Kako preneti velike datoteke

U današnje vreme, prenos velikih datoteka može predstavljati izazov čak i za iskusne korisnike računara. Ograničenja veličine fajlova u mejl servisima i teškoće u prebacivanju većih datoteka preko USB-a i eksternih uređaja, čine proces prenosa datoteka većim problemom nego što bi trebalo da bude. U ovom članku, otkrićemo vam nekoliko načina da prebacite velike datoteke na brz i jednostavan način.

Kako besplatno preneti velike datoteke

Postoji mnogo načina da delite velike datoteke preko Interneta, ali oni najčešće nisu besplatni. Ipak, postoji nekoliko opcija koje neće koštati ništa, a obavljaće posao.

Prva opcija je korišćenje fajl-hosting servisa poput Dropbox-a, koji vam omogućavaju da prebacite velike datoteke u oblak. Međutim, ovakvi servisi često imaju ograničenja vezana za veličinu fajlova, tako da postoji mogućnost da ćete morati da platite za veće datoteke.

Druga opcija za prenošenje datoteka je korišćenje transfer servisa, kao što su WeTransfer ili SendTransfer. Ovim servisima potrebno je samo da unesete vašu email adresu i email adresu primaoca, uz dodatak velike datoteke koju želite da prebacite. Ovi servisi mogu biti besplatni za datoteke do 2GB.

Konačno, postoje i specijalizovani servisi za deljenje datoteka, kao što su Jumpshare ili Firefox Send. Njihove prednosti uključuju šifrovanje datoteka i brisanje fajlova nakon određenog vremena. Ovi servisi su obično besplatni za datoteke do 2GB.

Koristeći ove besplatne opcije, možete preneti svoje velike datoteke preko Interneta bez plaćanja novca za skuplje servise.

We Transfer & MEGA – Najbolji načini besplatnog prenosa velikih datoteka

Danas, u doba u kom se veliki broj poslova obavlja online, transfer velikih datoteka je postao neizbežan korak u poslovnom i privatnom svetu. Srećom, postoji nekoliko besplatnih opcija za prenos velikih datoteka koje olakšavaju ova zadatka.

We Transfer je popularan online servis koji korisnicima omogućava besplatni prenos datoteka do 2GB veličine. Jednostavan je za upotrebu, što ga čini idealnim za ljude koji ga koriste prvi put. We Transfer ne zahteva registraciju, ali ima premium opcije za one koji žele veće prenosne kapacitete ili personalizovanu stranicu za prenos.

Više detalja o tome Kako preuzeti WeTransfer, nalaze se na ovom linku.

MEGA je još jedan besplatan servis za prenos datoteka koji vam omogućava da prenesete datoteke do 50GB besplatno. Iako je MEGA jednostavan za upotrebu, ne nudi dodatne opcije za personalizaciju ili veće prenosne kapacitete. Registracija je obavezna, ali nude besplatni probni period od 30 dana za premijum usluge.

Ova dva besplatna servisa za prenos datoteka su pouzdana i jednostavna alternativa plaćenim servisima. Bez obzira na veličinu datoteka koje želite da prenesete, ova dva servisa su sjajan način da to uradite efikasno i ekonomično.

Kako preneti velike datoteke putem e-pošte

E-pošta je jedan od najpopularnijih načina za deljenje datoteka između poslovnih saradnika, prijatelja i porodice. Međutim, slanje velikih datoteka može biti izazov, jer većina usluga e-pošte ima ograničenje veličine dokumenta. Na sreću, postoje različiti načini da se prevaziđu ova ograničenja i da se prenesu velike datoteke putem e-pošte.

Jedan od najjednostavnijih načina za slanje velikih datoteka je korišćenje servisa za deljenje datoteka kao što su Dropbox, Google Drive i OneDrive. Ovi servisi nude besplatan upotrebu često ograničene veličine za prenos datoteka, a korisnicima omogućavaju da jednostavno povezuju datoteke u e-poštu. Pored ova tri, postoje i druge alternative.

Druga opcija je da se datoteke nisu fizički priložene uz poruku, već se umesto toga obezbeđuje link koji će dovesti primaoca na stranicu za preuzimanje datoteka. Ovaj pristup je vrlo koristan kada se upotrebljavaju usluge koje su dizajnirane specijalno za deljenje datoteka, poput WeTransfer i Hightail.

Na kraju, ako se planira slanje velike datoteke preko e-pošte, važno je zapamtiti da su datoteke povezane sa porukom velike veličine, što može uticati na to da li se poruka dobro šalje ili ne. Preporučuje se delimično kompresovanje datoteka pomoću aplikacija, kao što su WinZip i 7-Zip, pre nego što ih prebacite na e-poštu. Dodavanje lozinke na datoteku takođe može zaštititi vaše podatke od zlonamernih ljudi.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu