Kako instalirati Google Play

Google Play Store je najveća platforma za preuzimanje aplikacija za Android uređaje, ali nije uvek dostupna na svim uređajima. Stoga, ako želite koristiti ovu platformu, morate je instalirati ručno. U ovom članku ćemo vam pokazati kako da instalirate Google Play na vašem Android uređaju korak po korak.

Takođe ne propustite da otkrijete Kako ažurirati Google Play usluge.

Kako instalirati Google Play na Huawei

Huawei telefoni, zbog ograničenja koje je uveo američki embargo, neki uređaji nemaju Google Play prodavnicu, što značajno ograničava dostupnost aplikacija. Međutim, postoji nekoliko načina na koje možete instalirati Google Play na Huawei telefonima.

Prva opcija je da preuzmete “Google Play Services” APK datoteku i instalirate je na uređaju. Preuzmite ovaj fajl iz pouzdanog izvora, poput apkmirror.com ili apkpure.com. Kada preuzmete datoteku, morate omogućiti instaliranje aplikacija iz nepoznatih izvora u postavkama telefona. Nakon toga, jednostavno preuzmite i instalirajte Google Play Store aplikaciju.

Druga opcija je korišćenje Huawei AppGallery prodavnice koju su nedavno lansirali. U ovoj prodavnici postoje aplikacije koje su veoma slične onima u Google Play prodavnici, pa možete pronaći većinu popularnih aplikacija. Međutim, neke aplikacije koje su specifične za Google, poput Google Maps ili Gmail aplikacije, neće biti dostupne.

Uz ovaj proces postoji opasnost od malware programa što bi moglo naneti štetan softver u telefon. Zato se preporučuje da preuzimate Google Play sa stranica koje su pouzdane i koje ste proverili. Pravila Huawei telefona znatno su pooštrene i ovakvim aktivnostima gubite garanciju na Vaš telefon.

U svakom slučaju, postoji nekoliko načina na koje možete instalirati aplikacije koje nedostaju na vašem Huawei telefonu, pogotovo one najpopularnije ili korisne.

Kako instalirati Google Play prodavnicu na računar

Google Play prodavnica je najveća platforma za preuzimanje aplikacija na Androidu, ali ponekad je potrebno preneti ovaj doživljaj na vaš desktop računar. Ukoliko želite instalirati Google Play prodavnicu na vašem računaru, postoji nekoliko načina za to.

Prvi način je preuzeti Android emulator, kao što je Bluestacks, koji vam omogućava simulaciju Androida na računaru. Nakon preuzimanja emulirane verzije Androida, instalirajte Google Play prodavnicu na isti način kao i na vašem Android uređaju.

Drugi način je instalacija ARC Welder-a (App Runtime for Chrome), koji je Googleov alat za pokretanje Android aplikacija na Chrome browseru. Štaviše, ovaj alat pomaže da se instalira Google Play prodavnica na Chrome kao i na iPhone.

Nakon što instalirate ARC Welder, preuzmite APK fajl sa Google Play prodavnice. To možete uraditi tako što ćete na svom Android uređaju koristiti apk downloader, kao što je Evozi ili APKPure. Zatim, u ARK Welderu, odaberite “Add your APK”, pronađite preuzeti fajl i kliknite “Test”.

Ukoliko želite, takođe možete koristiti treću mogućnost – preuzimanje i instaliranje Google Play prodavnice putem Android aplikacije adbLink. Ova aplikacija vam omogućava brzo povezivanje sa Androidom i pokretanje APK fajla Google Play prodavnice, što uzrokuje njegovu instalaciju na vašem računaru.

U svakom slučaju, postoji nekoliko načina kako instalirati Google Play prodavnicu na vašem računaru. Međutim, važno je napomenuti da ova instalacija na vašem računaru ne dozvoljava da instalirate aplikacije koje su namenjene samo za Android uređaje, već samo one aplikacije koje se nalaze u Google Play prodavnici.

Kako instalirati Google Play prodavnicu na Amazon Fire TV Stick

Google Play prodavnica nudi ogroman izbor aplikacija, igara i ostalog sadržaja. Međutim, mnogi uređaji, kao što je Amazon Fire TV Stick, ne dolaze s prethodno instaliranom ovom prodavnicom. U tom slučaju, postoji jednostavan način da instalirate Google Play na svoj Fire TV Stick.

Prvo, omogućite instaliranje aplikacija iz nepoznatih izvora. Idite na “Postavke”, zatim na “Moja Fire TV” ili “Opcije sistema”, pa na “Programerke opcije” i potom pod stavkom “Instaliraj aplikacije” omogućite instaliranje iz nepoznatih izvora.

Zatim, preuzmite i instalirajte aplikaciju “Downloader” sa Amazon App Store. Nakon instalacije, otvorite aplikaciju i u URL polje upišite “https://bit.ly/2TFGpNc” i potvrdite preuzimanje i instalaciju Google Play Store aplikacije.

Nakon instalacije, otvorite Google Play prodavnicu i prijavite se sa svojim Google nalogom. Sada možete pretraživati i preuzimati različite aplikacije i igre na svom Fire TV Stick.

Uz par jednostavnih koraka, možete sada uživati u punom izboru aplikacija i igara na svom Amazon Fire TV Stick uređaju.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu