Kako izbrisati Google pretrage

U digitalnom dobu, svakodnevno koristimo internet kako bismo pretraživali informacije, usluge i proizvode od svog interesa. Najčešće upotrebljavani pretraživač je Google, koji neprestano beleži naše pretrage kako bi unapredio svoje usluge i prikazivao relevantniji sadržaj. Međutim, često nam na umu padne pitanje privatnosti i zadržavanja ličnih podataka, stoga je dobro znati kako izbrisati Google pretrage. U ovom članku, naučićemo postupak za brisanje istorije na vašem Google nalogu kako bismo zaštitili našu privatnost i očuvali anonimnost.

Kako izbrisati Google pretrage u tri koraka

U današnje vreme, gde se sve više informacija nalazi na internetu, postaje sve važnije sačuvati našu privatnost. Jedan od načina da to učinimo je brisanje naše istorije pretrage na internetu. Google, kao najpopularnija pretraga na svetu, skladišti podatke o našim pretragama kako bi ponudio bolje i personalizovane rezultate. Međutim, to može dovesti do gubitka privatnosti, pa je ponekad potrebno izbrisati pretrage u Google-u.

U ovom članku pokazaćemo vam kako da izbrišete svoje Google pretrage u tri jednostavna koraka.

Korak 1: Prijavite se na svoj Google nalog

Kako biste mogli da pristupite svojoj istoriji pretrage i obrišete je, potrebno je da se prijavite na svoj Google nalog. Ako već niste, otvorite bilo koji Google-ov servis, poput Pretrage ili Gmail-a, i pritisnite ‘Prijava’ u gornjem desnom uglu ekrana.

Korak 2: Otvorite svoju aktivnost u Google-u

Kada ste prijavljeni na svoj nalog, kliknite na svoju profilnu sliku u gornjem desnom uglu ekrana i izaberite ‘Upravljaj svojim Google nalogom’.

Na sledećoj stranici, kliknite na ‘Upravljaj podacima i personalizaciju’ u sredini ekrana, a zatim se skrolajte nadole do dela ‘Aktivnost i vremenska linija’. Kliknite na ‘Moja aktivnost’ kako biste pregledali pretrage koje ste obavili na Google-u.

Korak 3: Izbrišite Google pretrage

Sada kada ste na stranici “Moja aktivnost”, možete izabrati pretrage koje želite da obrišete. To možete učiniti na dva načina:

– Pojedinačno brisanje pretraga: Kliknite na tri tačkice pored pretrage koju želite da obrišete i odaberite ‘Obriši’.
– Brisanje svih pretraga: Kliknite na ikonicu kante za smeće u gornjem desnom uglu ekrana, pa izaberite period sa padajućeg menija koji se pojavi. Nakon što ste izabrali period, pritisnite ‘Obriši’.

Sada ste uspešno izbrisali svoje Google pretrage, čime ste povećali svoju digitalnu privatnost. Ovaj proces se preporučuje ponoviti s vremena na vreme kako biste očuvali anonimnost na internetu.

Kako izbrisati pretrage na Google mapama za veću privatnost

U današnje vreme, kada privatnost podataka postaje sve važnija, mnogi korisnici tragaju za načinima da zaštite svoju informaciju od potencijalnih zloupotreba. Jedna od opcija koju možete iskoristiti radi zaštite privatnosti jeste brisanje istorije pretrage na Google mapama. Time možete smanjiti količinu informacija koje Google skladišti o vama i vašim navikama pretrage, što je brza i jednostavna mera zaštite privatnosti.

Za postizanje veće privatnosti na Google mapama neophodno je pratiti nekoliko koraka kako bi se uspešno obrisala istorija pretrage. Proces može varirati zavisno o uređaju ili platformi koji koristite, ali osnovna logika ostaje slična. Sledeći dobrodušne preporuke u ovom tekstu, osiguraćete se da čuvate važne informacije samo za sebe i tako štitite privatnost svojih podataka.

U nastavku ćemo pružiti smernice kako biste uspešno očistili svoju istoriju pretrage na Google mapama, i tako pridoneli većoj zaštiti vaše privatnosti. Ne propustite priliku da sačuvate svoje tajne i ostale važne podatke samo za sebe!

Detaljnije o tome kako Kako izbrisati istoriju Google mapa pročitajte u ovom članku.

Kako izbrisati Google pretrage sa mobilnog uređaja: Android i iPhone

U današnje vreme, pristup informacijama nikada nije bio lakši i brži, a sve zbog čarobnog sveta interneta. Pomoću mobilnih uređaja kao što su Android telefoni i iPhone, lako je obaviti brzu pretragu na Google-u kako bismo pronašli informacije koje nam trebaju. Međutim, često ne želimo da naša prethodna pretraga ostane zabeležena iz raznih razloga, od privatnosti do organizacije.

Ako ste koristili pretraživač Google na svom pametnom telefonu ili tabletu, možda niste znali da postoji način da obrišete istoriju pretraga kako biste zaštitili svoju privatnost ili samo jednostavno uklonili nepotrebne informacije. U ovom podnaslovu, pokazaćemo vam korak po korak kako izbrisati istoriju pretraga na Android-u i iPhone-u, kako bismo vam pomogli da očistite svoj uređaj i sačuvate pomenutu privatnost.

Od rezultata pretrage, do pronalaska najbližeg restorana ili popunjenih formulara, Google pretraga skladišti veliki broj informacija koje nam olakšavaju dnevnu navigaciju. Sledi vodič kako da očistite te podatke i koristite svoje mobilne uređaje bez nepotrebnog opterećenja i briga.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu