Thunderbird – kako preuzeti

Thunderbird je besplatan i open-source e-mail klijent razvijen od strane Mozile, iste kompanije koja stoji iza popularnog web pregledača Firefox. Thunderbird omogućava korisnicima organizovanje i čitanje e-mailova, kao i preuzimanje drugih vrsta poruka, poput RSS feedova ili novinskih članaka. U ovom članku ćemo objasniti kako da preuzmete Thunderbird na vaš uređaj.

Kako da podesite Gmail pročitajte u ovom članku.

Preuzimanje Thunderbird-a za Windows

Thunderbird email klijent je besplatan softver za upravljanje email računima. Njegova najnovija verzija je dostupna za preuzimanje za Windows operativne sisteme. Preuzimanje ovog programa je brzo i jednostavno, a instalacija ne zahteva posebne veštine.

Thunderbird se može koristiti za organizaciju različitih email naloga. On podržava IMAP i POP3 protokole i može se povezati sa popularnim email servisima kao što su Gmail ili Yahoo. Takođe, pruža mogućnost agregacije naloga iz različitih servisa u jednom inbox-u radi lakšeg pregleda.

Program ima ugrađene filtire koji omogućavaju efikasno upravljanje ulaznom poštom. Pored toga, korisnici mogu definisati pravila za automatsko arhiviranje ili prebacivanje emailova u određene direktorijume na osnovu kriterijuma poput naslova ili pošiljaoca.

Thunderbird je kompatibilan sa različitim dodacima koji poboljšavaju funkcionalnost programa i nude dodatne opcije. Osim pretraživanja email poruka, korisnici mogu koristiti adrese za automatsko popunjavanje i podešavanja za automatsku pretragu mejlova na osnovu ključnih reči.

Sve u svemu, Thunderbird email klijent je pouzdan i koristan program za upravljanje email računima na Windows operativnom sistemu. Preuzimanje i instaliranje programa je jednostavno, a korisnici mogu uživati u svim funkcijama i prednostima koje ovaj program nudi.

Preuzimanje Thunderbird-a za Mac

Thunderbird je popularan email klijent koji nudi efikasno upravljanje email nalogom, kalendarem, adresarom i drugim funkcijama. Iako većina korisnika pristupa Thunderbirdu putem Windows operativnog sistema, ovaj email klijent je dostupan i za korisnike macOS. Preuzimanje Thunderbird-a na vaš Mac računar je jednostavno i brzo, a uz to je i besplatno.

Koraci za preuzimanje Thunderbird-a su jednostavni:

1. Otvorite vaš Mac App Store
2. U pretragu upišite “Thunderbird”
3. Kliknite na dugme “Preuzmi” i pričekajte da se aplikacija preuzme
4. Kada se preuzimanje završi, otvorite instalacijski fajl
5. Sledite korake na ekranu da biste instalirali Thunderbird na vaš Mac

Nakon instalacije, pokrenite Thunderbird i unesite podatke o vašem email nalogu da biste ga dodali u aplikaciju. Kada se nalog uspešno dodao, moći ćete da upravljate vašim email-ovima, kalendarskim događajima, kontaktima i drugim funkcijama.

Thunderbird je odličan izbor za one koji žele efikasno i jednostavno upravljanje emailom na svom Mac računaru. Ako želite da isprobate ovaj email klijent, sledite korake za preuzimanje i instaliranje na vaš Mac i uživajte u njegovim mnogim funkcijama.

Preuzimanje Thunderbird-a za Linux

Thunderbird je popularan besplatan email klijent koji je dostupan za različite platforme uključujući i Linux operativni sistem. Mnoge distribucije Linuxa, kao što su Ubuntu, Debian i Fedora, imaju predinstalirane Thunderbird aplikacije koje se mogu koristiti odmah nakon instalacije operativnog sistema. Međutim, ukoliko ne pronalazite predinstaliranu verziju aplikacije možete je lako preuzeti sa zvanične stranice Mozille.

Kada pristupite stranici Mozille, kliknite na “Preuzmi” dugme i odaberite verziju Thunderbird aplikacije koja odgovara vašem operativnom sistemu. Nakon toga otvorite preuzeti fajl i pratite instrukcije koje se nalaze na ekranu.

Jednom kada ste instalirali Thunderbird, možete ga podesiti tako da se automatski pokreće pri startovanju računara. Takođe, ako koristite Gmail, Yahoo ili neki drugi email provajder, možete lako i jednostavno podesiti Thunderbird da se sinhronizuje sa vašim nalogom.

Zaključno, preuzimanje Thunderbird aplikacije za Linux sistem je brzo i jednostavno i predstavlja sveobuhvatno i pouzdano rešenje za upravljanje vašom email korespondencijom.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu