Kako isključiti iPhone

Postoje brojni načini na koje možete isključiti svoj iPhone, bilo da želite da ga predate servisu, da ga popravljate ili jednostavno želite da ga isključite na počinak bez da ga punite. U ovom članku saznajte kako možete isključiti svoj iPhone sa četiri jednostavna koraka. Otkrijte i koji su dodatni saveti i trikovi koji vam mogu pomoći da brzo i lako isključite svoj iPhone u nekoliko sekundi.

Kako isključiti iPhone bez dugmeta

Ako niste znali, postoje načini da isključite vaš iPhone bez korišćenja dugmeta, bilo da vam dugme ne radi ili ste jednostavno u situaciji gde vam nije pri ruci. Prvo, uspostavite kontakt sa Siri i zatražite da isključi telefon za vas. Drugo, možete to uraditi preko menija postavki. Idite na “Opšte” pa na “Isključi” i povucite klizač da biste isključili uređaj. Treći način je da preuzmete aplikaciju za zatvaranje ekrana sa App Store-a koja vam omogućava da preko ekrana isključite telefon uvek kada vam je potrebno. Bez obzira na razlog zbog kojeg ne možete da koristite dugme, ove alternative vam omogućavaju da i dalje koristite svoj iPhone bez ikakvih problema.

Kako isključiti zaključani iPhone

Isključivanje zaključanog iPhone uređaja se može obaviti na nekoliko načina, a sve zavisi od toga da li se uređaj potpuno blokirao ili nije.

Ukoliko je uređaj blokiran, postoji mogućnost da ga restartujete pritiskom na dugme za uključivanje i isključivanje sve dok se ne pojavi opcija za isključivanje. Kada se pojavi ta opcija, držite dugme za uključivanje dok se uređaj ne isključi.

Ukoliko se uređaj zaglavio i telefon ne reaguje, postoji nekoliko načina da se rešite problema. Prvo i osnovno je da povežete iPhone sa računarom i pokrenete program iTunes. Potom pritisnite i držite dugme za uključivanje i Home dugme dok uređaj ne dobije crni ekran. Nakon toga, možete otpustiti dugme za uključivanje nakon nekoliko sekundi, ali zadržite pritisnuto Home dugme sve dok ne vidite obaveštenje u iTunesu da je uređaj otkriven. Tada možete pustiti dugme i zatim slediti korake za resetovanje uređaja.

Druga opcija je da vratite uređaj u fabrička podešavanja, ali u tom slučaju gubite podatke i informacije koje su bile na uređaju. Kako biste to uradili, potrebno je da napravite sigurnosnu kopiju svog uređaja pre nego što krenete u proces resetovanja. Zatim će biti potrebno da podesite uređaj iznova kao da ste ga tek kupili.

Rešavanje problema sa isključivanjem iPhone-a

Postoji nekoliko razloga zbog kojih se vaš iPhone može isključivati ​​bez obzira na to što ste učinili. Ovaj problem može biti zbog loše baterije, softverskih problema, aplikacija koje ne rade ispravno ili oštećenja hardvera.

Ukoliko vam je telefon tokom upotrebe iznenada prestao raditi, probajte pritisnuti dugme za uključivanje da biste pokušali ponovo pokrenuti uređaj. Ukoliko iPhone i dalje ostaje isključen, probajte povezati uređaj sa punjačem kako biste osigurali da baterija nije jedini izvor problema.

Ukoliko ovo nije uspelo, probajte resetovati iPhone iz DFU moda. DFU mod omogućava uređaju da se resetuje nakon oštećenja softvera ili hardvera. Nakon ovog postupka trebalo bi da se iPhone ponovo pokrene.

Kada sve tehnike ne uspeju, to može ukazivati na probleme sa hardverom iPhone-a koji će verovatno morati biti servisirani od strane profesionalca. U takvoj situaciji najbolje bi bilo posetiti Apple Store ili ovlašćeni servis za iPhone kako bi se identifikovao problem i napravio popravak.

Na ovom linku možete pogledati Kako isključiti iPhone 12.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu