Kako funkcioniše iMessage

iMessage je besplatna aplikacija za slanje poruka koju je Apple ugradio u svoje uređaje. Aplikacija koristi internet konekciju za slanje poruka i ostalih medijskih datoteka, uključujući slike, video snimke i audio fajlove. iMessage takođe omogućava grupno slanje poruka, potpisivanje poruka i dostavljanje upozorenja kada je poruka pročitana. U ovom članku ćemo objasniti kako funkcioniše iMessage i kako je moguće koristiti ovu aplikaciju na Apple uređajima.

Kako funkcioniše iMessage

iMessage je aplikacija za slanje poruka koja je dostupna samo za uređaje koji koriste iOS ili macOS. Ova aplikacija omogućava korisnicima da šalju poruke, fotografije, video zapise i audio poruke svojim kontaktima. Osnovna prednost iMessage-a u odnosu na druge aplikacije za slanje poruka je u tome što se poruke šalju preko interneta, a ne preko mobilne mreže. Ovo znači da će poruke biti besplatne, jer se neće naplaćivati pošto se prenose preko interneta. Pored toga, iMessage koristi AES-128 enkripciju koja osigurava sigurnost podataka.

Funkcije iMessage-a uključuju mogućnost slanja animiranih efekata, kao i integraciju sa drugim aplikacijama, što omogućava korisnicima da pretražuju i dele sadržaj iz drugih aplikacija bez napuštanja iMessage-a.

Korisnici mogu koristiti iMessage na mobilnim uređajima (iPhone, iPad) ili na računarima (MacBook, iMac). Sve poruke koje su poslate preko iMessage-a će biti sinhronizovane na svim uređajima korisnika, što omogućava laku komunikaciju i praćenje poruka.

Jedna od naprednijih funkcija iMessage-a su grupne poruke, koje omogućavaju korisnicima da komuniciraju sa više osoba u isto vreme. U grupnoj poruci, korisnici mogu dodavati ili uklanjati druge korisnike, slati i primati slike, video zapise i audio poruke.

Sve u svemu, iMessage je veoma koristan alat za slanje poruka koji nudi mnoge dodatne funkcije i olakšava komunikaciju između iOS i macOS uređaja.

Kako koristiti iMessage na iPhone-u, iPad-u, i-Watch-u i Mac-u

iMessage je savršen način da ostanete povezani sa svojim prijateljima i porodicom kada ste daleko od njih. Aplikacija vam omogućava da šaljete tekstualne poruke, fotografije, video zapise i još mnogo toga. U ovom vodiču ćemo vas naučiti kako da koristite iMessage na iPhone-u, iPad-u, i-Watch-u i Mac-u.

Ako imate iPhone ili iPad, iMessage će biti automatski instaliran kao deo aplikacije za slanje poruka. Otvorite aplikaciju “Poruke” i unesite broj telefona ili e-poštu kontakta kojem želite da pošaljete poruku. Možete da dodate emoji, slike, video zapise i još mnogo toga dok pišete poruku. Takođe možete da dodate efekte i animacije u poruke za dodatni efekat.

Ako imate i-Watch, možete koristiti iMessage na njemu da biste poslali brze poruke jednim pritiskom dugmeta. Da biste poslali poruku, pritisnite dugme “Crown” i izaberite “Poruke”. Ovde možete lako slati tekstualne poruke sa svojeg sata i čak koristiti glasovni unos za njih.

Kada je reč o Mac-u, iMessage aplikacija će biti na svakom MacBook-u. Da biste je otvorili, kliknite na “Finder” i pronađite “Poruke”. Kao i na iPhone-u i iPad-u, možete koristiti ovu aplikaciju da biste poslali poruku kontakta ili grupni čet.

Koristeći iMessage, možete se lako povezati sa svojim prijateljima i porodicom bez obzira na to koju Apple mobilnu aplikaciju ili uređaj koristite. Sada kada znate kako da koristite iMessage, ostanite povezani sa onima koji su vam važni i uživajte u razmeni poruka na jednostavan i zabavan način.

Koraci za korišćenje iMessage na Androidu

iMessage je jedna od najpopularnijih aplikacija za slanje poruka među korisnicima Apple uređaja. Međutim, oni koji koriste Android telefone takođe žele da iskoriste ovu aplikaciju. Ipak, postoji način da se iMessage koristi na Androidu.

Prvi korak je da instalirate aplikaciju koja se zove „iMessage for Android“. Nakon što je instalirate, moraćete da unesete svoje Apple ID i šifru, a zatim da unesete kod koji će vam stići SMS porukom.

Nakon što unesete kod, moći ćete da koristite iMessage na Androidu. Ova aplikacija će vam omogućiti da šaljete poruke kao i svaka druga aplikacija za slanje poruka.

Osim toga, postoji još jedan način da se iMessage koristi na Androidu, a to je korišćenje programa kao što su AirMessage ili Remote Messages. Ove aplikacije će takođe zahtevati vaše Apple ID i šifru, a zatim možete koristiti iMessage na Androidu.

U svakom slučaju, upotreba iMessage na Androidu nije savršena, a može biti i malo komplikovana. Ipak, ako ste u potrazi za alternativom za standardnu Android aplikaciju za slanje poruka, ovo bi moglo biti rešenje.

Kako funkcioniše Facebook Messenger pronađite ovde.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu