Kako funkcioniše Etsy

Etsy je popularna globalna online platforma na kojoj se prodaju ručno pravljene i jedinstvene stvari od strane nezavisnih prodavaca. Ova platforma je postala dom za kreativce, umjetnike i ljude koji naprave savršenu uspomenu za vas. Kako bismo bolje razumjeli Etsy, pogledaćemo kako funkcioniše. U ovom članku ćemo detaljno analizirati kako se čudotvorna Etsy platforma koristi, od pronalaženja proizvoda do kupovine istih.

Kako se registrovati i prodavati na Etsy

Etsy je online platforma koja pruža mogućnost prodaje ručno pravljenih proizvoda, vintage predmeta i materijala za izradu raznih umetničkih radova. Registrovanje na Etsy je veoma jednostavno i traje svega nekoliko minuta. Prvo, potrebno je otvoriti Etsy nalog na zvaničnoj stranici i popuniti osnovne informacije o sebi i svom prodajnom brendu. Nakon toga, treba napraviti listu proizvoda koje ćete prodavati, pažljivo izabrati ključne reči kako bi se vaši proizvodi pojavljivali u pretragama, kao i uneti cenovnik za svaki proizvod.

Kada je nalog registrovan, prodavac može postaviti slike i opis proizvoda u okviru svog profila. Etsy omogućuje razne načine plaćanja, uključujući kartice, PayPal i direktnu bankovnu uplatu, a provizija koju Etsy uzima iznosi 5% od prodajne cene proizvoda, uz dodatne naknade za neke dodatne funkcije.

Kako bi privukli kupce, važno je pružiti detaljne informacije o proizvodima, obezbediti kvalitetne fotografije koje jasno prikazuju proizvod, kao i dobro opisati dimenzije, materijale i druge karakteristike proizvoda. Važno je takođe da budete aktivni na platformi i redovno ažurirate svoj profil, odgovarate na poruke kupaca i pratite trendove i zahteve na tržištu kako bi vam prodaja bila što uspešnija.

Kupovina na Etsy – korak po korak

Ako ste ljubitelj jedinstvenih, ručno izrađenih komada, možda ste već čuli za Etsy – online platformu koja okuplja mnogo kreativnih ljudi koji prodaju svoje ručno izrađene i vintage proizvode. U nastavku vam donosimo korak po korak vodič kako se snalaziti i kupovati na ovoj platformi:

1) Napravite svoj nalog: Kako biste mogli kupovati na Etsy-ju potrebno je da napravite svoj nalog. To se radi vrlo jednostavno, klikom na opciju “Sign in” u gornjem desnom uglu stranice.

2) Pretražite proizvode: U tražilicu možete upisati pojam koji vas interesuje i tako pretražiti proizvode koji su dostupni na Etsy-ju. Napredniji pretragu omogućuju razni filteri, kao što su boja, cena, vrsta proizvoda i dr.

3) Ocenite prodavca: Pre nego što izvršite kupovinu, pročitajte ocene drugih kupaca o prodavcu i proizvodu. Ovo će vam pomoći da se odlučite da li želite da kupite proizvod od tog prodavca.

4) Izaberite proizvod: Kada ste pronašli željeni proizvod, pročitajte pažljivo opis proizvoda, kao i uslove kupovine. Takođe, proverite vreme dostave i dostupne načine plaćanja.

5) Kupovina i plaćanje: Nakon što ste se odlučili da kupite proizvod, pritisnite dugme “Add to cart”. Nakon toga, pratite korake procesa kupovine. Kada budete traženi, unesite potrebne podatke o dostavi i načinu plaćanja.

6) Praćenje pošiljke: Kada se proizvod pošalje, prodavac će vam poslati mail sa informacijama o slanju i praćenju pošiljke. Od sada, samo uživajte u svom novom, jedinstvenom proizvodu!

Etsy aplikacija za pametne uređaje: saveti i trikovi

Ako ste vlasnik pametnog uređaja i korisnik popularne trgovine ručno izrađenih proizvoda, Etsy, dobro vam je poznato koliko ova platforma može olakšati kupovinu unikatnih predmeta širom sveta. Međutim, najnovija aplikacija koju je Etsy lansirao za pametne uređaje i časovnike može ubrzati vašu kupovinu i učiniti je još prijatnijom.

Ako želite maksimalno da iskoristite Etsy aplikaciju za pametne uređaje, evo nekoliko korisnih saveta i trikova:

1. Koristite filtere pretrage kako biste suzili izbor proizvoda po željenim kriterijumima. Možete filtrirati prema ceni, boji, materijalu, rokovima isporuke, veličini i mnogim drugim faktorima.

2. Pri davanju pregleda, koristite emotikone i slike kako biste se lakše izrazili i dali jasniju sliku o proizvodu. Ovo je posebno korisno za savetovanje drugih kupaca i pomoći im u procesu odlučivanja.

3. Koristite svoju listu želja kako biste lakše pratili proizvode koje želite da kupite u budućnosti. Možete čak da postavite obaveštenja o popustima ili drugim promenama na listi.

4. Koristite opciju „Objavi zahtev“ za specifične ili personalizovane proizvode koje ne možete pronaći na platformi. Time ćete kontaktirati prodavce koji se bave takvim vrstama proizvoda i olakšati traženje onoga što vam zaista treba.

Uz ove savete i trikove, Etsy aplikacija za pametne uređaje će vam omogućiti još bolju i korisniju kupovinu proizvoda koji zadovoljavaju vaš ukus i kriterijume.

Ovde možete naučiti Kako otvoriti online prodavnicu.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu