Kako snimiti ekran na androidu

Snimanje ekrana na Androidu je korisna i praktična funkcija koja vam može pomoći u različitim situacijama. Bilo da želite snimiti video tutorijal za prijatelja ili kolegu, ili jednostavno zabeležiti ekran dok igrate neku igru, postupak je jednostavan i lako se može naučiti. U ovom članku vam donosimo nekoliko načina kako možete snimiti ekran na svom Android uređaju.

Takođe preporučujemo da pogledate Kako snimiti ekran iPhone-a.

Jednostavna rešenja za snimanje ekrana na Androidu bez aplikacija

Ako imate Android telefon ili tablet, možda ste se zapitali kako jednostavno snimiti ekran bez korišćenja bilo koje aplikacije. Srećom, postoje neka rešenja koja ne zahtevaju dodatne aplikacije i uređaji ih već poseduju.

Jedno od najjednostavnijih rešenja je korišćenje “Screen Recording” opcije koja se može pronaći u Quick Settings panelu. Ova funkcija se može aktivirati dodavanjem je na panel, a nakon toga bilo koji video ili audio koji se nalazi na ekranu može biti snimljen. Da biste koristili ovu funkciju, pritisnite i držite ikonicu ekrana u Quick Settings panelu i odaberite “Screen Recording” opciju. Snimanje će početi nakon tri sekunde.

Drugo rešenje je korišćenje Google Assistant-a. Ova funkcija omogućava snimanje ekrana napominjanjem “Ok Google” i nakon toga diktiranja “Screen Record”. Kada se ovo izvrši, snimanje će početi. Ovo rešenje možda nije baš tako jednostavno kao prethodno, ali je korisno ako je potrebno brzo snimiti ekran.

Konačno, postoje i druge aplikacije koje olakšavaju snimanje ekrana, ali su ova dva rešenja dostupna svim Android uređajima bez dodatnog sredstva. Sve u svemu, ova dva jednostavna rešenja omogućavaju brzo i lako snimanje ekrana na Android telefonima i tabletima.

Tako jednostavno: ScreenCam Screen Recorder

ScreenCam Screen Recorder je program koji korisnicima omogućava da lako i brzo snimaju video zapise ekrana svog računara. Ova aplikacija je jednostavna za korišćenje i idealna za sve koji žele da snime svoj rad na računaru i pokažu drugima kako da nešto urade.

Kada korisnik pokrene ScreenCam Screen Recorder, može jednostavno da odabere koji deo ekrana želi da snimi, da li želi da snima zvuk i da li želi da koristi kameru na računaru. Nakon toga, korisnik pokreće snimanje i može raditi šta god želi na računaru.

ScreenCam Screen Recorder je takođe odličan alat za edukatore, predavače i instruktore. Uz ovaj program, oni mogu da kreiraju interaktivne prezentacije i video tutorijale, koji će pomoći učenicima da lakše razumeju i savladaju novi sadržaj.

Najbolje od svega je što je ScreenCam Screen Recorder besplatan za preuzimanje i korišćenje. Bez obzira na razlog zbog kojeg vam treba snimanje ekrana, ScreenCam Screen Recorder je jednostavno rešenje koje će vam pomoći da to uradite brzo i efikasno.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu