Kako dodati muziku u video

Ako želite da vaši video snimci budu još zabavniji i zanimljiviji, dodavanje muzike je jedan od najlakših načina da to postignete. Možete koristiti muziku kako bi se postigao emotivni efekat u video snimku, ili jednostavno da dodate neku pozadinu koja će doprineti atmosferi. Bez obzira na vrstu videa, dodavanje muzike može učiniti da vaši snimci budu mnogo ugodniji za gledanje i slušanje. Pročitajte ovaj članak da biste saznali kako da dodate muziku u svoj video.

Besplatni načini dodavanja muzike u video: Avidemux, Wondershare Filmora, OpenShot, iMovie

Kada je u pitanju dodavanje muzike u video projekat, postoje različiti programi i aplikacije koji mogu biti od pomoći. U ovom tekstu, predstavićemo četiri besplatna programa koja će vam omogućiti da lako dodate muziku u vaše video snimke.

Avidemux je jednostavan video editor koji omogućava besplatno dodavanje muzike u video. Nakon što ste učitali video materijal, jednostavno idete u Audio opciju i unesete željenu muzičku datoteku.

Wondershare Filmora je popularan video editor koji omogućava besplatno dodavanje muzike i zvukova u vaše video projekte. Samo prevucite i spustite željenu muziku u svoj video, a zatim njenu jačinu i dužinu.

OpenShot je program otvorenog koda koji vam omogućava da lako dodate muziku u svoje video projekte. Samo otvorite projekt i odaberite opciju “Dodaj Audio” da biste dodali svoju muziku.

Za korisnike Apple računara, iMovie je odlična opcija za besplatno dodavanje muzike u video. Imate mogućnost da odaberete muziku iz biblioteke, iTunesa ili da preuzmete novu datoteku.

U svakom od ovih programa, dodavanje muzike u video projekat je brzo i jednostavno. Odaberite program koji vam najbolje odgovara i uživajte u dodavanju muzike u vaše video snimke!

Kako dodati muziku u video uz pomoć online alata: WeVideo i YouTube

Često želimo da doprinesemo atmosferi naših video snimaka tako što ćemo dodati muziku, međutim, pritom se često suočavamo sa problemom autorskih prava. Mnogi slobodni i besplatni muzički snimci imaju ograničenja kada se radi o korišćenju u komercijalne svrhe, zato u ovom tekstu ćemo vam predstaviti dva online alata koja će vam pomoći da pronađete besplatnu muziku sa dozvolom za korišćenje u video snimcima.

WeVideo je jedan od najpopularnijih online video editora, koji vam omogućava da dodate muziku na svoj video snimak iz biblioteke od preko 300.000 snimaka sa zvukom, koji dolaze sa Creative Commons licencom. To znači da su snimci dostupni za upotrebu u reklamne i komercijalne svrhe. Ono što je odlično kod WeVideo alata jeste mogućnost prilagođavanja trajanja muzičkog snimka, što znači da možete poravnavati vreme trajanja vašeg snimka sa dužinom muzičke pozadine.

YouTube takođe nudi biblioteku besplatnih muzičkih snimaka sa dozvolom za upotrebu u video snimcima, pod uslovom da dopuštaju reklamiranje i monetizaciju. Postupak dodavanja muzike na video snimak je veoma jednostavan i direktan. Na YouTubeu možete potražiti pesme po imenu, žanru ili umetniku, a zatim ih lako preuzeti i dodati na svoj video snimak.

Ukratko, dodavanje muzike u video snimak može se činiti kao težak zadatak, ali uz pomoć WeVideo ili YouTube alata, to može biti jednostavan i kreativan proces. Sa ovim alatima, možete napraviti vaš video snimak atraktivnijim i interesantnijim dodavanjem pravih tonova koje će vaš sadržaj obogatiti.

Najbolji softveri za dodavanje muzike u video

Ako ste zainteresovani za video produkciju i želite dodati muziku u svoj rad, postoje mnogi softveri za montažu i uređivanje video zapisa koje vam mogu pomoći u tome. Ovaj tekst ćemo vam predstaviti nekoliko najboljih softvera za dodavanje muzike u video.

Prvi na listi je Adobe Premiere Pro – profesionalni softver koji vam omogućava da dodate muziku u svoje video zapise, oblikujete zvuk i stvarate efekte. Ovaj softver ima puno funkcija koje ga čine idealnim za uređivanje video zapisa, a podržava mnoge audio formate.

Drugi na listi je Filmora – odličan softver koji je jednostavan za korišćenje, a pruža mnoge mogućnosti, kao što su dodavanje muzike, audio efekata, prelaza i titlova. Ovaj softver je idealan za početnike, ali i profesionalce koji žele brzo da dodaju muziku i zvukove u svoje radove.

Trece, VEGAS Pro – profesionalni softver koji vam omogućava da uređujete i dodajete muziku u video zapise na vrlo precizan način. Ima mnogo funkcija za uređivanje zvuka, a okvir za rad je vrlo pregledan i korisniku prijatan.

Uz ove tri softvera, postoje i drugi koje možete da koristite za uređivanje muzike i videa, kao što su Adobe Audition i Magix Music Maker. Bez obzira na to koji softver odaberete, važno je da ima dobar okvir za rad, podržava više formata i da je lako za korišćenje kako bi stvarali najbolje medijske sadržaje.

Kako besplatno napraviti video sa fotografijama i muzikom pogledajte ovde.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu