno da zaštite vaš računar.

U svakom slučaju, ako imate bilo kakve probleme sa Windows Defender-om, važno je da se problem reši što pre kako bi vaš računar bio siguran i zaštićen.

Putem ovog linka pogledajte koji su Najbolji besplatni antivirusi.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu