Kako isključiti iPhone 12

Ako ste vlasnik novog iPhone 12 uređaja i želite da ga isključite, možda se pitate kako to učiniti. Iako postoji nešto drugačiji proces isključivanja u poređenju sa prethodnim modelima iPhonea, to je veoma jednostavan postupak koji zahteva samo nekoliko koraka. U ovom članku naučićete kako lako isključiti svoj iPhone 12, bez obzira na to da li imate iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro ili 12 Pro Max.

Kako isključiti iPhone 12 jednostavno i brzo bez dugmadi

Za one koji poseduju iPhone 12, mogu se suočiti sa situacijom kada im je potrebno da isključe telefon, ali nemaju želju da koriste dugmad. Postoji jedan način da se telefon isključi bez korišćenja dugmadi, što je jednostavno i brzo rešenje. Jedini preduslov je da je telefon napunjen i ima dovoljno baterije.

Da biste isključili svoj iPhone 12 bez dugmadi, prvo treba da pristupite postavkama svog telefona. Kada ste unutar postavki, idite na “Opšte”, a zatim izaberite “Zatvaranje”. Potom kliknite na dugme “Isključi telefon”.

Nakon nekoliko sekundi, pojaviće se poruka sa opcijama “Odustani” i “Isključi”. Kliknite na opciju “Isključi” da biste potvrdili svoju nameru i vaš iPhone 12 će se isključiti.

Kada želite da ponovo uključite telefon, jednostavno dugme za isključivanje pritisnite i držite nekoliko sekundi dok se ne pojavi Apple logo. Nakon toga će vaš iPhone 12 ponovo biti spreman za korišćenje.

Ovaj način isključivanja je koristan kada dugmad na vašem telefonu ne rade ili kada se zaglave, umesto da treba da zamenite dugmad. Takođe, to može biti korisno kada želite da sačuvate dugmu za isključivanje od prekomernog korišćenja i njegovih oštećenja.

Kako uključiti i isključiti zaključani iPhone 12 bez problema

Uključivanje i isključivanje zaključanog iPhone-a 12 može biti jednostavan proces, ali znati pravi način je ključno. Ako niste navikli na novu tehnologiju, možda ćete prvo morati malo istražiti.

Kada želite da uključite iPhone 12, potrebno je da pritisnete dugme za uključivanje, koje se nalazi na desnoj strani uređaja. Držite dugme uključenim dok se ne pojavi Apple logo na ekranu.

Ako vam je potrebno isključiti iPhone 12, možete to učiniti na nekoliko načina. Prvi način je da pritisnete i držite dugme za uključivanje, zajedno sa bilo kojom od glasnoće-dugmadi na levom delu uređaja. Potom, klizač za isključivanje će se pojaviti na vrhu ekrana. Pomerite klizač udesno da biste isključili telefon.

Drugi način isključivanja uređaja je kroz Postavke aplikaciju. Otvorite aplikaciju Postavke, zatim izaberite Opšte i skrolujte dole dok ne vidite O uključivanju. Kliknite na tu opciju, a zatim pritisnite Isključi telefon i pomerite klizač udesno.

Ovaj vodič bi Vam trebao pomoći da se snalazite kada koristite iPhone 12. Pametni telefon može biti napredan, ali ponekad se najbolji načini rešavanja problema nalaze u jednostavnosti.

Kako ponovo pokrenuti iPhone 12 i rešiti probleme sa softverom

Ponovno pokretanje iPhone 12 može biti korisno kako biste rešili probleme sa softverom. Postoji nekoliko načina za to, a najjednostavniji je da pritisnete dugme “Side” (bočno dugme koje se nalazi desno) i dugme za smanjivanje jačine zvuka (dugme na levom kraju telefona) istovremeno i zadržite ih dok ne vidite opciju za isključenje. Zatim klizačem opcije za isključenje isključite telefon, sačekajte nekoliko sekundi i ponovo uključite telefon tako što ćete pritisnuti dugme “Side”.

Ako i dalje imate probleme sa softverom, možete pokušati da izvršite ažuriranje softvera. Idite na podešavanja (“Settings”), zatim na “General” i “Software Update”. Ako postoji dostupno ažuriranje softvera, sledite uputstva da ga preuzmete i instalirate.

Ako ni to ne reši problem, možete pokušati da resetujete sve podešavanja. Idite na “Settings”, zatim na “General”, pa na “Reset” i izaberite opciju za resetovanje svih podešavanja. Ovaj postupak će vratiti sva podešavanja na fabričke vrednosti, ali neće izbrisati vaše podatke i aplikacije.

Ako ni to ne pomogne, posetite Apple prodavnicu ili kontaktirajte podršku korisnicima kako biste dobili dalje uputstve.

Kako isključiti iPhone pogledajte ovde.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu