Kako napustiti WhatsApp grupu bez pojavljivanja obaveštenja

Zamislite ovu situaciju: pridružili ste se WhatsApp grupi sa velikim brojem učesnika, razgovor postaje sve glasniji i intenzivniji, a vaš pametni telefon neprestano vibrira. Želite tiše dane i mir u svom životu, ali pitate se kako napustiti grupu bez da se pojavi obaveštenje i izazovete čudne reakcije ostalih članova. U ovom članku detaljno ćemo vas naučiti kako da bezbrižno napustite grupu bez toga da ostavi veliki trag za sobom. Početak povratka svom miru je tu – pripremite se za nova saznanja!

Kako napustiti WhatsApp grupu bez pojavljivanja obaveštenja

Sigurno vam se dogodilo da ste deo grupnog razgovora na WhatsApp-u koji postaje zamoran, previše aktivan ili jednostavno ne želite da vas bude u grupi. Iako je funkcija “Mute” korisna za smanjenje broja obaveštenja, nekada želimo da potpuno napustimo grupu. Pritom želimo da izbegnemo pojavljivanje obaveštenja kako ne bismo izazvali neprijatnosti, a članovi grupe ne moraju da znaju da ste otišli.

Do sada nije bilo moguće napustiti grupu bez pojavljivanja obaveštenja, ali postoje strategije koje možete primeniti da “neprimetno” napustite grupu i sačuvate svoju privatnost.

Jedan od načina je da zamolite nekoga od članova grupe – najbolje administratora – da vas ukloni iz grupe. Tako će vaše ime nestati s liste članova, a obaveštenje će se pojaviti samo kod administratora, što će vam pružiti potrebnu diskreciju. Drugi način je da sami postanete administrator grupe, ako već niste, a zatim sve članove preusmerite u novu grupu. Po završetku preusmeravanja, možete izbrisati originalnu grupu iz svog telefona, bez ikakvih obaveštenja.

Koristite ove tehnike kako biste zadržali vašu privatnost i slučajno ne uvredili druge članove grupe pri odlasku.

Alternativne metode za napuštanje WhatsApp grupe bez obaveštenja

Održavanje privatnosti i izbegavanje nepotrebnih notifikacija postaje sve važnije u digitalnom dobu. Ako ste član neke WhatsApp grupe iz koje biste želeli izaći bez da obavestite ostale članove, postoje alternativne metode koje vam mogu pomoći da to učinite diskretno.

Prva alternativa je da se ne napušta grupa direktno, već da isključite obaveštenja za određenu grupu. Idite na postavke grupe, zatim odaberite “prilagodi obaveštenja” i kupite opciju “bez zvuka” i “bez vibracija” kako biste smanjili smetnje koje dolaze od te grupe.

Druga opcija je da pređete na “arhiviranje” grupe. Ovaj korak uklanja grupu iz glavnog ekrana razgovora, bez obaveštenja ostalim članovima grupe. Da biste to učinili, pritisnite i držite naziv grupe u glavnom ekranu razgovora, a zatim izaberite “arhiviraj čet”.

Treća alternativa je da zamolite administratora grupe da vas ukloni iz grupe. Ovaj pristup može izazvati neko minimalno obaveštenje ostalim članovima, ali verovatnoće su manje nego kada napustite grupu direktno. Objasnite administratoru razloge zbog kojih želite napustiti grupu i zamolite ga da to učini umesto vas.

Bilo kojom od ovih metoda možete ostvariti svoju privatnost i mir bez da privlačite pažnju ostalih članova WhatsApp grupe.

Potražite na ovom linku Kako povratiti izbrisane WhatsApp poruke od pošiljaoca.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu