Kako da podesite automatski odgovor u Outlook-u

Automatski odgovor u Outlook-u je funkcija koja vam omogućava da pošaljete automatsku poruku odgovora kada ste van kancelarije ili ne možete odgovoriti na e-poštu. Ova funkcija je od velike pomoći za održavanje profesionalne korespondencije i privatnog života. U ovom članku ćemo vam pokazati kako da podesite automatski odgovor u Outlook-u, šta treba uzeti u obzir prilikom podešavanja poruke i kako da je aktivirate ili deaktivirate.

Kako preuzeti Outlook možete pogledati na ovom linku.

Kako podesiti automatski odgovor u Outlook-u: kompletan vodič

Podesiti automatski odgovor u Outlook-u veoma je jednostavno i korisno za sve korisnike ovog programa. Automatski odgovor omogućava vam da obavestite vaše kontakte o tome da ste odsutni ili nedostupni u određenom periodu.

Postupak podesenja automatskog odgovora u Outlook-u varira u zavisnosti od verzije programa koju koristite. Ako koristite Outlook za Office 365, potrebno je da otvorite novu poruku i kliknete na karticu “Datoteka”, zatim na “Automatski odgovor”. Nakon toga, odaberite željenu opciju, odnosno definisanje pravila koja se odnose na vreme kada želite da se automatski odgovor aktivira.

Ukoliko koristite stariju verziju programa, potrebno je da otvorite “Alatke”, izaberete “Pravila i obaveštenja”, a zatim sledite instrukcije za podesavanje automatskog odgovora.

Važno je napomenuti da je podesavanje automatskog odgovora korisno ne samo kada ste odsutni, već i kada želite da unapred obaveštite kontakte o važnim događajima, kao što su praznici ili vikendi koje provodite van kancelarije.

Ukratko, podesiti automatski odgovor u Outlook-u je jednostavan proces koji će vam uštedeti mnogo vremena i olakšati komunikaciju sa vašim kontaktima. Isprobajte ovu opciju i uverite se u njenu efikasnost.

Outlook Auto Reply za Android, iPhone i web – korak po korak uputstvo

Outlook Auto Reply je izuzetno korisna opcija koja vam omogućava da automatski odgovorite na dolazne poruke kada ste na odmoru, prisilnom odsustvu ili jednostavno želite da obavestite sagovornike da nećete biti dostupni u nekom periodu.

U ovom korak po korak uputstvu, objasnićemo kako da podešavate Outlook Auto Reply na svom Android, iPhone uređaju ili korišćenjem web verzije Outlook-a.

Korak 1: Otvorite Outlook aplikaciju na uređaju ili pristupite web verziji i prijavite se na svoj nalog.

Korak 2: Kliknite na ikonicu za podešavanje (Settings), a zatim na Odmor (Vacation).

Korak 3: Podesite Datum od i Datum do kako biste odredili period kada želite da automatski odgovarate na poruke.

Korak 4: Dodajte tekst koji želite da se pojavi u automatskom odgovoru u polje. Na primer, obaveštenje da ste na odmoru, da ćete se vratiti u određenom periodu ili da ćete odgovoriti na poruke po povratku.

Korak 5: Kliknite na Set up (Podesi) da biste sačuvali izmene.

Korak 6: Nemojte zaboraviti da postavite automatski odgovor i za unapred zakazane sastanke i pozivnice za događaje.

To je sve! Sada kada budete van kancelarije ili jednostavno ne budete mogli da odgovorite na poruke, Outlook će automatski obavestiti sagovornike da nećete biti dostupni u određenom periodu.

Sledite ova jednostavna koraka i upotpunite svoju produktivnost uz Outlook Auto Reply opciju.

Brzo i jednostavno: Kako aktivirati automatski odgovor u Outlook aplikaciji

Aktiviranje automatskog odgovora u Outlook aplikaciji je jednostavno i korisno kada god ste odsutni ili ne možete odmah da odgovorite na poruke. Evo kako to brzo i lako uraditi:

1. Otvorite Outlook aplikaciju i kliknite na “Datoteka”
2. Izaberite “Automatski odgovor”
3. Označite “Uključite automatski odgovor” i unesite tekst koji želite da se automatski pošalje
4. Postavite datum i vreme kada želite da se automatski odgovor isključi (opciono)
5. Kliknite “U redu”

Automatski odgovor će sada biti aktiviran i svi koji vam šalju poruke dobiće automatski odgovor koji ste postavili. Ovo je odličan način da se smanji količina neodgovorenih poruka u vašem inboxu i obaveste ljudi da trenutno niste dostupni za praćenje e-pošte.

Kada se vratite na posao, ne zaboravite da isključite automatski odgovor tako što ćete slediti iste korake kao i prilikom aktivacije automatskog odgovora.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu