Kako očistiti keš iPhone

U današnje vreme, pametni telefoni postaju sve napredniji, nudeći razne mogućnosti koje nam olakšavaju svakodnevni život. Međutim, često nailazimo na problem zagušenog skladišnog prostora, usporenih performansi ili brzog pražnjenja baterije naših iPhone uređaja, a jedan od najčešćih uzroka ovih problema je upravo pretrpan keš memorija. U ovom članku, saznaćete kako očistiti keš memoriju na iPhone-u, kako biste oslobodili prostor, poboljšali performanse i produžili trajanje baterije svog uređaja.

Kako obrisati keš iPhone aplikacija

Često se suočavamo sa problemima prostora za skladištenje na našim mobilnim uređajima, a jedan od glavnih krivaca za to su privremeni podaci koji se gomilaju u kešu aplikacija. Ukoliko želite da oslobodite dodatni prostor na svom iPhone uređaju brisanjem keša, uputstvo koje sledi će vam pomoći da to učinite na jednostavan način:

1. Na početnom ekranu pritisnite na “Settings” (Podešavanja)
2. Idite na “General” (Opšte), a zatim izaberite “iPhone Storage” (Skladište)
3. Iz liste aplikacija koje vam se pojave, odaberite onu čiji keš želite da obrišete
4. Pritisnite na “Offload App” (Izbacivanje aplikacije) kako biste privremeno sačuvali podatke i dokumente povezane sa tom aplikacijom
5. Na kraju, pritisnite na “Reinstall App” (Ponovna instalacija) kako biste vratili aplikaciju na svoj uređaj. U ovom procesu, keš aplikacije će biti izbrisan, a podaci i dokumenti će biti sačuvani.

Vredno je napomenuti da ovaj proces možda neće dovesti do brisanja keša kod svih aplikacija, ali će definitivno pomoći u oslobađanju dodatnog prostora na uređaju. Ovo bi trebalo da izvedete sa svakom aplikacijom čiji keš želite da obrišete.

Kako obrisati keš iPhone Safari

Ako primetite da vaš iPhone Safari pretragač radi sporije nego obično ili zauzima previše prostora, možda je vreme da očistite keš memoriju. Keš memorija čuva privremene podatke sa veb stranica, poput slika i skripti, kako bi se ubrzalo učitavanje stranica prilikom ponovne posete. Međutim, ovi fajlovi mogu da se nakupljaju tokom vremena, usporavajući performanse vašeg uređaja i zauzimajući dragoceni prostor za skladištenje. U ovom delu ćemo objasniti kako da obrišete keš iPhone Safari-a i time poboljšate performanse pretragača i oslobodite prostor na vašem uređaju.

Ručno brisanje podataka na iPhone – korak po korak

U današnje vreme, naši pametni telefoni su postali neodvojni deo svakodnevice i skladište brojne lične informacije. Ponekad je potrebno izbrisati te podatke, bilo zbog prodaje, poklanjanja ili kada jednostavno želimo osloboditi prostor na telefonu. U ovom tekstu ćemo vam objasniti kako ručno obrisati podatke sa vašeg iPhone uređaja u nekoliko jednostavnih koraka.

Korak 1: Napravite rezervnu kopiju svih važnih podataka tako što ćete ih sinhronizovati sa iCloud nalogom ili ih prebaciti na računar putem iTunes-a.

Korak 2: Odjavite se sa svih aplikacija koje koristite, kao što su Apple ID, iMessage, FaceTime, iCloud, iTunes i App Store.

Korak 3: Isključite funkciju “Find My iPhone”, koja omogućava praćenje i lociranje izgubljenog ili ukradenog uređaja.

Korak 4: Restartujte vaš telefon tako što ćete pritisnuti i držati dugme za uključivanje/isključivanje dok se ne pojavi opcija “Power off”. Povucite klizač udesno i sačekajte da se telefon isključi, a zatim ga ponovo uključite.

Korak 5: Otvorite “Settings” aplikaciju i idite na “General”, zatim “Reset”.

Korak 6: Izaberite opciju “Erase All Content and Settings” kako biste izbrisali sve podatke i vratili telefon na fabrička podešavanja.

Korak 7: Potvrdite brisanje tako što ćete uneti šifru uređaja (ukoliko je postavljena) i pritisnuti “Erase iPhone”. Telefon će se restartovati i svi podaci će biti izbrisani.

Nakon što završite sa ovim postupkom, vaš iPhone uređaj će biti potpuno “očišćen” i spreman za prodaju ili poklanjanje.

Takođe ćemo vam pokazati Kako očistiti keš na Androidu.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu